Klassinen tyyli Kulutus Tyyli

Monogram love

Rakastan kaikkea kaunista ja käytännöllistä. Minulle tavaroiden arvo on usein niiden hintaa paljon suurempi, sillä teen ostokset nykyään entistä enemmän harkiten. Myyn enää hyvin vähän tavaraa ja olen pitkään tiennyt, että hyvin hoitamalla, huolehtimalla ja huoltamalla tavaroiden käyttöikä pitenee. Tästä hyvä esimerkki on eräät nahkaiset kengät, jotka olen ostanut vuonna 2005. Ne ovat edelleen erittäin hyvässä kunnossa, täysin ehjät ja siistit. Olen hoitanut niitä hyvin ja ne ovat muotoutuneet täydellisiksi juuri minun jalkaani. Sama pätee moneen muuhun käyttötavaraan. En katso pelkästään hintaa, vaan tuotteen materiaalia, laadukkuutta (esim. miltä kangas oikeasti tuntuu) sekä tekotapaa. Miten tuote on valmistettu? Onko saumat napakat, onko katkeilleita langanpätkiä? Onko liimaukset kunnolla paikoillaan jne.

Ensimmäiset ”merkkilaukkuni” ovat mieheni ostamia. Tarkalleen ottaen sain 9 vuotta sitten Louis Vuittonin Neverfulin Monogram – kuosissa ja se rakkaus on pysynyt. Kun olimme nuorempia (minä ja mieheni), minulla oli tapana ostaa jatkuvasti uusia laukkuja. Niissä oli aina jotain, mikä sai kaipaamaan uudenlaista. Jossain kohtaa havahduin siihen, että tiedän tasan tarkkaan mitä haluan, mutta hinta tuntui korkealta. On paljon pienempi kynnys ostaa edullinen tuote, kuin maksaa maltaita saman asian ajavasta tuotteesta. No asia ei nyt aivan ole näin. Olen toki ostanut useamman laukun näiden vuosien aikana, mutta niiden määrä on hyvin maltillinen ja käyttöikäkin on pitkä. Osittain nämä säilyttävät myös rahallisen arvonsa ja hyvin pidettynä voi varmasti myydä tulevaisuudessa, mikäli siltä tuntuisi.

Tässä on muutama suosikkini, erityisesti tuo pieni lompakko on kätevä koska se mahtuu jokaiseen laukkuun. Perinteitä vaalivana naisena käytän ahkerasti paperikalenteria ja kirjoittelen sinne tärkeitä asioita. Se on yksi asia, mistä en luovu. Meikkipussi on laadukas ja hyvän kokoinen myös matkalle. Minulla on myös suurempi toalettilaukku, johon mahtuu enemmän matkan varalle.

Toinen suosikkimerkkini on Mulberry, mutta se on sitten ihan oman postauksen paikka.

Rauhaisaa sunnuntai-iltaa!

Saatat myös pitää...