Sisustus

Pimeään syksyyn

Marraskuinen elämä pyörii aika paljon kynttilöiden ja erilaisten valojen ympärillä, kun katselen ottamiani valokuvia. Jostain syystä olen vanginnut kuviin aika paljon kynttilöitä, vaikka elämä toki on muutakin. Kävin tänään muun muassa Fiskarsin antiikkipäivillä ihastelemassa upeita kalusteita. Väkeä oli paljon ja tunnelma oli tiivis ja myönteinen. Antiikin genressä kalusteet ovat selkeästi minun juttuni. Ikuisella haavelistallani on useampia kalusteita, selvästi olen ihastuksen kohteeni näistä löytänyt.

Näin tumman marraskuun alkuun olen miettinyt lastenhuoneen valaistusta, joka on tällä hetkellä hämärä. Valaistus saisi olla hyvä, mutta mitä kelvinejä valitsisi, onko 4000 liian paljon? Paljon ajatukset liikkuvat siis valon ja valaistuksen ympärillä. Lasken tunteja, paljon päivässä on valoisaa. Surkuhupaisaa, mutta totta. Tämä on ensimmäinen vuosi elämässäni, kun huomaan reagoivani niin paljon valon vähenemiseen. Kaikki aikaisemmin sanomani tuntuu lähes liian kliseiseltä, ymmärrän kaamosmasennuksen merkityksen ensimmäistä kertaa elämässäni hyvin elävästi, suorastaan voimakkaasti.

Yksi tehokas tapa torjua pimeyden tuomaa alakuloa on huolehtia ympärillä olevasta valaistuksesta. Liian usein olen jäänyt kököttämään pimeään, vaikka maailma on pullollaan hyviä valonlähteitä. Hämärää saa olla, mutta tunnelman ollessa kohdillaan ollaan jo hyvällä mallilla. Vai mitä?

Nämä Pentikin metallin väriset kynttilänjalat ovat tämän vuoden hankinta ja olen tosi tykästynyt kahden tai kolmen asetelmaan. Lämpimät kiitokset sinne pikkuveljelle Helsinkiin, joka nämä minulle kävit ostamassa!

Suosikkini vaniljan tuoksuisiin kynttilöihin on edelleen vahva. En ole varma, mutta blogini nimi Home Vanilla juontuu pohjattomasta rakkaudesta vaniljaan, sävyyn ja tuoksuun sekä makuun. Kun mietin 7-8 vuotta sitten blogilleni ajatonta ja kestävää nimeä, vanilja ”Vanilla” oli ainoa asia mikä kuvastaa ”minua” niin kokonaisvaltaisesti, että saatoin ajatella siitä nimeksi. Sana Home tulee tietysti kodista, joka on minulle kaiken lähtökohta.

Rentouttavaa ja mukavaa viikonloppua!

Saatat myös pitää...