Sisustus

RAPUJUHLAT

Yksi kesän odotetuimmista hetkistä on rapujuhlat, joista on alkanut tulla pikkuhiljaa perinne. Rakastan paljon erilaisia juhlia, sillä yhteinen aika ruuan merkeissä on hyvin rentouttavaa. Silloin kotona virtaa aivan erilaista energiaa ja lapsetkin tuntuvat innostuvan yhteisistä hetkistä enemmän. Itse kestien pitoon ei tarvita kovin paljoa panostusta. Ruuan saa puolivalmiina kaupasta ja yksinkertaisilla jutuilla saa helposti aterian. Itse tunnelmaan virittäytyminen tuo puolet fiiliksestä eikä  sen ihmeellisempiä koristeitakaan välttämättä tarvita. Sisustusbloggaajan kotoa tietysti löytyi servetit ja sopivat kynttilät, mutta toki tunnelma olisi ollut maagisempi hieman suuremmalla panostuksella. Ehkä sitten jonain vuonna, jos pidämme suuremmat kekkerit?
Valkoinen kattaus on yksinkertaisuudessaan kaunis. Ruoka pääsee oikeuksiinsa esillepanossa vaaleilla astioilla. Ruokailuvälineet ovat Iittalalta ja kesän aikana kokoelma on täydentynyt usealla kappaleella. Rapuveitsien kohdalla pihistimme ja ostimme marketista edullisen version – toki olisin huolinut hieman kauniimmat, mutta joskus näin.
Molemmat tyttäremme käsittelivät rapuja tänä vuonna innosta pinkeänä ja malttoivat maistella rauhassa. Kannattaa kuitenkin varata myös muuta syömistä, sillä lasten massut eivät ihan täyttyneet pelkistä ravuista. Keitin lisäksi pastaa, mikä maistui myös minulle oikein hyvin. Ihan vinkkinä, mikäli tahdot oikaista, niin voit valmistaa lisäksi ravuista ja kermasta soosin. Ohje on helppo: paista ravut pannulla, lisää mustapippuria ja suolaa, lopuksi ruokakerma ja hauduta hetki. Kastike valmistuu todella nopeasti. 
Suosittelen valitsemaan suurempia rapuja, ellet ole innokas kuorimaan niitä. Yksi valmispakkaus suuria rapuja riitti vallan mainiosti meidän nelihenkiselle poppoolle. Ylikin jäi! Kruunutilli oli sellainen mikä unohtui ostaa ja mies oli napannut tavallista mukaan. Ei se haitannut, mutta näytti hassulta ja lapsista upealta. Sellaiset juhlat tänä vuonna. Hauskaa oli ja innolla odotetaan seuraavaa kertaa. Kerrohan sinäkin omat vinkkisi kommenttiboksissa!
Mukavaa elokuun alkua!

Saatat myös pitää...