Tyyli

MUSTA VILLAHATTU

Viileä ja kolea syksy houkuttelee kietoutumaan lämpimiin vaatekertoihin. Olen ollut tyylilleni uskollinen jo pienestä pitäen ja siksi tietynlaiset hankinnat ovat tuottaneet tuskaa. Ensinnäkin, en koe itseäni massapukeutujaksi, vaan oman tyylini varjelijaksi. Ei varmasti tule kenelläkään yllätyksenä, että Suomi ei ole  ollut muodin edelläkävijänä. Tämä on luonnollisesti vaikuttanut siihen, että omalle tyylille ominaisia asusteita ei välttämättä ole ollut saatavilla. Ainakin elämä oli tällaista vielä ennen 2000-lukua. Kuljin monet vuodet ilman hattua tai sitä oikeaa trenssiä. Vasta viime vuosina olen löytänyt paremmin sopivanlaisia asusteita itselleni. Muoti muuttuu, se on yksi vaikuttava asia. Toisaalta myös saatavuus on parantunut, sillä tilaaminen ulkomailta on vain muutaman klikkauksen päässä. Toimitus on nykypäivänä nopeampaa ja tuotepalautukset on helpompi tehdä. Monia seikkoja, jotka vaikuttavat ostopäätökseen sekä kaupankäynnin helpottumiseen. Markkinapaikat ovat nykyään maailmanlaajuiset verrattuna parinkymmenen vuoden takaiseen.

 

Luitko aikaisemman artikkelin Inspiraationa englantilainen tyyli ? Tämä musta villahattu on piste i:n päälle pukeutumistyyliini. Hatun löytäminen sattui juuri sopivasti. Asetelma oli hyvin samankaltainen, kuin ostosreissuni yleensä. Hattu on löytö Stockmannin Hulluilta Päiviltä. Minulla on hyvin omalaatuinen ominaisuus tehdä normaalihintaisia löytöjä aina, kun on meneillään jonkinlaiset alennuspäivät. Tilanne oli sellainen, että olin tekemässä alelöytöjä, mutta onnistun löytämään vain normaalihintaisia ostoksia. Tämä on minulle hyvin tyypillistä, enkä tiedä mikä siinä on? Kokeilin myös alennustuotetta (se oli kylläkin seuraavalle päivälle), mutta ei se ollut alkuunkaan sopiva. Minulla oli mukana nuorempi tytär ja oli siinä kyllä muutamalla kanssaihmisellä pokanpitämistä, kun tyttäreni sanoi suoralta kädeltä mielipiteitä ostoksistani, jotka eivät sisältyneet ostoslistaan. Samaiselta reissulta löytyi myös sateenvarjo sekä ne hakemaan lähdetyt ostokset.

 

 

Hattu on 100% villaa tupsuosaa lukuunottamatta. Se istuu todella hyvin ja on sopivan lämmin. Kasvonpiirteeni korostuvat yleensä tyköistuvissa hatuissani vähemmän mairittelevalla tavalla, mutta tämä on poikkeustapaus. Se lisäsi omalta osaltaan ostopäätöstäni puoltavaan suuntaan. Musta väri on helppo yhdistää kaikkiin takkeihin ja on ajaton valinta.

 

 

Uusi hattu on tyylikäs ja suojaava syksyn viileältä säältä. Sateella tai pikemmin kostealla ilmalla todella hyvä, lämmitti ja piti tuulta. Sateenvarjoa käyttäisin kyllä suojana, ettei mene heti piloille. Luulenpa, että hatulle on käyttöä pitkälle talveen. Olen aivan ihastunut! Mitä olet mieltä, pitääkö joka naisella olla luottoasuste?

Saatat myös pitää...