Sisustus

morning capuccino with me

Sain tämän kahvia & pullaa – haasteen Valkoisen soihdun Viiviltä ja Pintaripaisuija Emmalta. Lämmin kiitos teille molemmille! Olen aina yhtä innoissani kun saan haasteita, näihin on todella mukava vastata. Tämä postaus on antanut odotutta itseään, mutta tässä olisi nyt minun vastaukset kysymyksiin.

Minkälainen on sisustustyylisi?

Sisustustyylini on klassinen ja ajaton sekoitus vaaleaa skandinaavisuutta. Tykkään yhdistellä modernia ja vanhaa pelkistetyllä tavalla.  Olen luontoihminen ja haluan, että luonto ja metsä näkyy pieninä paloina myös kotona. Siksi meillä on vaihteleva valikoima käpyjä, oksia, risuja, sammalta, puita (kuten huonekuusi, oliivipuu, traakkipuu) ja luonnonkiviä kodissa.

Mihin huoneeseen olet panostanut eniten sisustuksessasi?

Keittiöön ja ruokailutilaan. Kalleimmat, laadukkaimmat, pitkäaikaisimmat haave- ja rakkaimmat hankinnat. Meidän keittiö on kodin sydän ja sen kyllä huomaa. Lähtökohtani on aina pohtia, miten muut huoneet sopivat keittiön tyyliin.

Mihin käyttäisit rahaa ilman huonoa omaa tuntoa?

Unelmien kotiin ja henkilökohtaiseen autoon = just for me. Tämä on ihan puhtaasti itsekäs vastaus, sillä satun kuulumaan siihen marginaalin, jotka r a k a s t a v a t autoja ja ajamista. Unelmien koti olisi tietenkin koko perheelle, etenkin lapsille ja miehelleni. Itse olen erittäin tyytyväinen kerrostalokolmioon, toki maisemat, sijainti, neliöt ja varustelutaso saisi olla aivan toista luokkaa.

Mihin käytät paljon rahaa?

Lapsiin. Unconditionally. First things first.

Mikä olisi mielestäsi huono onni?

Vakava ja odottamaton sairastuminen tai menehtyminen. Jos jotain saisin elämässä valita, niin parhaan mahdollisen elämän miehelleni ja lapsilleni. Niitä yritän parhaani mukaan tarjota.

Mistä onnesta unelmoit?

Siitä, että saan vanheta onnellisena rakkaan kanssa ja läheisilläni on turvallista ja hyvä elää. Olen ollut rahaton ja hyvin toimeentuleva – yksin kumpikaan ei ollut hekumallisen onnellista aikaa. Rakkauta ei saa rahalla, se täytyy elää muuten.

Missä asiassa olet tunnollisin?

Olen täsmällinen. Ja kirjaimellinen. En myöhästy koskaan. Jos tällainen virhe sattuu, niin jotain on mennyt pahasti pieleen. Aikatauluni sallii aina pidemmän viivästymisen matkalla.

Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?

Tämä on tosi vaikea. Varmaan astian rikkoontumisen.

Mikä on naisen paras ominaisuus?

