Sisustus

Pienemmän budjetin ideoita äitienpäiväksi

Äitienpäivä on jo aivan nurkan takana ja pikkuhiljaa lapset ovat meillä alkaneet kuiskutella. Ihastuttavaa tuo pienten into, eikö vain? Kortteja on askarreltu päiväkodeissa ja kouluissa ja jollain tapaa ne on piilottu äideiltä, vaikka mieli jo kovasti tekisi näyttää. Äitienpäivä jakaa toisinaan mielipiteitä aika kärkkäästi, syystä tai toisesta. Myös lahjojen antamiseen olen kuullut yhtä monta tapaa ja sääntöä, kuin on äitiäkin tuttavapiirissä. Keskityn tässä postauksessa kuitenkin miettimään äitienpäivää mieheni ilmoille heittämästä haasteesta. Mitä antaa lahjaksi pienemmällä budjetilla?
Moni haluaa muistaa omaa äitiään, mummoa, puolisoa tai anoppiaan äitienpäivänä. Lahjoihin käytetään aikaa ja vaivaa, rahasta puhumattakaan hyvin erilaisia määriä. Tuntuu siltä, että äitien odotuksetkin vaihtelevat hyvin paljon. Minusta on hienoa, miten perheet ovat keksineet omia perinteitä ja tapoja viettää äitien- sekä isäinpäivää ja joka vuosi se tuo ilmoille mietteen, miten kiitollinen olen.
 
Perinteinen aamiainen taitaa olla jo melko vakiintunut käytäntö ainakin oman kokemukseni mukaan. Kun olin kouluavustajana nuorena aikuisena, sain kuulla lasten suusta monenlaisia aamiaisperinteitä ja nämä olivat niin kauniita, että ovat jääneet mieleeni. Lapset todella pitävät päivää tärkeänä ja odottavat, että saavat ylpeinä ojentaa omat luomuksensa päivänsankarille.
Jos jostain syystä et pääse onnittelemaan äitiä tai puolisoa aamiaisen merkeissä, niin päiväkahvi ei ole yhtään huonompi vaihtoehto. Niin kauan kuin tunne ja ajatus on mukana, niin eihän sitä voi olla kuin ilahtunut.
Valkoiset tuikkukynttilät ovat ikuinen asia, mistä ilahdun. Kuvassa Ikean vaniljaiset tuoksukynttilät, joita ostan meille melkein joka reissulta pari lisää. Niistä saa kauniin lahjan vaikkapa sujauttamalla ne lahjakassiin tai paketoimalla mieleisiin kääreisiin. Mustavalkoisen sisustajan edullinen lahja löytyy Kodin ykkösestä, Annon raidallinen purkki. Laita purkkiin lahjansaajalle mieluisia herkkuja, kuten suklaata, teetä, kahvia tai muuta, mistä hän ilahtuu. 
Käytännönläheinen kerää raaka-ainekset suoraan koriin ja ilahduttaa päivänsankaria lounaan merkeissä. Hanki äidin tai puolison lempiruuan ainekset ja valmista hänelle herkullinen lounas tai päivällinen.

Raaka-aineet kulkevat sujuvasti pienessä puulaatikossa, jota voi myöhemmin käyttää vaikkapa säilytykseen. Laatikko on oivallinen myös kesäkukille tai puutarhavälineille pihalla ja parvekkeella.
Jos mikään näistä ei ollut sinun juttu, niin pienemmällä budjetilla saa myös kukkia. Kauniita ruusuja, neilikoita ja kauden kukkia myydään myös useammassa marketissa. Saat niistä juhlallisemman, kun avaat paketin kotona ja käärit kukat paperiin. Pelkkä nauhakin riittää, jos liikut kiireellä.
Iloa ja muistamista voi myös olla ilman, että ostaa lahjaa. Kortti, puhelinsoitto, kuvaviesti tai päiväkävely ovat yhtä tärkeitä ja voivat piristää mieltä. Asenne ja suhtautuminen on loppujen lopuksi se tärkein lahja.

Saatat myös pitää...

7 kommentti

 1. Ihana postaus! Itse en nykyisin juuri näe äitiäni äitienpäivänä pitkän välimatkan vuoksi, joten lahjojen on aina oltava helposti lähetettäviä. Tänä vuonna tein hänelle (ja isoäidille myös) itse kortin ja tilasin muutaman kuukauden pätkän Kodin Kuvalehteä 🙂 Suhteellisen edullista ja toivottavasti äiti tykkää! Siskoni oli muuten lahjoittanut äitimme nimissä rokotteita Unicefin kautta köyhien maiden lapsille ja siitä lahjasta äiti tuntui kovasti pitävän. Sekään ei kallista ollut, joten hyvä lahjavinkki myös muille!

  1. Kiitos Jossu. 🙂 Meillä on ihan sama, sillä vanhemmat asuvat kaukana. Hyvät lahjavinkit sinulta, kiva kun kerroit niistä.

   Mukavaa viikonloppua!

 2. Kivoja ideoita, kaiken ei tarvitse aina olla kallista. Itselläni on tapana tehdä äidille ja anopille äitien(mummin)päiväksi kuvakirja neidin vuodesta. Tämä tuntuu olevan mieluinen lahja, jota molemmat osaavat jo odottaa. 🙂 Ihanaa viikonloppua! <3

  1. Kiitos Jenni, ihan totta. Kuvakirja onkin hieno lahjaidea ja olisi varmasti mieluinen myös äidilleni. Tosi upea juttu, että jaksat tehdä koko vuodesta kirjan! Vau. 🙂
   Ihanaa viikonlopua myös sinne! <3

 3. Olipa kiva postaus! Ihania ideoita ja kauniita sanoja sekä ajatuksia. <3

  1. Kiitos Rouva V, mukava juttu että pidit. Tärkeä aihe. <3

 4. Kivoja ideoita, kauniit kuvat ja mukava postaus!

Kommentointi ei ole käytössä.