Sisustus

Pohjakuvassa vanha koti

Lupasin kertoa meidän vanhan kodin mitoista vähän tarkemmin ja ajattelin tehdä tästä itsellekin nopeasti vähän suuntaa antavan kuvan. Kuva ei ole piirretty mittakaavassa, vaan on suuntaa antava. Tein tämän suhteellisen kiireessä, sillä tästä viikosta on tulossa (toivottavasti ei) aikamoinen härdelli, sillä viikoloppuna olisi tarkoitus aloitella muuttoa. Olen muuten tehnyt uuden väliaikaisen kodin suhteenkin sisustussuunnitelmia ja kuulette niistä vielä tämän viikon aikana. Kollaaseja on syntynyt kuin sieniä sateella ja en malta odottaa, että pääsen toteuttamaan visiota käytännössä. Mutta näistä sitten myöhemmin tällä viikolla. Keskitytään nyt vanhan kolmion pohjaan.
Saarekkeen koko on 60×120 ja se sisältää 2×3 laatikkoa. Ylimmät laatikot ovat matalat ja 2 alempaa korkeat ja tilavammat. Meillä on vasemman puoleisissa ollut ylimmässä ruokailuvälineet, keskimmäisessä lautaset ja alimmassa servetit ja juhlatarvikkeita. Toisella puolella ylin laatikko on ollut paikka ruuanlaittovälineille ja keittiöpyyhkeille. Keskimmäisessä ollaan säilytetty kuiva-aineita ja alimmassa säilykkeitä, säilytyspusseja sekä jemmassa uutta kahvia jne. Aika tehokas ja toimiva kokonaisuus ollut. Pienellä haikeudella jään muistelemaan käytännöllisyyttä.
Kuvan kohdassa ”Keittiö” sijaitsevat jääkaappipakastin, integroitu uuni ja – mikro. Mitat ovat 60×120. Koneet sijaisevat syvennyksessä, sillä jääkaapin toiselle puolelle tulee sopivasti seinä ja omaa silmää on miellyttänyt se, että laitteet ovat ns. syvennyksessä.
Työtaso on 60×227 ja siitä löytyy vasemmalta oikealle induktioliesi, työtaso, allas ja työtaso. Samassa järjestyksessä on 2x isot vetolaatikot, pieni 3x vetolaatikkorivistö, roskakaappi ja integroitu astianpesukone. Näihin mahtuu myös paljon säilytystavaraa. Lieden alla kaikki kattilat, pannut ja kasarit alimmassa laatikossa. Ylemmässä on mahtunut olemaan kaikki pastat, riisit, jauhot, suurusteet, osa mausteista ja paljon muuta kuiva-ainesta. Oikeastaan, mitä ruuanlaitossa tarvitsee. Saarekkeen kuiva-ainelaatikossa oli lähinnä aamiaistarvikkeet ja leivontatarvikkeet. Lieden oikealla puolella oli ylemmässä liedellä tarvittavat työvälineet. Keskimmäisessä laatikossa lasit, pressopannut ja kahvi. Alimmassa laatikossa puolestaan kulhot ja mittakannut. Laitteiden päällä on ollut vielä paljon kaappitilaa, missä olen pitänyt jemmassa leivonta- ja joulujuttuja. 
Avohyllyillä onkin ollut vaihteleva valikoima koko ajan käytössä olevia juttuja, mitkä ovat kätevästi kädenulottuvilla. Pentik-kaapissa puolestaan on säilynyt ruokailu- ja kahviastioita. Keittiö on ollut erittäin toimiva ja mitään emme olisi tehneet toisin. Tai no ehkä hyllyt, sillä ne eivät suunnittelijan lupauksesta huolimatta kestäneet riittävästi painoa, mikä oli itselleni aika suuri pettymys. Keittiön edeltä kaadettiin seiniä ja mies teki itse pohjatyöt. Jo siinä vaiheessa, kun ostimme asunnon selvitimme, mitä mahdollisuuksia tilalla olisi.
Mitoista vielä sen verran, että olohuoneen ja ruokailutilan koko on 344×463 (+227 keittiö).
Saarekkeen ja jääkaapin väliin jää 70cm, keittiön mitat kokonaisuudessaan (laatoitettu alue + koneet + tasot) ovat 287×214. Jos laitteet unohtaa, niin keittiöllä on mittaa 227×214. 
Toivottavasti ei tullut nyt liian sekavasti kerrottua!
Tässä on vielä muutamia kuvia, mitä blogissa on aikaisemminkin esiintynyt.

Saatat myös pitää...

3 kommentti

  1. Se on kyllä kaunis ja tehokkaan oloinen tuo teidän keittiö. Jään mielenkiinnolla odottelemaan juttuja uusista kodeistanne – mikäli olen oikein ymmärtänyt, että väliaikainen ja sitten varsinainen uusi kotinne on tulollaan 🙂

    1. Kiitos Susanna. Aivan oikein olet ymmärtänyt. Emme valitettavasti ehtineet löytää vielä uutta ostokohdetta, joten tilaisesti menemme vuokralle. Saa nähdä miten pitkään sitä kestää. 🙂 Ainakin ehtii miettiä kunnolla, miten haluaa remontoida ja kaikkea muuta. 🙂

  2. Onpas vain kiva pohjaratkaisu tuossa asunnossa! Ihanaa tehdä muuttoa "teidän kanssa" 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.