Sisustus

Portaikko ennen ja jälkeen

Remontti jatkuu edelleen ja ajattelin tässä vaiheessa esitellä jo valmiita tuotoksia. Niitä tosin on vielä aika vähän. Yksi valmis paikka on portaikko, jonka kuvasarja on tässä postauksessa. Alunperin päätimme maalata portaat valkoiseksi. Ajatus oli syntynyt jo silloin kun kävimme asuntoesittelyssä. Jossain vaiheessa innostuin Betonicista ja olisin halunnut kuorruttaa portaat sillä. Minusta harmaa olisi ollut upea katseenvangitsija kodin keskiössä. Mies ei oikein missään vaiheessa innostunut siitä ja jouduin torppaamaan idean. Tosin on se vieläkin mahdollista, sillä mies piti mahdollisena ajatuksena käsitellä porrasaskelmat betonicilla ja runko-osa  jäisi valkoiseksi. Tämä jää vielä pohdintaan.
Lähtötilanne on ylimmässä kuvassa. Huoneistossa oli yläkertaan asennettu muovimatto sekä tummat listat. Kunto oli aika karmaiseva portaissakin ja jotain käsittelyä kaipasivat. Jossain vaiheessa tykästyin portaiden puun väriin, vaikka en pidä mäntykalusteista yhtään. Hionta ja lakka/petsaus pintaan olisi ollut hyvä vaihtoehto valkeuden keskelle.

Tällä kertaa mies sai haluamansa eli kokovalkoiset portaat. Jos olisin saanut päättää, niin olisimme uusineet portaita ainakin kaiteiden verran. En tiedä, miten helposti tämä olisi käynyt, mutta ilme ei olisi näin perinteinen. Olen lopputulokseen kuitenkin tyytyväinen ja kokonaisuutena ilme piristyi paljon! Ainoa, mikä portaista vielä puuttuu on suojaosat ruuvien päihin. Muuten on melko valmista ja kotona on todella valoisaa ja rauhallinen tunnelma. Viihdyn.

Saatat myös pitää...

10 kommentti

 1. Portaista tuli kauniit!

  1. Kiitos JohannaL!

 2. Valkoinen portaikko on kyllä kaunis ja näyttävä!!

  1. Kiitos Eija!

 3. Voi miten tuo portaiden maalaus valkoiseksi raikastaa.
  Minulla on ollut myös suunnitelmissa maalata meidän portaat valkoiseksi tänä keväänä.
  Saa nähdä, milloin se inspis iskee 🙂

  1. Ilme raikastui kyllä toden teolla. Myös seinän levytys paransi yleisilmettä, kun raot puuttuvat.
   Toivotaan maalausinspiraatiota sinne! 🙂

 4. Hei mahtava muutos, meillä olis tuo sama edessä ihan pikapuoliin. Portaat on tummat ja täynnä koiran hampaiden ja kynsien jälkiä. Vielä en ole parasta ratkaisua niidne korjaamiseen keksinyt, mutta jotain on tehtävä. Teidän portaat on tosi kauniit.

  1. Kiitos Saga. Meilläkin oli paljon koiran aiheuttamia purema- ja kynsimisjälkiä, minkä takia portaat näyttivät huonokuntoisilta. Voisi sanoa, että nälkä kasvaa syödessä. Samalla uusittiin myös patterit, nekin oli todella vanhat.

   Portaiden käsittelyllä oli iso vaikutus kodin ilmeeseen. Vielä maalataan ehkä kertaalleen keväällä, kun auringonvalo paljastaa viimeisimmät hudit.
   Tsemppiä urakkaan!

 5. Kivalta näyttää. Meilläkin olisi tuo sama edessä. Olisi kiva kuulla tarkempia työvaiheita, mitä maalia käytitte, kauanko projektiin meni aikaa?

  1. Kiitos Henna. Toiveesi on kuultu, kiva kun jätit kommenttia! Kirjoittelen aiheesta tarkemman postauksen ensi viikolla.

Kommentointi ei ole käytössä.