Sisustus

Rappukäytävän muutos – seinäpinnat

Muun talon tavoin myös rappukäytävän ilmettä haluttiin saada siistimmäksi. Erinäisistä syistä lopputulos ei ole vielä valmis, mutta seinäpintojen osalta paremmalla puolella. Vielä on päättämättä, lakataanko rappuset vai maalataan? Siinäpä vasta miettimistä.
Yllä alkuperäinen ilme. Kahdeksankymmentä luvulla valmistunut talo on melkoisen alkuperäisessä kuosissaan ja tyypilliset raot seinälevyissä ei miellyttänyt meitä kovinkaan paljoa. Mietittiin eri vaihtoehtoja ja mies otti selvää, miten muut remontoijat ovat ratkaisseet ongelman. Päädyttiin monen mutkan kautta levyttämään koko koti uudelleen. Työtöhän se teettää aika paljon, mutta lopputulos on sitten se, mikä palkitsee.
Kaide otettiin pois remontin ajaksi ja on tarkoitus päivittää modernimpaan versioon. Tässäkin kohtaa on niin paljon vaihtoehtoja, mitä en ole vielä edes tullut ajatelleeksi. 
Muutos tilassa ei ole niin dramaattinen, mutta ilme kyllä piristyi mielestäni paljon. Tosin ihan valmis tämä(kään) tila ei vielä ole, mutta työn osalta vaikea osuus on nyt tehty.
Remppapölyähän ja kaikkea kivaa jälkeä näkyy aika paljon, mutta kun vertaa seinää ylempään kuvaan niin saa vähän ajatuksesta kiinni. Yläkerran toinen makkari on vielä aika vaiheessa kun lattiakin puuttuu, niin vielä ei ole haluttu viimeistellä portaita. Ja se lookin lopullinen päätöskin on vielä tekemättä. Niin paljon tehtävää ja kuitenkin vain pieni talon puolikas. Mitäs tykkäätte?

Saatat myös pitää...

7 kommentti

  1. Minä ainakin säilyttäisin nuo kaiteet tuollasenaan. 🙂

    1. Itse olen miettinyt tätä vaihtoehtoa paljon. Valkoista väriä on kuitenkin niin paljon, että tilaan kaipaa jotain muutakin. Rosoinen yksityiskohta voi tietysti olla muutakin, mutta lakkapinta kaiteseenkin voisi olla kiva.

  2. Näyttää ihanalle. Tämä kyllä innottaa meitäkin suunnittelemaan vastaavaa, varsinkin, kun se ei taida olla mitään erityisen kallista 😀

    1. Kiitos Micu. Levyt ei kovin kalliita ole, mutta kustannuksia siitä tulee ja aika paljon työtäkin. Jos tila ei ole kovin suuri, niin ei niitä levyjä kovin paljoa kuitenkaan tarvitse. Saatiin onneksi apua miehen veljeltä, joka on näissä hommissa oikein hyvä ja avulias.

  3. Me kanssa aikoinaan remontoitiin 80-luvun taloa ja nuo raot seinissä teetti päänvaivaa. Oli hyvä päätös levyttää seinät, ilme kirkastui huomattavasti.

    1. Nuo taitaa olla melko yleisiä sen ajan taloissa. Muistetelen, että meillä on lapsuuden kodissakin vastaavanlaiset seinät. Olen samaa mieltä, että levytys on paras keino saada kestävä lopputulos. Monenlaista olen kuullut rakojen paikkaamisesta ja koska omakohtaista kokemusta ei ole, niin tämä tuntui siksikin parhaimmalta päätökseltä tähän tilanteeseen. 🙂

  4. Kiva tulee ja ymmärrän hyvin levyttämisen..edellisessä kodissani oli nuo raot ja ne otti päähän koko ajan.. tsemppiä vaan!!

Kommentointi ei ole käytössä.