Lifestyle Sisustus

Mökkielämää

Talviloma alkaa olla jo lopuillaan ja pian on aika suunnata kotiin päin. Loma mökillä on ollut jälkeen kerran aivan ihana ja sen ei tahtoisi loppuvan. Viikko tuntuu todella lyhyeltä ajalta, vaikka töissä sen kokee melko pitkäksi. Luulen, että loma kotonakin olisi mennyt nopeasti, mutta reissussa se on saanut hieman erilaisen merkityksen. Tällä kertaa olemme tehneet aika paljon kaikenlaista eli aktiivilomasta voidaan puhua. Aivan en suunnitellut näin liikunnallista viikkoa, mutta kaikki ovat nauttineet ja vielä meillä on sunnuntai aikaa levätä kotona matkan jäljiltä.

Halusin laittaa teille muutaman kuvankin meidän mökkielämästä, sillä tämä on hyvin erilainen postaus minulta normaaliin verrattuna. Voisin kirjoitella useamminkin erilaisista kohteista, jos se olisi mahdollista. Pyrin jatkossakin kirjoittamaan oman kodin esittelyn lisäksi muuta sisältöä, sillä se kiinnostaa melko paljon. Olen tehnyt tulevaisuuden suunnitelmia ja työkuviot mietityttävät vielä. Minulla on oikeastaan kolme vaihtoehtoa, joista kaikki ovat omalla tavallaan epävarmoja. Tavoitteena olisi kuitenkin tehdä työtä, joka on miellekästä ja samalla tarjoaa sopivasti haasteita. Jos mietit, miksi mainitsen tästä niin työkuvioiden pohtiminen on ollut yksi mökkielämän peruskiviä. Parhaimmat työhakemukset on tullut kirjoiteltua juurikin lomilla.

Yksi tärkeä juttu, mikä kuuluu myös lomaan on kukkakimpun osto. Ostin tänne varta vasten maljakon, että saan viikoksi kukkia. Ne tuovat kotoisuutta ja mökillä ei tietenkään ole muita kasveja, joten ihan luonnollinen juttu. Otan kotoa myös muutaman lehden mukaan, sillä muuta en juurikaan ehdi lukea. Päivät ovat olleet melko täynnä ohjelmaa, sillä olemme käyneet eri paikoissa, hiihtäneet useamman kerran ja vielä käyty laskettelemassa. Minä olin tällä kertaa hieman huono-onnisempi laskettelun suhteen ja ehdin teloa nilkkani siellä Karhunkierroksella. Jalka vanhoine vammoineen oli kipeytynyt yön aikana sen verran, että monon saanti jalkaan oli mahdotonta. Luulen, että laskemista jalka olisi kyllä kestänyt mutta ei sitä painetta ja asennon vääntämistä mikä tarvitaan jalan saamiseksi monoon. No, eipä voi mitään vaikka harmittaa ihan älyttömän paljon. Onneksi ehdin sentään hiihtämään useamman kerran!

Mökille on tärkeää ottaa mukaan riittävän rennot vaatteet, sillä harrastamme hyvin paljon oloasuja sekä flanelliyöpaitoja. Jotenkin tämä neitokaisen ruutuyöpuku on niin onnen omiaan tänne! Välillä mietin, että voisimmepa muuttaa tänne.

Yksi lomailijan mökkielämään kuuluva asia on tietysti kuuma kaakao kermavaahdon ja lisukkeiden kanssa. Pursotettava purkkikerma on kätevä ja minikokoiset vaahtokarkit sopivat juomaan hyvin. Suurempia voi ostaa sitten takkaan sulatettavaksi.

Viikko on sen verran pitkä aika, että tuon mukana kynttilöitä. Ostin varta vasten mökille sopivia, kookkaita kynttilöitä pimeille illoille. Toin tänne pysyvästi myös taljan sekä lyhdyn, sillä niistä on iloa ehkä muillekin.

Takassa voi polttaa myös kynttilöitä. Minusta ne ovat kauniit ja eivät tuo lämpöä kuin tunnelman muodossa. Taustalle sopiva musiikki ja rento ilta on taattu. Hyvää viikonloppua!

 

Saatat myös pitää...