Raparperi-marenkitorttu

Raparperi-marenkitorttu
Monen monta reseptiä olen kokeillut ja yhtä samaa työstänyt. Lopputuloksena maukas ja herkullinen marengilla kruunattu raparperipiiras. Tämä ohje tehoaa varmasti makeannälkään!
Raparperi-marenkitorttu
Pohja
0,15 kg margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
(voi korvata myös riisi- ja maissijauhoilla, tarkista määrä)
1 tl leivinjauhetta
Täyte
 Hillottuja raparpereja
 250 g raparperia
1 dl sokeria
tilkka vettä
Marenki
3 valkuaista
1 dl sokeria
* sekoita valkuaiset kovaksi vaahdoksi tehosekoittimessa
* lisää sokeri kahdessa erässä ja sekoita samalla
Valmistusohje
Aloita varaamalla kaikki ainekset ja tarvittavat välineet.
Valmista ensiksi hillotut raparperit.
* kuori ja pilko raparperit kattilaan
* lisää sokeri ja tilkka vettä
* keitä hiljalleen, kunnes raparperit ovat hiukan pehmenneet (noin 5 min.)
Nosta raparperit reikäkauhalla toiseen astiaan jäähtymään.
Valmista murotaikina:
* sekoita margariinista ja sokerista kuohkea seos
* lisää muna ja sekoita hyvin, älä vatkaa kuitenkaan liikaa
* sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää ne taikinaan vähitellen
Paista piiraspohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia tai hiukan pidempään, kunnes pohja on kypsä ja saanut väriä. Kun pohja on uunissa, ehdit valmistaa marengin.
Lisää sitten jäähtynyt hilloke kypsälle piiraspohjalle ja lopuksi marenki päälle.
Paista 2-5 minuuttia piirasta uunin alimmalla tasolla.
Huom, marenki tummuu nopeasti, joten kannattaa olla tarkkana viimeiset paistohetket!

Voidaan tarjoilla heti!
Tämä on aivan ehdottomasti meidän uusi kesäherkku, sillä rakastan makeita kakkuja ja piiraita! Etenkin, kun niissä ei ole kermaa.
Säilytin piirasta yön yli jääkaapissa ja maku oli yhtä hyvä ellei jopa parempi.
Aurinkoa päiväänne!

Avainsanat:

12 thought on “Raparperi-marenkitorttu”

  1. Alexandra 20 kesäkuun, 2012 at 1:46 pmEdit

    Tosi hyvänkuuloinen ohje:) Nuo sun kattaukset on kyllä aina niin upeita!

    • Mia Huttunen Post author21 kesäkuun, 2012 at 3:23 pmEdit

      Voi kiitos! 🙂
      Kannattaa kokeilla jos yhtään houkuttaa. Ohje kuulostaa työläältä, mutta kaikki vaiheet on oikeastaan tosi yksinkertaisia ja nopeita.

  2. Sanna 20 kesäkuun, 2012 at 1:59 pmEdit

    Tätä on varmaan pakko tehdä juhannukseksi! Tykkään tosi paljon marenkitortuista ja nyt kun on raparperiäkin yllin kyllin 🙂 Mukavaa juhannusta! 🙂

    • Mia Huttunen Post author21 kesäkuun, 2012 at 3:24 pmEdit

      Tykkään itse myös tosi kovin marenkitortuista, joten niitä ja ohjeita on varmasti luvassa, kun kesä tässä etenee.

      Mukavaa juhannusta!

  3. Taika 20 kesäkuun, 2012 at 7:29 pmEdit

    Kiitos ohjeesta, tuota on tehtävä mökkiviemisiksi 🙂

    • Mia Huttunen Post author21 kesäkuun, 2012 at 3:24 pmEdit

      Ole hyvä! 🙂

  4. Taika 28 kesäkuun, 2012 at 7:07 amEdit

    Hyvää oli ja sai paljon kiitosta 🙂

    • Mia Huttunen Post author6 heinäkuun, 2012 at 5:47 pmEdit

      Mukava kuulla. 🙂

  5. Marianne 8 heinäkuun, 2012 at 5:03 amEdit

    Tämä lähtee oitis testiin 😛 Tykkään tällaisista resepteistä, kun ainekset löytyvät omasta kaapista suoraan! Kiitos!

    • Mia Huttunen Post author30 kesäkuun, 2013 at 4:59 pmEdit

      Ole hyvä! 🙂

  6. Hanna-Riikka 27 kesäkuun, 2013 at 3:57 pmEdit

    Ihanan kuuloinen resepti. Pakko tätä on heti testata 🙂

    • Mia Huttunen Post author30 kesäkuun, 2013 at 5:00 pmEdit

      Tämä oli oikein herkullista. Kannattaa ihmeestä testata ohjetta, jos pitää marengista ja raparperista. 🙂

Comments are closed.