Sisustus

Riisuttu koti

Joulun aika alkaa lähennellä loppuaan ja se on virallisesti riisuttu nyt meidänkin kotoa pois. Muutamia koristevaloja en aio ottaa pois – päinvastoin aion vielä lisätä jonkun tuomaan tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Kaikki pallot ja muut koristukset sekä tekstiilit on armotta pakattu laatikoihin ja hatturasioihin. Haikeudella, mutta tietynlaisella tarmolla kuitenkin. Tuntuu, että joulunaika vilisti silmissä aivan liian äkkiä ohitse, mutta toisaalta eteenpäin on mentävä ja eihän kukaan enää haluakaan katsella liian jouluisia kuvia?

Koti näyttää nyt auttamatta aika riisutulta ja tunnen joka vuosi tuskaa, kun tilat on niin tyhjän näköiset. Siitäkin huolimatta, etten edes laittanut tänä vuonna paljoa koristuksia. Mies haluaisi tosi paljon tuohon olohuoneen ikkunalaudalle jotain, kynttelikön tai kynttilän, mutta en tiedä mitä tuohon sopisi. Huonekuusen toin takaisin olohuoneeseen, kun kuusi jätti niin ison loven tuohon kohtaan, että jotain siihen kaipasi. Olen pohtinut pitkään, että jokin pöytä tai sidetable olisi kiva, mutta sopivaa on niin vaikea löytää. Saisi olla valkoinen ja simppeli, ehkä vähän puutakin jaloissa?

Sohvan vieressä aivan nurkassa on meidän uusin hankinta – metallinen laatikosto aikakausilehdille. Näitä on kertynyt ihan hirmunen pino ja tämäkin täyttyi heti. Rahista on tosi hankalaa/epämukavaa kaivella lukemista, niin josko nämä olisivat nyt paremmin kädenulottuvilla? 

Keittiössä on nyt vielä viimeiset pallot ja jouluiset jutut, joille pitäisi etsiä pieni hatturasia jostain kätköistä. Tämän vuoden kalenteriakin tuli printattua uudenvuoden yönä Pinterestistä (ilmaiset printattavat) ja muste ehti loppua – sain vaan tammikuun sivun. Ja hei, onhan tuolla eteisessä tapahtunut jotain pientä järjestelyä…

Saatat myös pitää...

22 kommentti

 1. Kaunista, raikasta ja valoisaa! Tuo lasiovinen kaappi on huikean nätti.
  Pirteää sunnuntaita!

  1. Kiitos Eija! Tänään on ollutkin pitkästä aikaa valoisa päivä – onneksi on pitenemään päin.

 2. Niin on! Ja samaa kaappia ihastelin 🙂 Mistä olet sen löytänyt?

  1. Kiitos eeva-liisa! Kaappi on ostettu Pentikistä, malli/nimi on Alexander -kaappi.

 3. Niin on! Tuota kaapia myös ihastelin 🙂 Mistä olet sen löytänyt?

 4. Kaunista ja raikasta. Minäkin raivasin jo joulua pois mutta jotain valoja saa jäädä tai tulla vielä lisää tässä pimeän talven aikana piristämään. 🙂

  1. Kiitos Jenna! Raikas on juuri se sana ja asia, mitä kotiin kaipaa. Nämä pimeät ja hämärät päivät saisivat jo väistyä, vaikka iltaisin on mukava sytyttää kynttilöitä. 🙂

 5. Ihanan raikasta eikä mielestäni yhtään liian riisuttua. Tuollainen selkeys ja raikkaus on minullakin sisustustavoitteena tälle vuodelle. 🙂

  1. Kiitos AnuElina. Selkeys ja yksinkertainen on se, missä oma silmä lepää. Toivotan sinulle oikein mukavaa sisustusprojektia ja -tavoitteiden toteuttamista! 🙂

 6. Anonyymi says:

  Ihanan siistiä ja vaaleaa. Voisiko tuo keittiökuvan valkoinen vitriini-kaappi sopia olkkariinne jos kaipaat sinne lisää huonekaluja?

  1. Kiitos! Kyllä tuo kaappi sopisi oikein hyvin vaikka kirjakaapiksi, jos tilassa olisi seinätilaa sille. Hyvä idea kaikin puolin, saa nähdä tuleeko se muuttamaan vielä paikkaansa tuosta.

 7. Kauniin pelkistettyä 🙂 Mun tekisi mieli laitta jo kevättä kotiin 😀 Hmm ehkäpä se talvi vielä tulee tässä välissä 😉

  1. Kiitos Jonna! Kyllä se kevät sieltä pian tulee. Tuntuu, että talven tulosta alkaa loppua jo usko. 😉 Vaikka ei se pahitteeksi olisi, jos maa olisi vielä joku aamu valkoinen.

 8. Niin nättiä! Minulla on vähän sama ongelma joulun ajan runsauden jälkeen. Toisaalta nautin "tyhjistä" nurkista. Tuosta teidän lattian sävystä tykkään erityisesti!

  1. Kiitos Kristiina! Mukava kuulla, että joku ymmärtää. Äkkiähän tuo varmasti menee, mutta joulu on aina niin lämmintä ja kotoisaa aikaa, että sen jälkeen kun koristeet ja "joulu" on otettu pois kotoa jää jotenkin tyhjentynyt olo. Ehkä hassua, mutta siltä se ainakin hetken tuntuu.
   Kiva kuulla, että lattia on kuvissakin kaunis. Itsekin pidämme siitä kovasti.

 9. Teillä näyttää niin kauniilta ja seesteiseltä! Pidän erityisesti olohuoneen matosta, kivat kuviot ja värit.

  1. Kiitos Sofie! Olohuoneen matto on oikea helmi <3 Kuvio on minustakin kiva ja sopii meille hyvin.

 10. Tosi kaunista ja yksinkertaista! Mulla on ehkä tuo sama kaappi, mutta se on odottelemassa pohjosen mökillä kyytiä etelään meille. Mutta väri on kyllä eri. Haluaisin sen sutasta valkoiseksi mut en kuulemma saa kaappia jos sen maalaan eli jää sen väriseksi. Maalasitko tuon vai oliko jo valmiiksi valkoinen?

  1. Kiitos Laura! Kaapin ostin aikoinaan Pentikistä ja se oli valkoinen, mutta niitä myytiin myös vaaleansinisena ja muistaakseni vaaleanpunaisenakin olen nähnyt? Itseasiassa mietin toisen (appiukon tekemän, lasteenhuoneessa) kaapin maalaamista mustaksi, mutta ainakin tämä kaappi on mieleinen valkoisena.

 11. Teidän riisuttu koti on niin kaunis. <3

  1. Kiitos Jemina <3

 12. Blogisi tuli vastaan selaillessani blogeja ja tosi kiva blogi löytyikin:)!!! Teillä näyttää kauniilta! Jään seurailemaan!

Kommentointi ei ole käytössä.