Lifestyle Sisustus

Pääsiäisloma

Monessa kodissa nautitaan nyt pääsiäisestä – enemmän tai vähemmän. Meidän perheelle pääsiäisloma tarkoittaa kaivattua taukoa arjesta sekä työ- ja koulukiireistä. Nyt säiden sattuessa aurinkoiselle päälle tuntuu tämä vielä asteen enemmän lomalta, kesää kohden. Pääsiäisen ajoittuminen huhtikuun loppupuolelle lupaa jo lämpimien säiden mahdollisuutta ja se tarkoittaa myös luonnon heräilyä.

Meillä pääsiäiskoristeiden virkaa toimittavat perinteiset rairuohot ja suklaamunat. Pääsiäinen on hieman kinkkinen juhla meillä, sillä en pysty pahan allergian takia osallistumaan ollenkaan virpomiseen ja näiden askartelujen järjestäminen on joka vuosi tuskallista. Tänä vuonna löysin Tokmannista siistit kestoversiot pajunkissoista ja näin ollen meilläkin on nyt muutama oksa sisällä.

Hemtexistä löytyi parilla eurolla valkoiset tabletit koko porukalle ja marmorialunen on niin ikään samaisesta liikkeestä. En kovin usein kata lapsille kangastabletteja,  etenkään valkoisia. Juhlan tuntu syntyykin siitä, että otetaan käyttöön jotain, mitä on harvemmin pöydässä.

Pitkän perjantain menu koostui lasten toiveesta grilliruuasta, eli kaikki mahdolliset kasvikset grillattiin vegaanille ja sekaanit saivat lisäksi kanaa omasta grillistä. Lauantaille tai sunnuntaille on varauduttu mustajuurikeitolla ja nyhtökaurapadalla. Lapsille on lisäksi suklaamunia, mitä itse en rehellisesti sanottuna edes kaipaa. Vegaaneille on nykypäivänä aivan liian paljon herkkuvaihtoehtoja aina suklaasta jäätelöön, joten ilman ei jää.

Aurinkoista pääsiäistä!

Saatat myös pitää...