Sisustus

PIANON PAIKKA, OSA II

Kulunut viikonloppu oli melko erilainen, mihin olemme tottuneet. Ainakin, jos on uskominen miestäni. Sain kuulla nuo sanat useaan kertaan. Pieni totuuden siemen niissä kyllä piilee, sillä olimme koko lauantain liikenteessä ja toimittamassa erilaisia juoksevia asioita. Nyt on varattu lastenvaatekirppikselle pöytä, tutkailtu vessan remppaan vaihtoehtoja ja hoidettu muita asioita. Oli oikeastaan aika virkistävää tehdä jotain erilaista, kuten ajella autolla ympäri kotikuntaa. Totesimme myöhään iltapäivällä, ettemme taida koskaan oikein tottua pääkaupunkiseudun välimatkoihin. Olemme molemmat kotoisin pieneltä paikkakunnalta ja yleensä välimatkat ovat ihan oikeasti mitattavissa muutamissa minuuteissa. Täällä täytyy varata koko ilta yhdessä paikassa käymiseen! Jotain siis kaipaan toisinaan todella paljon kotikaupungistani. Ajankulun arvioiminen on vaikeaa ja usein puolen tunnin hommaan meneekin kaksi. Ajomatka saattaa venyä kolminkertaiseksi ja kymmenen vuoden aikana emme ole siihen tottuneet. Aikataulujen noudattaminen onnistuu kyllä työpäivinä, mutta monessa kohtaa aikaa kuluu uskomattoman paljon.
Sunnuntaina meillä olikin tiedossa aivan toisenlaista ohjelmaa. Sen siitä saa, kun puhuu ääneen asioita. Olen pohtinut pianon paikkaa jo aika kauan ja reilun vuoden verran haaveillut sen siirtämisestä. Olemme mitanneet ja kokeilleet useita kertoja tilaa. Nyt vasta asian ääneen sanominen teki siitä hieman konkreettisempaa. Pianon siirtäminen ei todellakaan ole mikään pikkujuttu, vaan vaatii vähän vaivaa. Se on raskas elementti ja vielä vanhakin, lattian pilaamisesta puhumattakaan. Puulattia on mieheni silmäterä ja tietenkään en tahtoisi sitä mitenkään pilata. Alunperin oli epäselvää voiko piano ylipäätään tehdä painollaan lattiaan jäljet, mutta meillä on sitä varten suojat.
Olohuoneen ilme on nyt aivan ihana, oli vaikea kuvata kaikkia fiiliksiä tänne. Mieheni mielestä tila muuttui valoisammaksi ja avarammaksi. Minusta piano sopii paremmin uudelle paikalle ja korostuu edukseen. Sohva näyttää jättimäiseltä kuvissa, mutta kokonaisuus on toimiva. Vettä tulee lisää myllyyn, sillä meillä alkaa viikon päästä ikkunaremontti taloyhtiössä ja parin viikon päästä meilläkin pitäisi olla uudet ikkunat! Sen jälkeen voidaan asentaa verhotanko ja pääsen valitsemaan sopivat verhot. Mielessäni oli luonnonvaaleat, sävylliset verhot. En halua valkoisia verhoja, vaan jotain sävyä kehystämään leveää seinää. Sohvan taakse tahtoisin puolestani tason, mutta sitä on mittailtu jo niin monta kertaa ettei taida onnistua. Eiköhän tästä tule aika hyvä, kun saadaan uudet ikkunat paikoilleen!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Hyvältä näyttää uusi järkkä olohuoneessa! Olen ymmärtänyt, että pianon siirto on aina aika projekti, vaikka omakohtaista kokemusta ei asiasta olekaan, hyvä että saitte sujumaan ilman kommelluksia! 🙂

    Mukavaa iltaa! <3

    1. Kiitos Jenni! Kyllähän tuo vaati vähän suunnittelua ja järjestelyjä, onneksi matka ei ollut pitkä.
      Mukavaa iltaa sinnekin! <3

Kommentointi ei ole käytössä.