Sisustus

OLD-FASHIONED PANTRY

Mikä olisikaan parempaa fiilistelyä, kuin kotoisan ruuan tuoksu lapsuudesta – olitpa mistä päin tahansa. Minun lapsuudestani se olisi Karjalanpaisti ja tuoreet piiraat, haudutettujen juuresten tuoksu ja etikkainen häivähdys suolakurkkuja. Olen siitä onnekas, että olen saanut myös matkustaa melko paljon, vaikka en puoliakaan reissuista muista. Olen oppinut rakastamaan erilaisia makuja, puhtaita raaka-aineita sekä kehittänyt itselleni tradition tietyistä säilykkeistä, joita kaapistani löytyy aina. Olen pohjakoulutukseltani ravintolakokki, mikä on avartanut myös hyvin paljon makujen ja tapojen maailmaa. Opiskeluaikojen ranskan opinnoista jäi mieleen vähän, mutta opin pitämään ranskalaisista tavoista ja jälkiruoista. Sittemmin opit ovat unohtuneet, vaikka vaikutteita jäi elämään meidän kotikulttuuriin.
Hommahan lähti liikkeelle taas siitä, että päätin hiukan selventää mitä täältä löytyy. Järjestelin kaiken uudelleen, eli en vielä lähtenyt purkkikaupoille. Tämä tuntuu olevan sellainen ikuisuuskysymys, mitkä olisivat parhaimmat mahdolliset meidän tarpeisiin? Niiden tulisi olla helppokäyttöisiä, tilavuudeltaan riittäviä sekä ajattoman nättejä. Liian vanhanaikaiseksi en halua kotia sisustaa, vaikka tyyli onkin uuden ja vanhan yhdistämistä. Liian moderniksikaan ei voi heittäytyä, tai lopputulos on liian jäyhä ja luonnoton. Säilytyspurkit saavat vielä odottaa, malttamaton kun olen luonteeltani (ainakin joskus) niin sain ihan hyvän lopputuloksen Konmarin opeilla. Sehän tuntuu jo olevan käsite ja elämäntapa. Google to learn more.
Tarkkaavainen lukija saattaa ehkä huomata, että tässä ruokakomerossa yhdistyvät oikeastaan kaikki elementit, joista meidän koti rakentuu. Luin eilen Indiedaysin ja yhteistyökumppanin mainoksen, jossa kysyttiin kolmella sanalla sinun kesätyyliä. Sanoja ei ollut vaikea miettiä, mutta jäin pohtimaan niiden merkitystä. Samalla ymmärsin, että ne pätevät oikeastaan minuun kaikessa muussakin. Vaatteissa, sisustuksessa, ruuanlaitossa, you name it! Tyylikäs, klassinen ja ajaton. Siinä ne nyt ovat. Tässä järjestyksessä. Se, mitä nämä sanat pitävät sisällään onkin sitten aivan toinen juttu. Olen kuluttajan siitä hassu, että tuppaan piintyä tapoihini ja suosin vuodesta toiseen samoja tuotteita ja merkkejä. Ajattomuus on siis tärkeää monessa mielessä. Haluan, että valitsemani tyyli kestää aikaa. Kyseenalaistan valintojani alkuvaiheessa, siis silloin kun etsin uutta tai korvaavaa tuotetta. Kerran hyväksi havaittu voi jämähtää ostoslistalle pitkäksikin aikaa. Olen aika kärsimätön kokeilemaan uusia tuotteita, ellei niissä täyty monta lupaavaa asiaa, jolloin mahdollisuus floppiin on pienempi.
Alkuperäiseltä asultaan vaatehuoneena toiminut komero oli ensimmäinen paikka, mikä valmistui liki pari vuotta sitten. Tämä on kooltaan pari neliötä (arvioisin) ja tuossa oikealle jäävän pätkän kohdalla on iso vesivaraaja. Hyllyt ovat Ikeasta, Algot – sarjasta. Oman kokemuksen perusteella kestävät ja pysyvät siistinä. Puulaatikot, lasipurkit (osa vuodelta 2007) sekä valkoiset laatikot ovat Ikeasta. 
Kaiken ollessa järjestyksessä, täältä löytyykin kaikki helposti eikä tarvitse arvailla, mitä minkäkin takana on. Mitähän sitä tänään siivoisi?

Saatat myös pitää...

