Sisustus

MATKAVALMISTELUITA

Päivät vähenevät ja pikkujoulumatkamme lähenee. Lähdemme tällä kertaa kahdestaan ja lapset jäävät kotiin kummitädin kanssa. Matkaa on odotettu jo viikkoja, tuntuu uskomattomalta että pian olemme jo reissussa. Tällä kertaa emme ole tehneet mitään suunnitelmia etukäteen, vaan päätimme lähteä fiilispohjalta. Tietysti lennot, hotelli, kulkeminen ja muut käytännönasiat on selvitetty, mutta muuten meillä ei ole mitään to do or visit – listaa. Ehkäpä muutamassa liikkeessä olisi mukava käydä, mutta muuten haluamme lähteä kävelemään ja ihmettelemään ympäristöä. Nappaamaan valokuvia kävelysilloilta ja maistamaan paksua voileipää. 
Olen ottanut pakkaamisen hyvin rennosti. Yhden paitapuseron hankin itselleni, sillä podin melkein kolme viikkoa aivan hirveää vaatekriisiä. Se ratkesi juuri tämän yhden paidan ostamisella. Jännä kyllä, nyt vaatekaappi tuntuu olevan täysin tasapainossa.
Podin myös aivan älytöntä laukkukriisiä, mitä ei ole tapahtunut sitten viiteen, kuuteen vuoteen. Sain selätettyä kuitenkin tämänkin ongelman. Mitä ilmeisemmin reissussa ei pärjää yhdellä laukulla, vaan mukaan lähtee nyt ainakin pari yksilöä. Suuri käsilaukku on tilava, mutta joissain tilanteissa pieni olkalaukku on miellyttävämpi.
Matkavaatteita pohtiessani päädyin perinteiseen ratkaisuun: otan mukaan vain välttämättömimmän, eli yhdisteltävissä olevat vaatteet. Kokemukseni mukaan ylleni valikoituu aina tietyt vaatteet ja on turhaa pakata mukaan jokaiselle päivälle omat housut, bleiserit ja huivit. Pakkaamista on hieman haastanut Lontoon jatkuva säätiedotteen muuttuminen. Siistit, syksyiset ”joka sään saappaat” ovat vielä hankkimatta ja kenkähomma on nyt ehkäpä ainoa harmaita hiuksia nostattava seikka.
Minulla on ollut huonoa tuuria valmisteluissa, sillä heräsin jo eilen armottomaan migreeniin. Tälle illalle on siis luvassa aika paljon valmisteluita, etenkin tuolla keittiön puolella. Olen luvannut tehdä ison satsin piparitaikinaa, lasagnea ja vaniljaskonsseja. Lisäksi joulukorttien lähettäminen ja postimerkkien hankinta on jäänyt viimeiselle illalle. Kyllä. Organisoinnin mestari on onnistunut tekemään perinteiset ja ottanut hienosti mallia miehelle ominaisesta käytöksestä. Onneksi ei nyt ole mitään maailmaa mullistavaa, mutta jotenkin naurattaa nyt taas lausahdus ”miten kaikki jäi viime tinkaan”? Nii-in. Tinkaan tai ei, paniikkiin ei ole syytä, sillä viime tietojen mukaan lennot ja hotelli pitäisi olla hoidettu. Enää tarvitsee vain printata matkapapereita.
Nyt voikin sitten keskittyä siihen, mitä naiset tekevät parhaiten: kaunistautumiseen. Valikoida huivin, korut ja hypistellä meikkejä. Tyylini on lähes vakio aina, joten eipä tarvitse miettiä tässäkään kohtaa kovin paljoa. Ajan voi käyttää parhaiten, eli nauttimalla lähdön tunnelmasta ja kuunnella rauhallista jazzia jouluisin sävelmin. Rakas siskokin saapuu pian meille, joten nyt voi jo huokaista. 

Saatat myös pitää...

8 kommentti

 1. Ihanaa matkaa teille! Kaunis asukokonaisuus, ja nuo laukut <3 Itse kävin viime viikonloppuna Tallinnassa fiilistelemässä, ja kyllä piristi kummasti. 🙂

  1. Kiitos Suffeliini! Matka oli oikein onnistunut, aika vaan loppui kesken – as allways! Kuulostaapa kivalta, Tallinan joulu on kuulemani mukaan oikein kaunis.

 2. Oikein ihanaa matkaa! 🙂 Kuulostaa kovin tutulle nuo matkavalmistelut. Niin ja kortit täälläkin vasta matkalla postiin, vaikka reissukiireitä ei vielä olekaan.

  1. Kiitos Hanna, matka oli oikein onnistunut. Toivottavasti sait postitettua kortit! 🙂

 3. Anonyymi says:

  Ole oma itsesi äläkä yritä olla liikaa tai muuta kuin olet – sillä pärjää niin reissussa kuin muutenkin elämässä

  1. Tämä on hyvä neuvo. Luulenpa, että löysin itseni uudelleen ainakin jollain tasolla matkalla.

 4. Kauniita laukkuja sulla on. Meidän perheessä on naisupuoleisia monta, ja laukut ovat kyllä sellainen ihanuuden kohde että.

  1. Kiitos Aikku! Meilläkin laukut ilahduttavat. Toin tytöille tuliaisiksi omat laukut, täytyypä ehkä kuvailla niitä tänne blogiinkin. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.