Sisustus

RIPAUS JOULUNTUNTUA KOTIIN

Mikä tekee kotiin jouluisen tunnelman? Monessa kodissa valmistaudutaan pikkuhiljaa tulevaan jouluun eri tavoin. Joululaulut soivat, tuoreiden pipareiden tuoksu lipuu keittiöistä, kynttilät syttyvät ledeinä ja perinteiseen tyyliin, koristeita ja valoja viritellään. Jokainen omalla tavallaan. Innokkaimmat aloittavat jo hyvissä ajoin, viimeistään marraskuun alussa. Näin minäkin, monena vuotena. Tämä vuosi on ollut kuitenkin poikkeus. Monen muun tavoin, en ole vielä ollenkaan jouluisissa fiiliksissä, vaan poden paikalleen jämähtänyttä olotilaa – nimittäin joulun suhteen. Olisi kiva kaivaa jostain esiin se odottava, innostunut tunne. Sesongissa on minusta parasta juuri se odottaminen, fiilistely ja rento kotoilu jouluntuntuisessa kodissa. 
Viimeistään syntymäpäivieni tienoilla, joulukuun alussa on aika aloittaa ”jouluvalmistelut”. Ihan totta nämä ovat sellaisia tärkeitä perinteitä, jotka värittävät mukavasti ankeaa vuodenaikaa. Jouluvalmisteluihin sisältyy tietysti sesonkivaloja, lyhtyjä, tähtiä, piparitaikinan tekoa ja lasten kanssa askartelua. Tämä jälkimmäinen ei kyllä ole yhtään minun juttuni, leikkasin eilenkin ikävästi käteeni saksilla. Siinä olikin miehelläni naurussa pidättelemistä. Lapset osaavat niin somasti leikata ja liimata, tuli kauniita kortteja!
Moni bloggaaja on esitellyt kauniita kotejaan, diy-ohjeita, reseptejä, joulukukkia ja lahjalistoja. Moni on pohtinut, mitä joulu merkitsee omassa kodissaan? Sinällään vanha aihe, mutta on mielenkiintoista pohtia asiaa eri näkökulmista. Yksi asia, mitä ihailen todella paljon on muuntelevaisuus. Tarkoitan sitä, että joka vuosi keksii jotain uutta ja ihanaa. Meillä mennään niin ”vanhojen perinteiden” mukaan eli valkoisilla amarylliksillä, valoilla sekä paperitähdillä. Olen allerginen kaikille muille kukille, paitsi amaryllikselle ja joulutähdelle, joten siihen se kekseliäisyys loppuu kasvien osalta. Havuja on tietty saatava joka vuosi, mutta kukka-asetelmat ovat samanlaiset joka vuosi. Ei siis varmaan yllätä teitä, että joulukukat painottuvat tänäkin vuonna amarylliksiin.

Sain syntymäpäivälahjaksi neljä amaryllistä, oma ostokseni mukaan lukien! Anoppi toi kauniin, modernin asetelman. Meillä on siis tällä hetkellä useita amarylliksiä ja pari huonekuusta, ei muuta. Pieni joulutähti alkoi kummittelemaan mielessä, joten ehkäpä sellainen meille vielä tuleekin.
Jouluista tunnelmaa lähdetään ihmettelemään ensi viikolla, kun pakkaamme mieheni kanssa laukut ja suuntaamme kahdestaan Lontooseen. En ole suunnitellut reissua yhtään etukäteen, joten lähdemme aivan rennolla fiiliksellä. Matkasuunnitelmissa tulee hieman kiire, mutta ajattelin postauksen verran kasailla ajatuksia alkuviikon aikana. Eniten ehkä mietityttää sää, mutta sillehän ei voi mitään tehdä niin antaa mennä vaan ja nautitaan.
Muista käydä vielä osallistumassa keskusteluun ja arvontaan täällä, aikaa on huomiseen aamuun asti.
Rentouttavaa iltaa!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Kaunista ja tunnelmallista teillä <3 Amaryllikset ovat meillä kanssa suosiossa, ne ovat perinne lapsuuden kodista ja itse pidän eniten leikkoversioista.

    Onpa ihana aika joulufiilistelyreissulle, oikein ihanaa lomanodotusta! <3

    1. Kiitos Jenni! Lyhty on sellainen tunnelmantuoja, että piristyy hetkessä. <3 Mukavaa loman alkua sinne!

Kommentointi ei ole käytössä.