Sisustus

Ruokailutila

Muutama kuva ruokailutilastamme päivänvalossa. Täältä ei rauhallista tunnelmaa puutukaan, vaan tilan ilme on juuri sellainen kuin ennen remonttia kuvittelin. Valosarjan paikka muuttui ja näyttää ihan kivalta myös kulmassa.

Joku saattaa ehkä kummastella, miksi ruokapöytä ei ole keittiössä? Ruokapöytä tosiaan mahtuisi keittiöön, mutta ilman saareketta. Keittiön toiminnallisuuden kannalta näen saarekkeen kuitenkin tärkeämpänä. Ruokailutila saa olla oma soppensa olohuoneen kupeessa. Välissä on kuitenkin vain portaat. Meille oli heti alussa selvää, että ruokapöydän paikka tulee olemana nykyinen ja kolmen viikon asumisen jälkeen se tuntuu edelleen toimivan hyvin. 

Portaiden alle jää sopiva paikka Ikean PS-kaapille, jossa säilytetään papereita ja lehtiä. Jossain vaiheessa täytyy suunnitella tuo paikka paremmin, sillä siihen mahtuisi suurempikin lipasto tai vastaavanlainen säilytyspaikka lehdille.

Ainoa miinus paikassa on se, että portaikosta tippuu välillä pölyä eli imuroinnissa saa olla tarkkana eikä voi laiskotella. Tämäkään ei ole kovin paljoa haitannut tai oikeastaan alkanut vaivata, vaan pöytää pyyhitään muutenkin ruokaikujen yhteydessä.
Odotan kovasti aurinkoisia aamuja ja sitä, että olohuoneesta pääsee suoraan pihalle. Huone saa aivan uudenlaisen merkityksen, kun keittiö valmistuu. Tällä hetkellä runko on asennettu lähes valmiiksi. Ovet ovat pääosin paikoillaan, mutta seinätyöt ovat paikoin kesken. Keittiön yhteydessä olevan ruokakomero on valmis ja odottelee uudelleen järjestelyä, kun keittiö on säilytystilaltaan valmiimpi. Jonkinlainen yläkaapin ja avohyllyn yhdistelmä on tulossa, kun pääsen tarkemmin mitoista selville. Yritän postailla tästä vielä paremmin oman postauksen, niin saatte paremman käsityksen siitä, mitä on meneillään.

Saatat myös pitää...

6 kommentti

  1. Mä olen monta kertaa meinannut kirjoittaa että eikö tuo ruokapöytä rappusten alla ole huono idea kun sieltä tippuu roskaa. Nyt itse otitkin asian esiin mukavasti. 🙂

    1. Ei huono pointti, onneksi pölyn määrä on kuitenkin melko vähäinen. Pöytä on nyt melkein puoliksi rappusten alla eli ei ihan kaikki pääse valumaan. Jossain vaiheessa hankitaan luultavasti toisenlainen pöytä ja siirretään paikkaa lähemmäs sohvaa. Haaveissa olisi saada ihan tuon tolpan viereen vanha lipasto yläkerrasta. Saa nähdä, miten käy. 🙂

  2. En malta odottaa, että keittiö on valmis ja laitat kuvia tänne. 🙂

    1. En minäkään malttaisi odottaa. Voisin yrittää saada ensi viikon aikana postauksen keittiösuunnitelmista, sillä nehän on jo puoliksi toteutettu. 🙂

  3. Ps. Mäkin muuten rakastan klassista musiikkia! 🙂

    1. Ihana, toinen klassisen ystävä. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.