Sisustus

Musta pyykkikori

Saapuva syksy innostaa kummasti monellakin tapaa ja olen hymyssä suin lukenut, miten moni muukin bloggaaja on saanut sisustuskärpäsen pureman. Yleensä kesälomareissun jälkeen olen niin innoissani kotiinpaluusta, että oli varmaan arvattavissakin, että nyt lomien ollessa jo hyvällä vauhdilla intoudun uppoamaan taas sisustuslehtien ja nettikauppojen pariin. Lupailin kylppäriaiheista postausta ja tässä on nyt hiukan ensialkua. Tännehän on tarkoitus vielä hankkia uusi suihku ja mahdollisesti käsitellä saunaa. Niistä riittää sitten jutunjuurta myöhemmäksikin.
Etsin meille pitkään sopivaa pyykkikoria. Kriteereinä oli riittävän kapea, mutta korkea jotta saadaan tilavuutta. Meidän täydellinen House Doctorin pyykkikori oli liian suuri ja mies halusi siitä eroon. Kylpyhuoneessa on harmaa lattia ja valkoiset kaakelit ja haluan pitää fiiliksen täällä rentona. Feng shuin pitää virrata. Eräällä Ikean reissulla bongasin tämän korin ihan sattumalta ja hetken tuumailtiin, olisiko tämä kokeilemisen arvoinen juttu. Mitään turhaa en tahtoisi ostaa ja helpostihan siinä käy niin, että löydät jotain kivaa ja visioit sen kotiin. Vaikka miten arvioisit mittasuhteita, niin joskus sitä vain erehtyy ja ihana hankinta käykin sitten hiukan tarpeettomaksi. Usein hidastelet vielä kotona niin, ettei tuotetta voi enää palauttaakaan. Onneksi tällä kertaa ei käynyt niin, vaan tämä oli just sopiva meille! Ja väri sekä tyylikin on mieleiset.
Sauna on uusi ja naturel, koska kaiken muun kiireen keskellä ei olla vielä mietitty sen kohtaloa. Jossain vaiheessa pohdittiin saunan käsittelyä tummaksi/vaaleaksi, mutta toistaiseksi ollaan siirretty sitä hommaa, kun se ei ole listan kärkipäässä. Ensin keittiö, eteinen ja muut tilat – ellei nyt jokin kuningasidea valtaa molempien mieliä.

Saunan lattia on myös käsitelty harmaaksi Betonicilla ja kiva, kun yhteinäinen ilme jatkuu läpi tilan. Puunväri on myös kaunis ja tykkään fiiliksestä nyt paljon. Ainoa, minkä tahtoisin tehdä heti on katon maalaaminen valkoiseksi.

Pyykkikori on sen verran pieni, ettei se ole kulkuväylällä vaikka sijaitseekin aika keskeisellä paikalla. Mietittiin myös sellaista vaihtoehtoa, että lapsilla ja aikuisilla olisi omat korit makkareissa, mutta jostain syystä en kuitenkaan lämmennyt ajatukselle.
Tässä on näkymä ovelta eli pesutorni on suihkuseinän vieressä ja kori jää oikealle. Kuivausrumpu kuivaa suurimman osan pyykistä ja jos totta puhutaan, niin en tiedä miten pärjäisinkään ilman sitä. Meille riittää pieni kuivausteline, joka mahtuu tarvittaessa vaikka saunaan. Pyykkihuolto siis pelaa aika hyvin, vaikka tilat ovat pienet ja neljän henkilön pyykit pestään – onneksi lapset ovat jo sen verran isoja, ettei pyykkiä synny samalla tavalla kuin vauva- ja taaperoaikana. Lämmöllä muistelen sitäkin aikaa.

Saatat myös pitää...

6 kommentti

  1. Kaunis ja musta on pop täälläkin :). Meillä on house doctorin pussukka pyykkikorina!

    1. Kiitos S. Meillä oli se raitapussi ja piilotin sen, hah ;D Jos sille joskus löytyisi vielä käyttöä..

  2. Kaunis pyykkikori! Nykyisin on tullut tosi hienoja pyykkipussukoita, toisin kuin silloin, kun pienessä opiskelijayksiössäni olisin tarvinut hienoa yksilöä 🙂 Minä sain meidän kodinhoitohuoneessa toteutettua haaveeni ja meidän pyykkikorit ovat yhden korkean kaapin sisällä, sellaiset elfan ulosvedettävät. Näppärät ja poissa silmistä!

    1. Kiitos Jossu. Me etsittiin pitkään vastaavantyylistä ratkaisua, mutta kaikki olivat kooltaan liian suuri – joko leveys- tai korkeussuunnassa. Tällöin pyykkikaappi olisi tullut pesutornin viereen ja se olisi vienyt suihkunurkalta paljon tilaa. Meillä on suunnitelmissa etsiä tähän suihkukaappi tai ovet, joten tuo pyykkihässäkkä vähän sotki suunitelmia. Eihän sitä tiedä jos vaikka tuleekin vielä myöhemmin fiksumpi systeemi? 🙂 Ihana juttu, että olet päässyt toteuttamaan oman haaveesi. Kyllä se helpottaa arkea ja siisti ilme ilahduttaa.

  3. Muistan edelliseen asuntoon etsineeni kaunista ja sopivan kokoista koria samaan tarkoitukseen. Nyt pyykit mahtuvat kaapin sisään. Ja tuo kuivausrumpu taas on kone, jota ilman itse on tottunut elämään. Helpottaisi kummasti meilläkin pyykkihuoltoa, mut se taas ei nykyiseen khh:n mahdu.

    1. Meillä oli viime syksynä väliaikaisessa vuokrakodissa pyykkikaappi ja se oli kyllä aivan mahtava! Miten helposti pyykit saikaan piiloon ja lattiatilaa jäi muuhun. Kyllähän sitä ilman rumpuakin pärjäisi, jos olisi enemmän tilaa. Nyt täytyy toivoa ettei laitteet hajoa hehkutukseni vuoksi. 😉

Kommentointi ei ole käytössä.