Sisustus

MUSTAVALKOISET JULISTEET

Koti kaipaa täytettä seinille – kuulen usein sanottavan. Tämä on aivan totta ja olen itsekin sitä mieltä, että kodin tekee seinillä olevat katseenvangitsijat – taulut, julisteet, seinäkoristeet, peilit ja monet  muut erilaiset ratkaisut. Seinien sisustaminen voi olla kuitenkin yllättävän vaikeaa, ainakin minulle. Jokaisessa kodissani ja lapsuuden huoneissa on ollut tauluja seinillä ja on vaikea kuvitella, että asuisin tyhjien seinien kanssa. Tyylejä ja lajeja on moneen makuun ja joskus valinta voi olla vaikeaa. Hankkiiko taidetta nykyiseen kotiin, muuttaako paljon kodista toiseen, onko taiteella tunnearvoa ja lukuisia muita tekijöitä, joita punnitsee mielessään. Toisaalta voihan sitä mennä hetken mielijohteestakin, mutta raha on usein viimekädessä se tekijä, joka ratkaisee tai katkaisee tällaiset ”äkkinäiset” tyyriimmät ostoshaaveet.
Mitä omiin mieltymyksiin tulee, pidämme paljon tauluista sekä mustavalkoisista kuvista. Harkitsimme jossain vaiheessa maalatun taiteen hankkimista kotiin, mutta se tyssäsi heti alkuunsa moneen pikkutekijään. Ensinnäkin, haluaisimme päästä aistimaan taulun tunnelmaa paikan päälle. Toiseksi tarvitsisimme aikaa ja tilaisuuden punnita ja pohtia ajatuksiamme yhdessä. Kolmanneksi olemme olleet muuttavaista sorttia (ainakin mielessämme) ja suunnittelemme koko ajan jo seuraavaa kotiprojektia, vaikka vanha olisi kuinka pahasti kesken. Tiedän jo nyt, että tulevaisuuden taiteella (eli sillä mitä tulemme hankkimaan kotiin) on meille tunnearvoa, joten en suhtaudu sen hankintaan kevyesti. Tässähän sitä on nyt hyvää aikaa miettiä, mitä halutaan. Seuraava koti on nimittäin se, josta kaavailemme pidempiaikaisempaa asumusta johon olisi tarkoitus hankkia monenlaista taidetta. Luonnollisesti kuulenette tästäkin tulevaisuudessa lisää.
Toisenlainen taide minulle on erilaiset julisteet ja mustavalkoiset kuvat. Suorastaan rakastan arvoituksellisia valokuvia eli sellaisia, joita katsellessa pohtii ja oivaltaa aina jotain uutta kyseisestä kuvasta. Jonkin verran valokuvausta harrastaneena olen kuvannut Suomen kaunista luontoa, mutta mikään ei vedä vertoja suurkaupungin sykkeelle, vai mitä? New Yorkin, Lontoon tai Pariisin haluaisi kokea ainakin kerran elämässään. 
Sain valita meille muutaman julisteen Desenion valikoimista yhteistyön merkeissä ja uskotteko, kun kerron ettei valinta ollut helppo! Deseniolla on laaja valikoima erilaisia julisteita ja printtejä eri kategorioista, joihin voit ostaa myös kehykset. Tauluja ja julisteita on saatavilla kuudessa eri koossa, joten näistä saa valittua omaan tarpeeseen ja tilaan sopivat. Omat suosikkini löytyvät Mustavalkoiset – julisteet osion takaa. Kaikki julisteet ja printit löytyvät täältä. Nyt vaan suunnittelemaan taulukollaaseja ja – sommitelmia kotiseinille.
Kaikesta vaikeudesta huolimatta yksi valinta oli kuitenkin heti aluksi jo selvä, haluan meille palan New Yorkia. Kuvassa on suurkaupungin tunnelmaa, pientä unelmoinnin makua ja tietysti suuret ja korkeat rakennukset. Haaveissa siintää matka tänne miehen kanssa vielä jonain vuonna. Katukahviloita, paljon ihmisiä, kiireetöntä aikaa capuccinon ja rakkaan kanssa. Kyllä matkasta on hyvä unelmoida.
Kaupunkikuvan kaveriksi olikin sitten miettimistä! Halusin taulun tai kuvan, mikä sopii niin yksin kuin parina NYC-julisteelle. Toinen kaupunkikuva? Jokin upea ja yksinkertainen kuva graafisten posterien valikoimasta? Sitten mietimme tekstijulistetta ja riittävän simppeli oli tietenkin aiheeseen passaava juliste.
New York – tekstitaulu sopii upeasti yksin tai yhdessä kuvataulun kanssa! Paikkojakin on monia ja luulenpa, että taulut vaihtavat vielä paikkaansa ennen lopullista sijoittamista. Vaihtelua parhaimmillaan!
Makuuhuoneeseen tahdoin palan Pariisia, rakkauden kaupunkia. Tämä sommitelma ei voisi enempää kuvastaa minua ja tässä on jotain pientä ilmassa, kun katsoo. Tytöt ovat olleet erityisen innostuneita Eiffelin tornista, sillä sen vieressä on – mikäs muukaan kuin höyryjuna! Näitä kuvia on ollut niin kiva tutkia ja katsella lähempää ja kauempaa. Niin mukavaa, että saattaa äidin mustat korkokengät mennä vahingossa jalkaa ja puuhka kaulaan kuvia ihastellessa…
* Postaus on toteutettu yhteistyössä Desenion kanssa

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. Anonyymi says:

    Hei 🙂 tämä ei nyt mitenkään kuulu tähän postaukseen, mutta mistä tuo koristetyyny on ostettu, se mikä ei ole raidallinen? Se on kaunis! T. Anna

Kommentointi ei ole käytössä.