Naisen paras ominaisuus on organisointitaito ja empaattisuus. Nainen organisoi ja ottaa samalla tunteet huomioon. Nainen välittää ja samaistuu toisen tunteisiin, osaa yhdistää palaset toisiinsa. Naiset kykenevät suurempaan, kuin mitä yleinen uskomus tuntuu olevan. Tämä on puhtaasti oma mielipide ja pohjautuu omaan kokemukseen, havainnointiin ja luettuun tietoon, mitä olen saanut käsiini. Joissain artikkeleissa ajatukseni naisen tehokkaasta johtajuudesta tulee hyvin esiin, mutta on sellainen käsitys että vielä sitä vähätellään (ainakin paikoin). Naiset ovat loistavia organisoimaan ja hallitsemaan kokonaisuuksia, tunteita ja välittämistä unohtamatta. Ajatellaan nyt vaikka perheen pyörittämistä. En halua millään tavalla vähätellä miehiä, sillä miehethän ovat olennainen osa sitä toteutusta, mutta palataan aiheeseen: organisointi. Omassa elinympäristössäni on paljon perheitä, joissa naiset ovat aivan loistavia organisoimaan lähestulkoon kaiken: arjen aikataulut, kodin hoidon, juhlien suunnittelun ja ylipäätään mitä täytyy suunnitella ja järjestää: esimerkiksi lasten kausivaatteet tuntuu olevan sellainen asia, mistä meillä ei selvitä ilman minua.Tai varmaan selvitään, mutta lopputulos ei miellytä minua. En väitä, etteivätkö miehet osallistuisi tähän tai kykenisivät samaan, mutta kuinka monessa perheessä mies todella suunnittelee ja aikatauluttaa aivan kaiken sairaalakassin pakkaamisesta synnärille aina esikoisteinin rippujuhlien suunnitteluun? Siis todella tämä kaikki vaatii hyvin paljon organisointikykyä, etenkin jos nainen haluaa kaiken onnistuvan hyvin. Varmasti on paljon miehiä, jotka pystyvät tähän samaan ja eritoten haluavat tehdä juuri nämä asiat naisen puolesta, mutta enemmän näen miehen olevan täydellisen loistava siihen toteutuspuoleen. Naiset osaavat suunnitella ja organisoida, mutta miehet ovat täydellisiä toteuttamaan nämä asiat. Yhdessä naisen kanssa. 

Mikä on miehen paras ominaisuus?

Miehen paras ominaisuus on ja etenkin oman miehen on perhekeskeisyys. Se, että perhe on miehelle tärkeä ja mies osaa huolehtia rakkaistaan. Mies hallitsee hyvin kädentaidot eikä jää ihmettelemään missään tilanteessa. Mies jaksaa aina auttaa, vaikka toisinaan vastaus on huokaus. Taas nainen on keksinyt jotain muutostyötä kotona. Tai kellarissa. Tai autotallissa. Silti mies tarttuu toimeen ja tekee sen parhaan kykynsä mukaan. Mies nauttii ja rentoutuu, kun pääsee nikkaroimaan tai maalaamaan autotalliin. Suotakoon hänelle sellaista tekemistä siis jatkossakin. 😉
Laitetaan haaste eteenpäin seuraaviin blogeihin:
Iloista lauantaita!

Saatat myös pitää...

8 kommentti

 1. Kivoja vastauksia ja kauniita kuvia 🙂
  kiinnitin huomiota tuohon mustaan kotiin jossa on kananmunia. Mistä se on hankittu?

  1. Kiitos Emma! 🙂
   Kori on hankittu lappeenrantalaisesta sisustusliikkeestä, mikä on jo valitettavasti lopettanut. Nopealla googlettelulla löytyi sisustusliike, josta saa lähes samanlaisia: http://www.quriosa.fi/pask/munahakki-fil-de-fer-3-kokoa.html

 2. Juuri satuin ihastelemaan blogiasi ja syvennyin niin lukemaan tätä sekä ihastelemaan kauniita kuvia. Oi minuako muistit tälle, kiitos! Yritän tarttua haasteeseen heti kun vain ehdin. Sinun kotisi ja tyylisi on kyllä niin ihana! Miehen parhaat ominaisuudet oli kyllä niin ihanastki kirjoitettu ♥

  Tätä oli ilo lukea, kiitos ♥

  1. Kiitos Laura kauniista sanoistasi! <3
   Kiva juttu, olisi oikein mukava lukea sinun vastauksesi näihin aiheisiin. Vastailet kun ehdit/ muistat. 🙂

 3. Kiitti! Koita saada toteutettua jossain vaiheessa 🙂

  1. Ole hyvä! Sehän kiva, eikä mitään kiirettä. Vastailet jos pystyt. Itselläkin vähän venähti tämä.. 🙂

 4. Anonyymi says:

  Mitäs tuo herkullisen näköinen "pitsaleipä" on? Joku foccaccia? Onko reseptiä? 🙂

  Kati

  1. Hei Kati, kiva kun jätit kommenttia. 🙂
   Pitsaleipä on tosiaan ihan itsetehtyä pizzaa. Mieheni on leiponut sen gluteenittomalla ohjeella, voisin tehdä tästä postauksen huomenissa!

Kommentointi ei ole käytössä.