Sisustus

PS-kaappi uudessa kodissa

Viikon sairastelun jälkeen on kiva kun elo alkaa jo palautua normaalimmaksi. Monta kirjoitusta on jäänyt tekemättä ja kuviakin on kertynyt aika paljon pelkästään blogia varten. Viikon suunnitelmat menivätkin kertaheitolla uusiksi, kun sairastuimme molemmat mieheni kanssa. Hänellä tauti uusiutui ja edelleen lepäillään kotona vielä viikonloppu.
Ajattelin kirjoittaa postauksen monta kertaa toivotusta aiheesta, nimittäin Ikean PS-kaapista meidän uudessa olohuoneessa. Olohuone on tyhjentyi hiukan tällä viikolla, kun uusi onnellinen omistaja haki ison valkoisen Pentikin kaapin pois. Haikea olo siinä tuli, mutta ei auta kun se ei tähän kotiin millään mahdu. Enpä olisi uskonut, että joudun myymään kaapin pois. Nyt se kuitenkin on poissa ja seinä on aivan eri näköinen. Olisi pitänyt ottaa ennen ja jälleen kuvat.
Suunnittelin uutta olohuonetta jo viime kesänä ja PS-kaappi oli yksi hankinta sitä varten. Myimme vanhan tason pois, sekään ei olisi sopinut uuden kodin tyyliin (saati väliaikaisten kotien) ollenkaan.
Johdot kaipaavat vielä hiukan fiksaamista, mutta jätetään se homma miehelle. Menee sitten kerralla hyvin eli mieleisellä tavalla. Olisin ostanut jalkalistan kourullisena, mutta tällä kertaa se jäi koska emme itse olleet laittamassa listoja paikoilleen. Nyt olisi iso homma laittaa niitä uudelleen ja tässä pitkittyneessä tilanteessa se tuntuu lähes mahdottomuudelta. Siispä johdot on saatava muuten laitettua.
Edessä on lukot ja ilma-aukot. Aikaisemmassa tv-tasossa ongelmana oli toisinaan se, että ilma ei päässyt kunnolla kiertämään ja koneet lämpenivät mielestäni vähän liikaa. Tämä oikeastaan oli riesana silloin, jos käytti koko ajan jotain laitetta (radio, digiboxi, playstation jne.). Tällöin luukkua täytyi pitää välillä auki ja se kävi hermoille. Muuten tv:tä katsoessa kaikki toimi hyvin ja laitteet pysyivät hyvin pölyltä suojassa. Tykkäsin muuten kaapista tosi paljon ja ehtihän se ollakin meillä melkein viisi vuotta.

Säilytystilaa tässä kaapissa on niukemmin aikaisempaan verrattuna, mutta toisaalta olemme luopuneet mm. radiosta (vei muuten ihan älyttömästi tilaa se mötikkä). Elokuvien määrä on myös rajoittunut lähinnä lasten dvd-levyihin. Katsomme itse joko Netflixistä tai tallenteita digiboxilta eli kaikki on näppärästi muutaman näppäilyn takana. Tämäkin on tukenut hienosti turhasta eroon – projektia.
Vasemmalla puolella on nykyään tulostin/skanneri sekä säilytyksessä oleva vanha läppäri + laitteisiin sopivat laturit. Paperia ostan pinkan kerrallaan eli käytössä oleva vain kuluttaa energiaa ja tilaa. Hyvin on kaikki tänne mahtunut ja jotain ehkä voisi lisäkin tuonne, jos tarvetta olisi.
Johdoille on kaksi aukkoa eli molemmilla puolilla omat. Näin laitteet voi sijoittaa joko molemmille tai vain toiselle puolelle, niin kuin olemme tehneet. Edellisessä kaapissa oli niin olematon aukko, että siitä ei saanut juurikaan piuhoja läpi eli siinäkin piti kikkailla.

Kaappi sopii sisustukseen hyvin eli olen todella tyytyväinen. Mietimme aluksi, onko tämä riittävän suuri tv-tasoksi, sillä kaappitilaa tosiaan on vähemmän kuin aikaisemmin. Hyllyt ovat kuitenkin säädettävissä mieleiselle tasolle ja sopivaksi. Tarvittaessa ne voi ottaa myös pois. Lapsiperheelle iso plussa siitä, että kaapit saa lukkoon. Meillä tytöt alkavat olla kuitenkin jo sen verran vanhoja, että neuvovat pikemminkin äitiä teknisissä jutuissa. Yleisesti ottaen olen tyytyväinen hankintaan. Tämä olisi hyvä kaappi myös lastenhuoneeseen, mikäli sinne vielä tulisi tarvetta säilytyskalusteelle. Sopisi hyvin pariksi juuri hankkimallemme SPRUTT – lipastolle, mutta ainakaan toistaiseksi tarvetta ei ole.

Saatat myös pitää...

8 kommentti

 1. Näppärältä vaikuttaa!
  Ihanaa ystävänpäivää♡

  1. Kiitos Eija <3

 2. PS-kaappi on ihan huippu, meillekin hankin sen uuteen kotiin. Näppärän siitä tekee myös se, että saa ovet lukkoon, kätevää pienten lasten kanssa. Ja onhan se myös todella kivannäköinen! Mitä materiaalia lattianne on, ihanan näköinen? 🙂

  1. Voin lämpimästi suositella! Lukko-ominaisuus on hyvä ja sopii muuhunkin käyttöön esim. vaikka varastoon.
   Lattia on valkoiseksi käsiteltyä tammiparkettia, tilaustuote Ruotsista. Kiitos, se on kyllä ihana ja joka päivä ihastuttaa raikkaudellaan ja valoisuudella.

 3. Kaunista. Ihanaa ystävänpäivää ! ♥

  1. Kiitos JohannaL <3

 4. Laskiaista Mia, löysin vihdoin tänne blogiisi ja nyt uppoudun postauksiin. Kiva kun olit jättänyt viestiä, nyt yritän taas valon innoittamana blogia herätellä 😉 Minäkin mietin joskus PS kaappia työhuoneeseen ja lastenhuoneeseen ja tosi hyvin sopii myös teidän olkkariin. Monenlaiseen käyttöön sopiva kaappi! Hyvää ystävänpäivää <3

  1. Kiitos Minttu ja oikein ihana juttu, kun löysit tänne! <3
   Kuulostaapa kivalta, toivottavasti se inspis löytyy – valoa kohden oma pääkin innostunut monesta.

   PS-kaappi olisi lastenhuoneeseen ihan nappivalinta, sillä yltäisivät itsekin laittamaan esim. valmiita lego friends – rakennelmia näytille.
   Mukavaa viikonalkua sinne! 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.