Sisustus

Pieni pala Himayalaa

Vihersisustaminen on ollut nousevana trendinä jo jonkin aikaa ja on virkistävää nähdä kauppojen hyllyillä erilaisia kasveja. Viiden vuoden aikana tarjonta on lisääntynyt ainakin meidän nurkilla ja hintakaan ei ole kovin paha näiden pienten kasvien kohdalla.
Kasvien kaikkia hyötyjä ei varmasti vielä tiedetä. Luin joskus mielenkiintoisen artikkelin eri kasvilajien hyödyistä ja siinä oli eritelty lajeittain monenlaisia etuja. Yksi tärkeä hyöty on sisäilman parantuminen, vaikkakin vain vähän. Mitään superraikasta ei pelkillä kasveilla saa aikaan, mutta jotkut kasvit puhdistavat ja raikastavat huoneilmaa. Voisin vaikka väittää, että kasveilla on myös mieltä piristävä vaikutus, sillä ne tuovat vehreyttä ja energiaa hyvässä loistossaan.
Meillä on joka kevät pieni kasvi olohuoneen pöydällä ja se tuo pirteää ja energistä fiilistä. Joka kerta yhtä vaikea valinta ja ruukkuhan vaikuttaa tunnelmaan myös. En nyt ihan tarkkaan tiedä tämän kasvin nimeä/lajiketta, mutta lapussa luki ”Himayala” ja puoliaurinkoinen paikka. Eiköhän se meillä selviä ainakin hetken aikaa.

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. Mä rakastan viherkasveja! Tuovat kivasti kodikkuutta ja väriä skandinaaviseen, vaaleaan kotiin. Ajattelin seuraavaksi ostaa rahapuun.

Kommentointi ei ole käytössä.