Sisustus

Piano osana sisustusta

Antiikkia, vanhoja kalusteita, moderni maku, klassinen tyyli, vanha talo. Näillä sanoilla kuvailisin tämänhetkistä kotia. Tämä asunto eroaa aikaisemmasta kodistamme aika paljon ja on ollut mielenkiintoista sovittaa vanhoja kalusteita uuteen kotiin. Välissä oli toki pieni ”sotku” ja kaikki ei mennyt niin kuin Strömmössä, mutta kutakuinkin koti alkaa näyttää jo joltain. Muuttaminen ei tunnetusti ole koskaan vaivatonta ja meidän kohdallahan näitä muuttoja oli kolme puolen vuoden sisään. Se on lapsiperheelle, joka käy täysipäiväisesti töissä ja remontoi aika saavutus. Tai ainakin meille se oli hurja puristus. Nyt kun remontti edistyy ja välipohjan tilannekin päivittyy, niin olen voinut huokaista helpotuksesta. Tuntuu siltä, että kaikki ehkä kuitenkin järjestyy. Pakkohan niin on.
Edellisessä kerrostalokodissamme oli paikka pianolle, mutta se ei oikein päässyt oikeuksiinsa siellä. Paikka oli hyvä, ehkä paras mahdollinen siinä asunnossa. Kodin henki oli jollain tapaa aivan erilainen kuin täällä. Sitä on vaikea kuvailla. Tietysti osa kalusteista on vaihtunut ja osa pysynyt, mutta jotain siinä on. Elämän kiertokulkua. Yksi iso muutos tapahtui, kun myin hiljattain valkoisen astiakaapin pois ja piano pääsi vihdoin paremmin näkyviin. Nurkka olikin yli kuukauden laatikoiden dumppauspaikkana joten nyt on aivan erityinen fiilis, kun olohuone on viimein siisti muuttotavarasta!
Peilille tuli paikka pianon viereen. Mies oli sitä jo laittamassa pois, mutta pidän peilistä niin paljon, että onneksi paikka löytyi viimein. Granitin valosarja keksittiin tuoda alakertaan, sillä kattovaloa ei viitsi iltaisin käyttää. Illat ovat vielä pimeitä, joten tunnelmavaloa tarvitaan. Kynttilöitä en ole polttanut moneen viikkoon, vaikka ne ovatkin meillä ympärivuotinen juttu.
Mustavalkoisuus on vallannut lisää sisustusta. Musta piano näyttää itseasiassa aika hyvältä valkoista lattiaa vasten. Pianojakkara olisi tarkoitus uusia vielä jossain vaiheessa, koska olen haaveillut mustasta penkistä jo pitkään. 
Tuleva viikko tulee olemaan mullistava, sillä meidän keittiönkoneiden pitäisi saapua ja viikonloppuna olisi tarkoitus laittaa niitä jo paikoilleen. Sähkötöitä pitäisi myös saattaa loppuun ja keittiön pitäisi valmistua pian. Allas ja hana pitäisi vielä tilata, mutta niiden toimitusaika on alle viikon (ellei ole varastosta loppu). Astiapesukoneen toimitus menee maaliskuun alkupuolelle, mutta tässä vaiheessa en kanna murhetta siitä. Kun saamme edes suuremman jääkaapin toimintaan ja tasot paikoilleen, niin sen jälkeen kaikki muuttuu vain pala palalta helpommaksi. Sitä odotellessa.

Saatat myös pitää...

4 kommentti

 1. Löysin blogiisi sattumalta ja jään heti lukijaksi. Teillä on todella kaunista ja ah mikä piano! Upeasti heijastuu tuo valosarja pianon kiiltävästä pinnasta, täytyykin napata idea omaankin käyttöön. Meilläkin siis on piano, tosin valkoinen. Se on aina vaan niin kaunis, mutta välillä hieman haastava sisustuselementtinä.

  Olisi muuten kiva nähdä teidän kodin pohjapiirustus! En ainakaan äkkiseltään sitä löytänyt. 😉

  1. Hei Suvi ja lämpimästi tervetuloa blogiini. Kiva kun kommentoit.
   Piano on toisinaan haasteellinen ja tässä asunnossa ei ollut kovin montaa sijoituspaikkaa erityisesti keittiöratkaisun vuoksi. Valkoinen piano on varmasti myös kaunis, sopii monenlaiseen sisustukseen. 🙂
   Täytyypä lisäillä tänne vielä pohjakuva, se on piirretty jo kesällä ipadilla mutta eipä ole tullut mieleen laittaa tännekin.

 2. kyllä remontointi ja uuden luominen on aina innostavaa puuhaa!
  Valoisaa viikkoa sulle!

  1. Kiitos Micu, totta puhut. Mukavaa viikonloppua sinulle!

Kommentointi ei ole käytössä.