Sisustus

Miten joulunodotus näkyy kodissa?

Musta marraskuu, lämmin sää ja myrskyisät tuulet. Ei aivan ensimmäisenä tule mieleen, että joulu tekee tuloaan. Tunnelman kohottamiseksi olemme kuunneelleet läpi kuun jouluisia lauluja, pääosin rauhallista ja sanatonta musiikkia. Jokaisena viikonloppuna on myös kiehautettu piparitaikina ja tytöt ovatkin jo näppäriä leipureita! Itsenäisiä ja innokkaita. Joulumieltä ei ainakaan lapsilta puutu!
Kodissamme vallitsee pienimuotoinen kaaos ja meitä aikuisia vaivaa jonkin sortin väsymys. Ainainen remontti raastaa välillä hermoja ja odotan niin paljon, että toinen kerros valmistuisi ja voisi unohtaa keskeneräiset asiat. Olohuone alkaakin olla valmis ja valoa vaille. Mustavalkoisuus korostuu nyt enemmän kuin koskaan. Kaipaan ympärille selkeää ja yksinkertaista ilmettä. Jouluinen fiilis saa kuitenkin pohtimaan koristeita ja tunnelmaa, mitä kotiin haluaa. Kokeilin kaikenlaisia sommitelmia ja tulin siihen tulokseen, että vein vakat yläkertaan. Valkoisen joulutähdenkin mies ripusti olohuoneeseen ja se tuntuu tuovan riittävästi tunnelmaa. Muutama vihreä kuusi ja valkoiset amaryllikset tuovat sopivasti joulundotusta. Ompelin lapsillekin uudet tonttulakit, sillä hoksasin etten ole ommellut yli vuoteen!
Haaveilen valkoisista, muhkeista taljoista ruokapöydän tuoleille. Toisithan tonttu näitä joku yö meille yllätykseksi. Siinä voisi äitikin yllättyä! Kyllä lasten suusta tulee parhaimmat ja hauskoimmat totuudet. Onko teillä lahjottu tonttua jättämällä keksiä ja maitoa pikkupöydälle yöksi? Luulenpa, että valkoiset taljat sopisivat kivasti ruokapöydän tuolien päälle. Aikaisemmin olen pitänyt harmaita, mutta se väri on vallannut yläkertaa siihen malliin, että taitaa jäädä sinne. Joulunodotus näkyy siis meillä vielä hyvin vähän, vaikka innokkaana kolusinkin jo koristeet lävitse. Pikkuhiljaa joulu tekee tuloaan. Mukavaa marraskuun viimeistä!

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Iloa viikon ensimmäiseen ja marraskuun viimeiseen päivään! Kyllä se joulu sieltä tulee, vaikka ikkunasta ulos katsoessa ei siltä tunnukaan…

    1. Kiitos AnuElina! Näinhän se on, harmi vaan että taitaa alkaa flunssassa…

  2. Meilläkään ei näy mitenkään muuten kuin, että valot ovat ikkunassa 🙂 Se on just hyvä näin marraskuussa 🙂

    1. No niin juuri, ja upeat valot teillä onkin! Kasvillisuuden lisääminen toi kummasti jouluista fiilistä, kyllä se siitä. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.