Sisustus

Matto olohuoneeseen

Saatiin viimein hankittua olohuoneeseen sopivankokoinen matto! Alue on pieni, joten päädyttiin 130x160cm kokoiseen mattoon. Tämähän ostettiin tietysti alekupongin kera, joten hintaa ei onneksi jäänyt kovin paljon. Tämä ei nyt ole täydellinen the unelmieni matto, mutta juuri oikeanlainen tähän kotiin ja elämäntilanteeseen. Toista villamattoa en tahtonyt, koska astman oireet ovat palanneet ja villa sekä höyhenet (tyynyissä) alkoivat tuoda oireita. Meillä on tämäntyyppisestä matosta aikaisemmin vain hyviä kokemuksia, joten päätimme hankkia tähän kotiin kriteerit täyttävän maton. 
Mattokriteerit
 • vaalea
 • yksivärinen, ei kuvioita
 • korkeanukkainen 
 • pienempi koko
 • hinta – laatu – esteettisyys
Oma silmä alkaa pikkuhiljaa tottua siihen, että meillä on matto alakerrassa. Vuosia kuviomattoa katselleena voi todeta, että rauhatonta ei ainakaan ole ja luulenpa, että matossa ei pikkuroskat näy niin helposti. Imuroin päivittäin, joten se ei juurikaan haittaa – mies arveli tämän olevan helppo myös tuulettaa kun ei ole aivan niin raskas villamattoon verrattuna. Ryhdikäskin tämä on, joten monia iloisia juttuja huomattu jo muutaman päivän kokeilulla. Nyt muuten tähän loppuun pakko vielä todeta, että lastenhuoneessa oleva Pandora-matto on rikki! Maton päärmäys on purkautunut jonkin matkaa enkä tiedä, miten sitä saisi fiksusti korjattua. Kääntämällä väärän värisen kuvion päällepäin?

Saatat myös pitää...

4 kommentti

 1. Upea matto ja sopii hyvin teille <3 Itsekin tykkään ryijymatoista todella paljon 🙂

  1. Kiitos Johanna! Matto on melko hillitty ja vaikka sävy on murrettu, niin silmä pitää näkemästään (ainakin nyt). 🙂

 2. Kaunis! Meilläkin on ryijymatto olohuoneessa ja pidän siitä villamattoja enemmän. Hyvä valinta ja pehmentää tilaa 🙂

  1. Kiitos Taija. Näin on, pehmentää on hyvä adjektiivi, sillä matto tuo hieman lämpöä muuten viileiden sävyjen keskelle.

Kommentointi ei ole käytössä.