Sisustus

PIHALLA

Oman pihan merkitys korostuu entisestään aurinkoisina päivinä. En tajunnutkaan, miten leppoisaa päivää on viettää omalla pihalla. Rento keidas on vain muutaman askeleen päässä. Siinä on yksi syy, miksi mielestäni kannattaa panostaa myös piha- tai parvekesuunnitteluun. Tila ei tarvitse paljon ihmeellisyyksiä, mutta muutamaan asiaan kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa. Ensimmäisenä tietysti tulee mieleen tilan käyttö eli miten vietät aikaasi ulkona? Onko oma soppesi ympäri vuoden käytössä vai satsaatko vain kesäolohuoneeseen? Onko tarjoituksena ruokailla, rentoutua vai tehdä jotain muuta, esimerkiksi harrastaa kasvien tai taimien istutusta. Pohdi sitten, mitä muuta haluat tilalta ja mikä on budjetti sen toteuttamiseen. Meidän pihan laittaminen on venynyt monen asian summana. Pohdimme suunnitelmat myös hyvin tarkasti ja tiesimme, mihin ryhdymme. Käytännössä tämä tarkoitti lisää purkamista, maan poistamista, kivien kaivamista ja pohjamateriaalien tilaamista ajoissa. Tämäkin on sellainen seikka, ettei ihan heti tulisi mieleen. Että pohjamurskeen toimitus voi kestää kuukauden. Tai enemmänkin. Onneksi löysin kuitenkin toimittajan, joka oli joustava ja toimitti tarvitsemani tuotteet hyvissä ajoin. Monenlaista siis voi tulla eteen, kun ensimmäistä kertaa käy johonkin uuteen työhön.
Terassista on luonnollisesti toivottu laajempia kuvia ja ollakseni rehellinen pohdin asiaa vakavasti. Syy on painava, sillä meillä kävi varkaita pihassa ja se sai varomaan entisestään. Mitään vakavaa ei käynyt (ainakaan tällä kertaa), mutta ajatus on kuitenkin karmiva. Tähän asti ongelmaa ei juurikaan ole ollut, sillä en ole postannut blogiin kotiamme ulkoa päin. Aloin kuitenkin miettiä, kuinka paljon uskallan näyttää kotia ulkoa käsin? En varmastikaan ole ainoa, joka asiaa pohtii. 
Päätin nyt kuitenkin laittaa pihakuvia, joista olen rajannut naapureita pois. Kotimme kaltaisia taloja on tällä seutukunnalla pilvin pimein, joten kovin uniikista ja selvästi tunnistettavasta talosta ei ole kyse. Rohkeasti monet muut laittavat kuvia taloistaan ja onhan näitä mukava ihastella! Sitä en kiellä. Omalla kohdalla olen kuitenkin alkanut pohtia enemmän sitä, miten haavoittuvainen tahdon olla. 
Terassikalusteemme ovat kokonaisuudessaan Ikeasta. Sohva on vuosia vanha, mutta mallia taitaa vielä saada Ikeasta. Muut tuotteet ovat samaa sarjaa, nimeltään Äpplarö. Pöytä saatiin vasta tänään, kun ne olivat loppuneet kokonaan varastosta. Hankin myös pari pientä hurrikaanilyhtyä hämärtyviin iltoihin. Kutakuinkin alkaa olla valmista vaikka harmittaakin, ettemme pääse tekemään värikäsittelyä vielä tänä vuonna. Sopisikohan tähän musta terassimatto?

Saatat myös pitää...

10 kommentti

 1. Kauniilta näyttää ja ison työn olette selvästi tehneet terassia rakentaessa! Nyt on hyvä nauttia ulkosalla, toivottavasti säätkin suosivat! 🙂

  1. Kiitos Jenni! Töitä sai paiskia, nyt on mukava nauttia kesästä ulkona. Vielä kun jaksetaan painaa tuo etupiha osittain valmiiksi niin hyvä on. 🙂

 2. Voi kamalaa, onneksi ei käynyt mitään vakavaa! Itsekin olen asiaa miettinyt, etenkin kun pienellä paikkakunnalla asumme ja talomme pystyy kyllä ulkoapäin otettujen kuven perusteella tunnistamaan. Kaunis on kuitenkin terassinne, toivottavasti säät suosivat ja pääsette siitä mahdollisimman paljon nauttimaan!

  1. Niinpä, ikäviä tällaiset jutut. Toivottavasti ei tule jatkossa hankaluuksia! Kiitos ja lämpimiä kesäpäiviä sinnekin! 🙂

 3. Kaunis terassi. Onneksi ei käynyt kuinkaan, olen tuota itsekkin miettinyt.
  Osallistu kastehelmi kulhojen(6) arvontaan mun blogissa.

  1. Kiitos! Tällaiset jutut saa aina vähän varpailleen, koskaan ei voi olla liian tarkka.

 4. Näyttääpä kivalta ja tilavalta. Oma pieni piha olisi kyllä aika ihana.

  1. Kiitos Anu! Pienessä pihassa on se mukava puoli, että pääsee suht vähällä vaivalla haravoimisen yms. osalta.

 5. Voi kuinka kauniisti olet sisustanut! On se hauska nähdä kuinka moneen samantyyppiset pihat taipuu 🙂 Meillä terassin oven ulkopuolella pation kulmaan on edellinen omistaja tehnyt katetun grillikatoksen ja se on oikein näppärä, kun voi grillata säässä kuin säässä ja muutenkin patio on aika iso ja saa vaikka ruukuissa paljon kukkia ja muita kasvamaan, kun aikankin täällä meillä on paljon etanoita, jotka vuosi vuodelta tekevät suurempia tuhoja 🙁 Vai että varkaita, kääk!
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  1. Kiitos Kaisa! Niin on, piha on meille tosi tärkeä koska siitä ehdittiin haaveilla jo useampi vuosi. Kuulostaapa kätevältä tuo katos. Meidän olisi tarkoitus kaavailla myös pientä katosta kulmaukseen, ehkäpä ensi kesänä. Etanat ovat kurjia, mikähän niihin tepsisi. Toivottavasti varkaat ei eksy teille! Mukavaa viikonloppua! 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.