Sisustus

Pelargoniat

Vappu on iloisesti takanapäin ja minun oli ihan pakko korjata serpentiinit sun muut jo pois. Okei, lasten pallot saivat vielä jäädä, mutta tulipa fsessiä saada pienimuotoiset koristelut pois. Mitä sinun vappuusi kuului? Jos nyt jotain jäi käteen, niin hirmuinen mansikanhimo. Jos olet sattunut pyörähtämään instassa, niin olet saattanut huomata tämän kuvista. Lapsille ostettiin pussillinen vaahtokarkkeja ja näitähän syö ikuisuuden, sillä lapsemme eivät juurikaan syö makeisia. Juhliin siis juuri passelit.
Innostuin aurinkoisina päivinä miettimään jo kesäpihaa ja kasveja. Minulla on ollut selkeä visio, mitä haluan etupihalle ja oikeastaan etupiha elääkin kasvikautta useampaan otteeseen. Pääsiäisen aikaan istutin perunanarsissit, mitkä ovat olleet ihan superkestävät! Vaikka olikin lämmintä istutusaikaan, niin kestivät hyvin myös takatalven lumipyryineen ja runsaat vesisateetkin. Narsissit ovat edelleen hyvännäköiset, mutta pikkuhiljaa parhaat päivänsä nähneet. Jotain siis tilalle. Ostin ihanat, muhkeat hortensiat ja nyt jäin vähän empimään, mitenhän kestävät jos yöt ovat vilakoita?
Sisälle ostin perinteiset pelargoniat, jotka lähtevät pihalle heti, kun takapiha on paremmassa kuosissa. Viehättäviä valkoisia oli enää muutama jäljellä, joten nappasin kaveriksi hempeää persikkaista pinkkiä.

Pihatalkoita vietettiin viikko takaperin ja pihan kuopsutusvaihe jäi päälle. Meillä on paksut pensaat ympäröimässä takapihaa ja niistä on vaikea haravoida pikkukiviä ja muuta roskaa pois, niin Fiskarsin pikkuharava on ollut kätsy. Pihan kanssa onkin aika paljon tekemistä, sillä kuuleman mukaan täällä ei ole juurikaan mitään tehty. Odotan innolla, että päästään laittamaan pihaa. Koska taloomme on tulossa välipohjan korjaus ja suurehko remontti, niin en pidä vielä kiirettä. Todennäköisesti takapihan voi laittaa omaan tahtiin, mutta tarkempaa infoa odotellessa voidaan ainakin suunnitella mitä tehdään.

Ulkona on ropsutellut vettä koko päivän ja kotona on nyt niin rentoa ja rauhallista viettää laiskaa lauantaipäivää. Tänään ja huomenna onkin hyvä päivä ladata akkuja, sillä tuleva kuukausi on täynnä kaikenlaista kivaa. Yksi iso juttu on tyttären eskarin loppuminen ja sekin tietää uudenalkua, oppimista niin vanhemmille kuin lapsellekin. Ihanaa, kun elämä menee eteenpäin, mutta kuitenkin on tässä ja nyt.
Leppoisaa lauantaita!

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Kauniit nuo pelargoniat, laitathan kuvia sitten kun ne pääsevät pihalle asti!

    1. Kiitos HuopaPalloMatto, ilman muuta! Täytyy kuvailla myös nuo hortensiat, kun saan istutettua narskujen tilalle.

  2. Ihanat pinkit puutarhavälineet!

    1. Kiitos Anu. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.