Sisustus

Portaista katsottuna

Olen aivan hullaantunut meidän sisäportaista. Yli kymmenen vuotta kerrostalossa asuneena voin olla onnellinen, että löysimme kaksikerroksisen kodin. Lapsuuden kodissani oli myös kaksi kerrosta ja samanlaiset portaat, kuin tässä kodissa. Omat portaamme ovat vain saaneet muutaman kerroksen maalia.
Portaiden alla oleva tila on vielä osittain hyödyntämättä ja sen ainakin olen havainnut, että näkyvää ja värikästä kasaa kannattaa vältellä. Vaalea koti on unelma, mutta portaiden välistä näkee kaiken niin hyvin, etenkin jos sinne jotain räikeää laittaa. Tällä hetkellä siellä on pieni ps-kaappi säilytyskalusteena. Tila on ahdas, joten kovin suurta lipastoa sinne ei mahdu.
Täältä on todella mukava katsella alakertaan ja joskus istahtaa alas miettimään kaikenlaista. Koti näyttää niin erilaiselta eri kulmista katsottuna. Tätä herkkua ei ollut aikasemmissa kodeissa, joten alkuhuumaa on vielä selvästi havaittavissa.

Olen aina tykännyt ottaa kuvia suoraan ylhäältä alaspäin ja tässäkin tarkoituksessa portaat ovat oivalliset. Olohuoneessa näkyy muuten yksi erittäin kiva löytö Ikean poistonurkasta. Vaalea tuoli on menossa parvekkeelle tai pihalle, mutta saa nyt hetken aikaa olla olohuoneessa. Olen miettinyt tähän toista juttua, ajan kanssa sitten.
Toivottavasti nuo mieheltä saamani pionit aukeaisivat vielä tänään. Ostin itselleni valkoisen orkidean ja nyt niitä on meillä kolme kappaletta eri väreissä. Toivottavasti kestävät pitkään, ainakin tuo vanhin on kestänyt jo kuukauden!

Tuolista tuli heti tytön lempipaikka ja onhan tuossa aika hyvä istua. Pitäisi hankkia hyvä valkoinen istuintyyny, jotta se kestää ulkonakin paremmin käyttöä. Hayn tilalle havittelen rottinkituolin väristä tv-pöytää. Pyöreä olisi optimaalisin, sillä se ei näyttäisi oudolta raitojen kanssa. Sohvaa kun haluan pitää hieman vinottain pitkän tilan takia.

Saatat myös pitää...

13 kommentti

 1. Mukava paikka kurkistella alakertaa 🙂
  Kaunista vaaleutta ♡

  1. Niin on ja pitkään tätä onkin odotettu. Vielä kun pääsee koristelemaan juhlia varten ja laittamaan tunnelmavaloja loppukesästä…tuskin maltan odottaa. 🙂

 2. Kauniit portaat! Meillä on askelmat ja kaiteet mäntyä ja olen alkanut haaveilla kokovalkoisista portaista. Jotenkin ne ovat aina niin kauniit ja raikkaat. Vaikka tietysti ehkä lika näkyykin melko hyvin.

  Missä suunnassa teillä on keittiö, jos saan kysyä? Olen sitä tässä miettinyt nimittäin ja uteliaana ajattelin ihan kysäistä.

  1. Kiitos Suvi. Valkoiset portaat raikastavat melkein aina ilmettä, sen verran kookkaat ainakin nuo vanhemmat mallit ovat. Tietysti riippuu mausta, mistä pitää. 🙂

   Toki saa kysyä. Meidän keittiöön mennään portaiden vierestä eli alas tullessa oikealle. Tuo harmaa lattia mikä pilkottaa, on keittiöstä. Pohjakuvaa on toivottu useampaan otteeseen ja yritän saadakin siitä pian postausta.

 3. Todella kaunista, minäkin olen tykästynyt kahteen kerrokseen. Jotenkin se antaa ihan erilaisen ilmeen kodille. Toki omat huonotkin puolet siinä on 🙂 Aina se kaivattu tavara on juuri toisessa kerroksessa <3 Mukavaa äitienpäiväiltaa!

  1. Kiitos Laura. Se on totta, kahden kerroksen etuja on myös se, että tilat jakaantuvat vähän eri tavoin. Se on tullut kyllä huomattua, että kerrosten välillä saa juosta tosi usein, mutta vielä alkuhuumassa olen ottanut sen "liikuntana" 😀 Tämä on niin totta.
   Kiitos, toivottavasti oli mukava äitienpäivä sielläkin <3

 4. Rappuset luo kyllä kovasti viihtyisyyttä ja kodikkuutta. <3
  Meidän piti rakentaa tähän meidän taloon tuo yläkerta, mutta ollaan alettu haaveilemaan vielä toisen talon rakentamisesta ehkä jossakin vaiheessa.
  Ihana tuoli, olisi löytänyt myös täältä kodin!

  1. Kiitos Rouva V. <3
   Sehän kuulostaa jännittävältä. Meitä kiinnostaa nyt kovasti kaikki rakennuspuuhat. Toivottavasti pääsette toteuttamaan haaveenne. 🙂

 5. Teillä on kyllä niin kaunis koti! Portaat toisivat kieltämättä omanlaisensa fiiliksen kotiin, meillä ei vain valitettavasti niitä ole yksikerroksisessa talossa… Mutta kauniit ovat teidän portaanne, loistopäätös oli maalata 🙂

  Kivaa maanantaita!

  1. Kiitos Jossu! Vielä olisi tarkoitus maalata yksi kerros kesän aikana, niin mies olisi tyytyväinen. Onneksi mies piti päänsä ja valkaisi rappuset, sillä minä olisin jossain vaiheessa vaan lakannut ne…nyt kaduttaisi. 😀

   Mukavaa maanantaita myös sinne!

 6. Anonyymi says:

  Ihanat portaat! Tuollaiset minäkin haluan sitte ku yläkerta tehdään! Teillä on kanssa tuo kaunis Triple, nätti valkoisenakin, meille ostin lopulta harmaan ja olen niiiin tyytyväinen..

  1. Kiitos! Mukava juttu, että oli hyvä ostos. Mä oon tykännyt tuosta valaisimesta tosi paljon, muotoilu hivelee silmiä. 🙂

 7. Anonyymi says:

  Ihanat portaat, meillekin tulee ehkä valkoiset kun yläkerta tehdään. Meillä on tuo sama Triple-valaisin harmaana, kaunis on kyllä valkoisenakin;)

Kommentointi ei ole käytössä.