Sisustus

Oliivipuu ja sinkkilyhty

Näin jokunen vuosi sitten sisustuslehdessä terassin, mikä oli katettu ”Välimeren” tyyliin. Saviruukkuja, kuumuutta kestäviä pikkupuita ja värikkäitä kukkia. Oli siellä kaikkea muutakin kivaa rekvisiittaa, mutta ne eivät jääneet mieleen. Kuvauspäivä oli ollut aurinkoinen, joten se lämmin etelänmaalainen tuulahdus kävi täällä saakka. Sitä samaa tunnelmaa, hiukan hienostuneena saisi tulla myös meille. Niinpä sitten hankin seuraavana kesänä myös meille oliivipuun, sellaisia tuntui saavan edullisesti monesta paikasta. Vaan eipä ollut puun pitäminen helppoa. Ei sitten ollenkaan. Lehdet varisi ja jotain tein selkeästi väärin, vaikka yritin tarjota puulle valoa ja (ilmeisesti väärässä) suhteessa vettäkin. Jossain vaiheessa luovutin ja pistin puun pihalle. Kirjaimellisesti. Jätin sen yksin ja lopulta mies oli vienyt sen pois. Tyhmä puu, ajattelin. Eihän se puun vika ollut, vaikka se siltä vähän tuntui. Taitamaton itse olen, ja ajattelin tällä kertaa antaa itselleni toisen mahdollisuuden. Toivottavasti tällä kertaa kasvi kestää paremmin.
Oliivipuu on tällä hetkellä sijoitettu paikkaan, missä sen latvukseen paistaa aurinko miltei suoraan. Ruukku ei ole auringonvalossa, sillä parvekkeen seinä antaa hiukan peittoa. En ole uskaltanut kastella, kun en tiedä miten usein vettä pitäisi antaa. Viimeeksi saatoin ehkä antaa liian reilulla kädellä?

Viikonloppuna löytyi myös juuri oikeanlainen sinkkinen lyhty parvekkeelle. Olen koittanut jo pitkän etsiä vähän suurempaa lyhtyä, mikä olisi kuitenkin kohtuuhintainen. Pieniä lyhtyjä tuntuu olevan pilvin pimein, mutta vähän suurempaa onkin saanut haeskella. Nyt pitäisi sitten löytää vielä sopivan ”suuri” kynttilä lyhtyyn, sillä näitäpä en ole enää nähnytkään vähään aikaan ruokakaupassa.
Seuraavaksi siirrytään parvekkeen ”maalaustöiden” pariin. Tulevana viikonloppuna on juhlia tiedossa, joten saa nähdä miten pitkälle menee taas, että saadaan valmista. Onneksi pinta-alaa ei ole kuitenkaan ihan hirveän paljon, niin työ käy melko sutjakasti, kun vauhtiin pääsee.
Aurinkoa Sinun viikkoosi!

Saatat myös pitää...

10 kommentti

 1. Ihana oliivipuu! Itsekin haluaisin tuollaisen, mutta olen surkea kasvien kanssa, niin aitoa en ole uskaltanut ottaa. Ikeasta meinasin napata mukaani teko-oliivipuun, mutta se oli jotenkin repsahtaneen näköinen jo alkujaan, joten en siitä viitsinyt 40 euroa maksaa.

  Todella kotoisan, mutta samalla tyylikkään näköinen parveke teillä 🙂

  1. Voi Jossu, et ole ainoa. Surkeaksi kuvailisin itseänikin. Kävin samanmoisia ajatuksia tekopuusta, mutta (ainakaan vielä) sellainen ei tunnu ihan meidän jutulta, ellei ole todella aidon näköinen.
   Mukava kuulla, että partsilta löytyy kuvistakin kivaa tunnnelmaa. 🙂

 2. Ihana tunnelma parvekkeella! Ja ihana oliivipuu! Tahtoisin kans, mutten tiedä saisinko pidettyä sitä hengissä…
  Aurinkoista viikon jatkoa myös sinne!
  -k-

  1. Kiitos -k-! Samaa pohdin täällä, että pysyykö puu hengissä ja miten pitkään? Toivottavasti tällä kertaa olisi parempi onni!

 3. Ihanat kuvat<3 Mä oon myös tosi huono kasvien kanssa enkä uskalla ostaa mitään kallista..:/
  Aurinkoista viikkoa!

  1. Kiitos Niina <3
   Juu, se on nyt pidettävä varmaa linjaa kasvien kanssa, kun mitään ei voi maahan istuttaa. Tuntuu, että pihamaalla kukatkin saattaisi kestää paremmin, kuin ruukussa. Tuo puu nyt epäilyttää ehkä eniten, mutta antaa se kyllä tosi hyvää fiilinkiä nyt ulkona. 🙂

 4. Ihanat kuvat! 🙂
  Ja uusi järjestys blogissakin on mukavaa ja piristävää vaihtelua. Mitähän minäkin keksisin tuolla minun puolellani 🙂
  Oliivipuita olen AINA ihaillut, mutta en vieläkään omista sellaista….? heheh
  Aurinkoista viikkoa <3

  1. Kiitos! 🙂
   Kiva että tykkäät uudesta ulkoasusta. Tässä olikin ihan hirmu iso homma, kun asetuksien kanssa menee useampi tovi ja lapset ei ole siinä kovin kärsivällisiä. 😉 Uusi pohja sopii nyt paremmin kuvieni tyyliin, joten vaiva kannatti. Jään seuraamaan, mitä hienoa sinä keksit omaan blogiisi. <3

 5. Tosi kauniit kuvat!! Aurinkoa myös sinun viikkoosi 🙂

  1. Kiitos, samoin sinulle! 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.