12 kommentti

 1. Onpa tyylikäs komero! Itsekin haaveilen helppokäyttöisestä kuiva-ainekaapista, joko ihan tuollaisesta kunnon komerosta tai sitten apteekkikaapista. Nykyinen iso ja syvä on todella hankala, kun lyhyenä on vaikea yltää taakse 🙂

  Taisin muuten nähdä sut viime viikon tiistaina Sellossa? Tai sitten oli joku kaksoisolento 🙂

  1. Kiitos Jossu! Lisätila ei koskaan ole pahitteeksi ja näin lyhyenä tyttönä ymmärrän tuskasi. Meillä on pieni apteekkarinkaappi ja tykkään kyllä siitäkin. Juuri siitä löytyy eniten käytetyt pastat ja puuroryynit + muut. Toivottavasti joku kiva ratkaisu löytyy teille.
   Oikein paljon mahdollista, että olet nähnyt minut. Käyn siellä harvasen päivä. Oletko lomailemassa täällä päin? Ensi kerralla täytyy sitten käydä kahvilla kuulumisilla. 🙂

 2. Tulee aina jotenkin niin hyv filis kun on saanut jonkun paikan järjestykseen. Kunnon ruokakomero jossa tavarat saa kivaan järjestykseen olisi niin ihana.

  ps. mulla on myös ravintola-alan pohjakoulutus ja sen aikaisista ranskanopinnoista on ollut se hyötyä että Ranskassa slviää hyvin paikallisella ruokalistalla – termes culinares on jotakuinkin hanskassa 😀

  1. Tuo on kyllä totta, etenkin silloin sen huomaa kun on pitkään ollut jokin järjestely/siivousjuttu mielessä. Tällaiset pienet tilatkin, vaikka tuntuvat joskus hankalilta ottaa käyttöön, ovat kiva bonus kodissa.
   Tuohan on hyvä vinkki, luulenpa että sitä muistaisi enemmän kun vaan tulisi tilanne. Täytyy katsoa, jos vaikka tuonne Ranskan puolelle joskus tulee lähdettyä. Se on ollut niin pitkään jo haaveissa.

 3. Onpa ihana kuiva-ainevarasto! Todellinen arjen helpotus ja ihanan siisti! <3 Itse pitäisi seuraavaksi ottaa kuiva-ainalaatikot järjestyksen alle, mutta jotenkin ei nyt inspiroi koko homma. Joskin näitä kuviasi katsoessa alkaa hiukan tuokin puuha houkuttaa. 😀

  1. Kiitos! Monenlaista apua on siitä, että löytyy tällainen pieni komero keittiön yhteydestä. Toivottavasti tulisi nyt sellainen päivä, että innostut hommaan, minulla on samankaltaisia ajatuksia meidän isomman varaston kanssa.. 😀

 4. Oi, tuollaisen kun saisi!
  Sellaisen Nigellamaisen suuren ruokakomeron <3

  1. Juu, näitä en ole monessa kodissa nähnyt silloin kun tätäkin etsittiin. Hieman suurempi tila jos olisi, niin tänne saisi enemmän myös astioita ja sellaista talteen.

 5. Oi kuinka kaunista ja siistiä! Meidän asunnossa myös samanlainen komero. Edelliset asukkaat olivat käyttäneet talvivaatteiden säilytykseen ja sisällä oli rekkitanko. Viisi vuotta sitten kun tähän muutettiin tehtiin samantyyppinen komero kuin teillä. Tuntuu vaan, että itse käytän liikaa lattiatilaa hyväksi (oliiviöljytonkkeja, tarjoiluastioita..) ja siitä alkaa sitten koko komero pursuamaan.. Kiitos motivaatiosta, pakko ottaa komero siivoukseen ensi viikolla, kun kerran vesisadettakin luvattu..

  1. Kiitos Kaisa! Voi kun kiva kuulla, toivottavasti tästä oli intoa käydä siivouspuuhiin! Meilläkin tämä oli niin tuupattu täyteen kaikenlaista, että ei sieltä helposti mitään löytänyt. Nyt kun saisi vielä intoa käydä tuon sisävaraston kimppuun…

 6. Kiva ruokavarasto ja niin nätisti järjestelty! Olisipa omassa keittiössä reilummin tilaa niin saisi kaiken noin kauniisti laitettua…

  1. Kiitos Anu! 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.