Sisustus

Perhosia & pastellisävyjä

Meidän prinsessojen huone saatiin viimein valmistumaan ja nyt puuttuu enää ovet vaatejärjestelmästä. Muuten kalusteet ovat nyt paikoillaan ja kaikella on paikkansa. Ihana tunne! Lastenhuoneen muutos toteutettiin yhteistyössä Teknoksen kanssa, mistä kirjoittelinkin jo aikaisemmin.
Lastenhuoneeksi valikoitui jo hyvin aikaisessa vaiheessa paritalon suurempi makuuhuone. Olimme olleet ahtaalla jo aikaisemminkin (eli pienessä makuuhuoneessa) ja se oli koettu toimivaksi ratkaisuksi. Pienempi makkari siis passaa meille hyvin. Tyttöjen isosta huoneesta purettiin alkuperäiset kaapit pois jo remonttivaiheessa ja näin tila avartui entisestään. Alunperin meillä oli yksi seinä maalattu sinertävänharmaalla, mikä
antoi kuitenkin vääränlaisen vaikutelman huoneeseen. Erityisesti
eskarilainen ei tykännyt tästä ja sävy oli vääränlainen. Huone kaipasi nyt oikeaa piristysruisketta! Voit käydä
lukemassa lähtötilanteesta lisää täällä
Aloitin huoneen suunnittelun yhdessä tyttöjen kanssa ja heti alkuun huomasin, että tytöt haluavat ihan eri asioita. Sehän on selvää, kaksi persoonaa, kaksi eri ikää. Pyöriteltiin värikarttoja, katseltiin värilastuja, selailtiin kuvia sisustuslehdistä ja pinterestistä. Jossain vaiheessa päästiin kuitenkin sopivaan ratkaisuun ja se tarkoitti käytännössä sitä, että tytöt saivat itse valita mieleiset maalit. Tytöillä oli paljon ajatuksia ja toisaalta on sääli, ettei kaikkea voitu lähteä toteuttamaan. Toivotaan nyt kuitenkin, että tytöt viihtyvät täällä pitkään.

Mietin seinäratkaisua yhdessä miehen kanssa ja tähän tultiin. Olen pitkään haaveillut poikkiraidasta, mutta pienessä huoneessa se ei mielestäni pääse oikeuksiinsa. Tarvitaan siis pidempi seinä, jotta oma ajatukseni raidan visuaalisesta ilmeestä toteutuu. Käytin apuna teippiä hahmottamaan mittoja ja lopulta tarkistettiin, että raita tulee suoraan oikeaan kohtaan. Itse maalaaminen oli nopeaa ja tehokasta. Valmistelutyöt veivät leijonanosan ajasta ja vaivasta!

Käytin seiniin Bioran puolihimmeää sävytettyä maalia, joka kestää hyvin kulutusta. Lastenhuoneessa seiniin tulee eniten jälkiä, vaikka miten yrittäisi varoa. Silloin seinien pitää kestää kulutusta ja tarvittaessa kestää nihkeällä pyyhkimistä. Sain apua Teknokselta oikeiden sävyjen valinnassa ja ne menivät nappiin eli paremmin ei olisi voinut osua! Teknoksen nettisivuilta löytyy muuten hyödyllinen apuväline oikeiden maalien valitsemiseen. Se löytyy nimellä maalivalitsin ja voit kokeilla vaihtoehtoja omien tarpeiden mukaan.

Maalaamisen ohella pohdin myös kalustevalintoja. Vaihdoin valkoisen lipaston tähän vanhaan aarteeseen, minkä olen ostanut huutiksen kautta. Ruskea lipasto ei oikein sopinut aikaisemman harmaan sävyn kanssa, mutta on nyt upean näköinen. Malm on nyt meidän käytössä ja tällä hetkellä vanha lipasto näyttää sopivan tänne paremmin. Harmaa raita on kohdistettu lasten korkeudelle, mutta toisaalta niin, että valkoinen varjostin erottuu siitä.

