Lifestyle Sisustus

Pääsiäiskoti

Nämä juhlapyhät asettuvat mukavasti kevään korville ja mahdollistavat monelle pitkän viikonlopun. Pieni loma onkin tarpeen, sillä vuosi on ollut rankka. Viimeistään pääsiäisen aikoihin alan suunnitella tulevaa kesää ja tietysti pihan laittamista. Meillä on ollut niin paljon tekemistä pihatöissä, että valmista ei ole vieläkään. Routa on hieman vaikuttanut reunakiviin ja jänikset ovat käyneet järsimässä muutaman koristepuun. Kevään ensimerkit pilkistävät toivottavasti pian pihalta. Pääsiäisruoho tuo hieman tunnelmaa jo sisällekin.

Olin tällä kertaa niin flunssan kourissa, etten jaksanut tehdä oikeastaan mitään valmisteluita. Mieheni oli hankkinut ruohon ja muutaman oksan kuivasimme jo aikaisemmin. Nämä vihreät lasimunat ovat ainoat varsinaiset pääsiäiskoristeet, mitä meillä on. Lapset tekivät koulussa tänä vuonna hienot maskotit itselleen ja ne eivät tahdo pysyä missään paikoillaan. Itsetehty onkin se paras, sillä niillä he tykkäävät leikkiä joka käänteessä.

Puinen ruokapöytä tuo sopivalla tavalla ilmettä ja on riittävän vaalea. Ajan kanssa raakapuu tummuu ikääntyessään, joten käsittelyä täytyy miettiä. Maalatun pöydän pinta voi muuntua myös, joten kannattaa tutustua etukäteen pintakäsittelyaineisiin. Meillä on suunnitelmissa säilyttää puunväri, mutta mahdollistaa jatkokäsittely esimerkiksi valkoiseksi tai mustaksi. Pidän itse eniten puunsävyisestä, koska se erottuu sopivasti vaaleassa tilassa. Ihanteellinen pöytä olisi ovaalin mallinen, tumma antiikkipöytä. Jos sellainen sattuu tulemaan vastaan, niin ruokapöytä saattaa mennä vaihtoon piankin.

Tänä vuonna pyhäviikonloppu on ollut todella aurinkoinen, toivottavasti jatkuu vielä tänään. Huomiseksi on luvattu sankkaa lumisadetta, joten täytyy nyt nauttia upeasta säästä.  Mukavaa sunnuntaita!

Saatat myös pitää...