Sisustus

Pelkistettyä

 Pitkästä aikaa kuvailin teille otoksia lastenhuoneesta. Huomaatteko muutosta?
Oma makuni on ottanut taas askelta hivenen pelkistetympään suuntaan, mikä tarkoittaa sitä, että tavaran karsiminen alkaa ulottua juurineen jo lastenhuoneeseenkin. Älkää säikähtäkö, en ole viemässä lapsiltani leluja tai leikin iloa – vaan päinvastoin. Tahdon tehdä ikuisesta ”sekamelskasta” viihtyisämmän paikan, missä leikkiä vanhoja, tuttuja leikkejä.

Monta iltaa olen pohdiskellut, että miten saisimme taas kontrollia lastenhuoneen siisteyteen. Nykyään siivoamiseen tuntuu menevän tolkuttomasti aikaa ja lasten keskittyminen ilta-aikaan…no, moni vanhempi ymmärtää varmaan tässä kohtaa mitä tarkoitan.
Eilen istuskeltiin miehen kanssa pitkä tovi kahdestaan tyttöjen huoneen lattialla ja pohdimme tätä kaikkea. Neuvokkaana naisena kävin tietenkin heti tavaroiden kimppuun ja tutkailin kaikkiin laatikoihin ja purkkeihin. Löysin monta laatikkoa, mitkä olivat edelleen siinä järjestyksessä, mihin olin ne itse laittanut: lapset eivät siis ole kuukausiin leikkineet tietyillä leluilla. Olen siis oikeilla jäljillä.
Turhasta eroon – kamppanja siis jatkuu meillä edelleen ja myyntiin on tulossa ihania lasten sisustusjuttuja. Aivan todella haikeaahan näistä on luopua, mutta on todella järjetöntä säilöä tavaraa ”odottamaan” olemattomiin säilytystiloihin, mitä meidän pieni kotikolmio ei juurikaan tarjoa.
Mitä tulee muihin sisustusjuttuihin, niin onnekkaasti sain myytyä lähes kaikki kohteet, vaikka kaikkea en ole vieläkään ehtinyt näpyttelemään myyntiin. (vaikka on kuvattu ja pakattu jne.)
Lastenhuone ei nyt ihan ole vielä valmis, sillä vaatii tämä totuttelu hiukan enemmin kuin uskoinkaan. Jotain kivaa tänne on hautumassa mielessä ja jos joku jäi miettimään tätä muutosta tai kustannuksia, niin kaikki on toteutettu vanhoilla tavaroilla. Mitään en siis ole (vielä) ostanut.

Ajatuksena oli siirtää tämä vaatekaappi jonnekin odottamaan uutta paikkaa (tai kotia), mutta tytöt eivät tykänneet yhtään uudesta järjestelystä. Järjestelin siis aikaisemmin tyttöjen vaatteet omille rekeilleen ja hyllyille lastenhuoneen valkoiseen säilytysjärjestelmään. Ongelmaksi muodostui se, ettei isosisko olisi saanut itse vaatetangolta mitään, vaan omatoimiseksi oppinut tyttö ei hevillä luovu joistain asioista… Palautin siis vaatesäilytyksen ennalleen ja jatkan sopivan lipaston etsimistä…

Kaapin päällä olevat valot vaihtuvat myös liilan sävyisiin syksymmällä. Tämä kesäversio on minusta tosi hauska, mutta sopii todellakin vain kevääseen ja kesään.

Katos on A:n vanha ja tästä tehtiin nyt maja. Hiukan epäilen, että tässä on väriä liikaa ja mielessä olisikin hankkia edullinen täysvalkoinen katos Ikeasta. Tyynyjä olisi myös tarkoitus ommella/hankkia jostain lisää.

Mitä pidätte suunnasta?
Mia

Saatat myös pitää...

15 kommentti

 1. Ihanan näköistä!! Todella kaunista! Ja niin ihana Päiväpeitto, onko Se Gantin?

  1. Kiitos Marianne! <3
   Peitto ja tyyny yhdellä tähdellä on molemmat Gantin baby-mallistosta.

 2. Huokaus! Ollapa pieni tyttö ja saada leikkiä noin ihanassa prinsessahuoneessa <3
  Kuvasi ovat aina kauniin kuulaita!

  1. Voi kiitos Eija <3
   Ihanasti kirjoitettu.

 3. On kyllä kaunis lastenhuone! Hyvällä maulla sisustettu… Ja kuvat <3

  1. Kiitos Suffeliini! <3

 4. Kyllä, suuntaus on hyvä :). Meillä pitäisi tehdä ihan sama juttu, karsia turhaa tavaraa ja saada linjaa selkeämmäksi. Kauniilta teidän lastenhuoneessa näyttää :)!

  1. Mukava kuulla Maarit, että suuntaus kuulostaa hyvältä. Olen pohtinut tätä pitkään, että jokin järkevyys pitäisi saada tällekin huoneelle. Tila on niin rajallinen, että kaikki ihana ei koskaan tule tänne mahtumaan… 🙂
   Kiitos kommentistasi!

 5. ihanan prinsessamaista. mie viihtysin tuolla kyllä varmaan paremmin kun lapset 😀

  1. Hih, samaa ajattelin itsestäni. 😀 Tytöt ovat olleetkin majassa koko ajan, ei jää äitille tilaa. 😉

 6. Tykkään ! Sopivasti söpöyttä, mut ei yhtään liikaa 🙂

  1. Kiitos. <3 Mukava kuulla. Liikaa söpöyttä yritin karsia, hyvä jos näyttää ruudun toisellekin puolelle paremmalle. 🙂

 7. Ihana lastenhuone! 🙂

  1. Kiitos Annika ja tervetuloa blogiini! 🙂

 8. Todella valoisa ja selkeä lastenhuone. Pitää varmasti houkutella meidän 7-vuotias myös karsimistalkoisiin 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.