Sisustus

PS-kaappi lastenhuoneeseen

Viikonlopun aikana saatiin haettua ja koottua uusi PS-kaappi lastenhuoneeseen. Tätä onkin kaivattu, sillä sisään mahtuu uskomaton määrä tavaraa. Meillä on samainen kaappi tv-tasona ja ollut käytössä täydellinen. Ulkoasu on siisti ja samalla mielenkiintoinen. Kaluste on helppo pitää puhtaana ja ovet saa myös lukkoon. PS-kaappia saa myös sinisenä ja punaisena.
Matala kaappi on aivan täydellinen tähän paikkaan, sillä vaatimuslistassa oli monta seikkaa. Ensinnäkin ikkunan edessä on patteri, mikä miltei hehkuu kovilla pakkasilla ja näin ollen ainakaan talvella en henno laittaa puista kalustetta eteen. Toisaalta ikkuna on melko matalalla eli kovin korkeaa kalustetta tähän ei voi laittaa. Patteri täyttää tilan ikkunan alta pituussuunnassa melkoisesti eli koko ikkunan pituisesti oli hankala löytää sopivaa kokoonpanoa. Tietenkään en halua vaihdella kalusteiden paikkaa aina kun säät vaihtuvat, joten pidemmän tähtäimen ratkaisua tässä haettiin. PS-kaapin voi surutta laittaa patterin eteen (kunhan jättää sopivan välin) sillä metallinen pinta ei kärsi patterin lämmöstä. Kaapin sisällä on ilma-aukot ja edessä ritilä eli pidempiaikaisessa säilytyksessä voisi myös pitää jotain. Siitä meillä ei kuitenkaan ole pelkoa, sillä kaappi imaisi sisäänsä lautapelit, kirjat sekä askartelutarvikkeet. Meillä on aina pelattu paljon ja pelejäkin on kerääntynyt paljon. Puolet siis kaapista menee pelien säilytykseen ja toinen puolisko on jaettu kirjojen ja askarteluvälineiden kesken.
Olen haaveillut jo edellisestä kodista saakka tämänkaltaista kaappia/lipastoa lastenhuoneeseen, jonka päälle saisi nätisti aseteltua tavaroita. En oikein osaa kuvitella vielä seinähyllyjä tänne, joten jokin laskutila on tarpeellinen, johon saa valaisimen ja valmiita lego-rakennelmia odottamaan seuraavia leikkejä. Maatuska-salkku oli yksi sellainen hankinta, jota olen tänne varta vasten etsinyt. Alunperin suunnitelmani oli pitäytyä neutraaleissa ja vaaleissa pinnoissa, jotta huone kestää aikaa ja mukautuu helposti muuttuviin tilanteisiin tai kasvaa lasten mukana. Lasten värikkäät lelut ja tavarat saavat tuoda iloa ja kokonaisuuteen on helppo vaikuttaa.

SPRUTT-lipasto on pääasiassa lelujen säilytystä varten. Pienet yksittäiset leikit sopivat tänne hyvin silloin, kun eivät täytä kokonaista lelulaatikkoa. Toisinsanoen siisti ja hyvä ratkaisu vaikkapa Palatsin Petseille, sillä niitä ei isoa laatikollista kuitenkin ole. 

Appiukko teki eskarilaiselle uuden puusängyn ja huoneessa on nyt kalusteet kasassa. Yöpöydän puuttuminen harmittaa tyttöä, mutta tiedän minkälainen hankitaan kun kohdalle osuu. Hän tulee saamaan jossain vaiheessa kellon ja jotain pientä hän luultavasti haluaa säilyttää pöydällä. Tyttöjen paikat suunniteltiin jo lastenhuoneen muutoksessa tarkkaan, sillä tiesin ettei pidempi sänky mahdu kaapin kanssa pitkälle seinälle. Nyt kaikki on kuitenkin valmista ja täältähän puuttuu enää matto (mitä toinen ei halua, toinen haluaa) ja liukuovet vaatesäilytysjärjestelmään. Mukavaa vaihteeksi saada joitain asioita ja suunnitelmia päätökseen tämän kodin suhteen.

Saatat myös pitää...

9 kommentti

 1. Tuo PS-kaappi on kyllä niin kaunis :). Minäkin aluksi mietin sitä neidin huoneeseen, mutta päädyin kuitenkin tuttuun, turvalliseen ja monikäyttöiseen Bestå -sarjaan :).

  1. Niin on. Bestå on myös kaunis ja kestää aikaa – monikäyttöisyydessään sopii useaan paikkaan. 🙂

 2. Ihana huone ja kaappi on kyllä kaunis <3 Tosi suloiset myös nuo värikkäät pallovalot ! 🙂

  1. Kiitos Sanna! Pallovalot olivat jo poissa hetken, mutta tytöt halusivat takaisin. Ihan kivathan ne ovat kun syksymmällä alkaa taas illat hämärtyä. 🙂

 3. Ps-kaappi on kyllä paras! Laitettiin olkkariin kaksi vierekkäin ha ja sopii ihan todella hyvin! Meillä on myös punaisena sama, ostettiin vajaa 10v. Sitten kun asuttiin Helsingisså. Tällä hetkellä lojuu varastossa, kun punainen kausi meni jo. 😉

  Olen kyllä kade kun asutte Ikean lähellä. Mekin asuttiin vielä 7v. Sitten. Ikeaan oli alle 3km. Voi niitä aikoja. <3 Kunhan laoset on isoja, niin muutetaan takas Etelä-Suomen. 🙂

  Voisitko tehdä postauksen sun seuraavista mahdollisista hankinnoista? Ja hei, hassu kysymys , mutta onko teillä tuplapeitto vai normipeitot makkarissa?

  1. Joo on tuo Ikea nykyään sellainen paikka, missä tulee poikettua melko usein. Välillä on taukoa, mutta väittäisin, että käymme noin kahden viikon välein hakemassa jotain. Sieltä kun saa niin monipuolisesti tarpeelliset kotitaloustavarat, kukkia, kynttilöitä ja sesongin mukaan tarvikkeita.

   Postausehdotus on ajankohtainen ja voisin kirjoitella piakkoin aiheesta. Mukavaa, kun jaksat toivoa aiheita. 🙂
   Meillä on kaksi normaalia yhdenhengen peittoa, mutta tuplapeitto on ollut haaveissa. Sitä varten menisi vaan lakanahankinnat kokonaan uusiksi, niin olen vielä haudutellut asiaa mielessäni. 🙂

 4. Ihana tuo teidän lasten huone <3 Upeat värisävyt.

  Mä oon miettinyt monesti että mitä vois laittaa patterin eteen niin tässähän hyvä ratkaisu. Taidampa ruveta suunnittelemaan Ikean reissua 🙂 Onneksi mies on aina valmiina Ikean reissulle 😀

  1. Kiitos! <3

   Pattereiden etumus tuottaa haasteita meillä myös olohuoneessa, sillä nuo ovat niin hehkuvat syksystä kevääseen. Nyt kesäaikaan voisi laittaa jopa kasveja eteen.

   Mukavaa Ikean reissua, jos olette sinne menossa. 🙂

 5. Minäkin olen miettinyt pojille PS-kaappia. Se on jotenkin niin kaunis ja ajaton. Hyvä valinta ja sopii hyvin lastenhuoneeseen

Kommentointi ei ole käytössä.