Leikkikeittiö oli ihan ehdoton, eikä siitä voitu vielä luopua. Sain idean tähän jo yli vuosi sitten pinterestin ihanasta maailmasta ja olin kyllä todella onnekas, kun onnistuin saamaan nämä laatikot muutamalla kympillä alesta. Tähän olisi käynyt toki mitkä vain puulaatikot, mutta näissä oli valmiina seinäkiinnityskoukut sekä puutallat, että laatikot pysyvät suorassa. Tytöt valitsivat sävyt laatikoihin ja minä hoidin toteutuksen. Keittiöstä oli kuitenkin pakko karsia ruokia ja astioita, sillä en tiedä mihin kaikki olisivat mahtuneet. Pihaltamme löytyy leikkimökki, joten kovin kauas ei tarvinnut niitä kiikuttaa. Periaatteeni mukaan leluja ei enää säilötä jos joskus – periaatteella, vaan kyllä niillä pitää olla selvät tulevaisuuden näkymät tai muuten tulee lähtöpassit. Jotain voi laittaa jemmaan hetkittäin, muttei enää vuosiksi.

Bloomingvillen laatikot näyttivät alkuperäisesti tältä ja olisivat olleetkin ihan hyvät myös näin. Tytöt halusivat kuitenkin enemmän väriä huoneeseen ja minustakin sopivat nyt maalauksen jälkeen tänne paremmin. Käytin laatikoiden maalaamiseen FUTURA AQUA – puolikiiltävää sävytettyä maalia. Käsittelyyn kului 2-3 kerrosta maalia.

Leikkikeittiön paikaksi valikoitui tämä nurkkaus, jos piirtopöytä tulee siirtymään myöhemmin ja tilalle tulee lipasto. Kiva kokonaisuus ja tytöt ovat aivan haltioissaan.

Pikkusisko halusi hyvin tyttömäisiä sävyjä ja perhosia. Vaaleanpunaiset perhoset Laura Asleyn Wall Stickers, ostettu Porvoosta viime kesänä.

Tästä puuttuu vielä Ikean PS-kaappi eli ihan kaikkeen ei vielä ehditty. Pelit tulevat kaappiin ja osa kirjoista, eli ei paljoa puutu.

Isosiskolle valittiin vähemmän pinkkiä ja yhdestä laatikosta yöpöytä. Ihan sopivaa peittoa en vielä löytänyt eli voi olla että musta väri häviää vielä huoneesta – tai sitten ei. Molemmilla on nyt omat yövalot tyylinsä mukaan.

SPRUTT – lipasto siirtyi vaatekaapin vierustalle ja kätkee suuren osan leluista. Laatikot ovat juuri sopivat ja kukin vetää yhden leikin verran. Legoille on vielä hankinnassa pari isompaa laatikkoa, muuten mahtuvat kaikki tänne.

Keltainen vanha maitojakkara käsiteltiin uudelleen hempeällä vaaleanpunaisella ja sekin sopii nyt huoneen tyyliin hyvin. Minulla on näitä kaksi kappaletta ja toista en raaski millään maalata. Se on alkuperäisenään ja vain lakattu.

Huoneen muutokseen kului kaiken kaikkiaan kolmisen viikkoa, joista yksi oli hyvin työntäyteinen. Sain mieheltäni apua järjestelyihin, vaikka itse maalasinkin. Kahden laatikon maalaamisessa tarvitsin lopulta maalausapua, sillä flunssa paheni ja vei kaikki voimat. Lopputulos on kuitenkin palkitseva ja mikä parhainta, tyttöjen ilahtuneet ilmeet, hymyt ja nauru on parhainta mitä voi palkaksi saada. Bonuksena tytöt ovat pitäneet huoneensa nyt  paremmassa kuosissa eli siivoavat jälkensä innoissaan. Toivottavasti tätä riemua kestää pitkään!

Saatat myös pitää...

10 kommentti

 1. Siis miten ihana lastenhuone!! Ihailtavan kekseliäitä ja kauniita ideoita ja toteutuksia! Kyllä tytöillä kelpaa 🙂

  1. Kiitos Saara. 🙂

 2. Upea huone neidillä. Niin kaunis, nyt kelpaa leikkiä 🙂

  1. Kiitos Aidafoun. Kyllähän tuolla on nyt innolla leikitty ja siistinäkin on pysynyt. 🙂

 3. Todella ihana ja viihtyisä huone <3

  1. Kiitos Sanna <3

 4. oo mitä ihanaa minimalismia ja kuinka vähällä pärjätään, kunpa tuo onnistuisi meilläkin

  1. Kiitos Jessika. Mietin jossain vaiheessa, menikö nyt liian minimalistiseksi, mutta voihan sitä seinälle vielä tauluja lisätä jos siltä tuntuu. Onneksi kaikille leluille on nyt paikka, niin ei mene siivoamiseenkaan paljoa aikaa. 🙂

 5. Todella kaunista. <3

  1. Kiitos Minttu <3

Kommentointi ei ole käytössä.