Sisustus

RUOKAILUTILAN PIRISTYS

Viimeisinä lomapäivinä olen pitänyt sisustuspäiviä eli laittanut kotia kuntoon joulun jälkeen. Aina pyhien jälkeen minut valtaa suuri tyhjyys, kun loppuvuoden koristeet ja fiilis korjataan pois. Vuoden alku on mahdollisuus (ainakin näin koen sen) ja koti on kuin tyhjä paletti. Innostus on melkoinen ja pikkuhiljaa sisustus asettuu taas uomiinsa, etenkin tuoreiden kukkien vallatessa tasot. Kovilla paukkupakkasilla asteet ovat laskeneet yli kahdenkymmenen pakkasasteen, joten päätinpä hyödyntää myös kylmiä säitä ja kiikutin peitteet ja tyynyt pihalle tuulettumaan. Siivoamisen lisäksi olen ostanut tulppaaneja piristämään valkoista kotia. Mieheni yllätti minut narsissilla sekä parilla helmililjalla, joista tuli pieni keväinen fiilis auringonpaisteen kera. Ihan kivalta näyttää siis tammikuinen talvitunnelma kotona.
Mustavalkoisuus on meillä terävimmillään aina joulun jälkeen ja se näkyy nyt parhaiten ruokailutilassa. Rakastan tätä mustavalkoista tyynynpäällistä ja sen pehmoista pintaa, mikä tuntuu mukavalta ihoa vasten. Tavaraproggiksen aikana olen huomannut, että ostan nykyään hyvin harvoin kodin tekstiilejä ja hutiostoksia syntyy hyvin vähän. Sisustusostokset keskittyvät pääsääntöisesti kulutustavaraan ja tyyriimmät hankinnat kestävät aikaa. Olohuoneessa on siis muutamat päälliset, joista toiset ovat nämä kuvan päälliset ja vaihtelen näitä aina fiiliksen mukaan. Yläkerrassa on lisäksi muutamat tyynyt ja makkarin somistus taitaa pysyä pitkään sellaisenaan. Tuntuu siis siltä, että uuteen (tai eihän tämä mikään uusi enää ole) kotiin on muotoutunut mieleinen tunnelma ja tyyli hioituu matkan varrella.
Kyllähän sitä muutosta välillä kaipaa ja sitä syntyykin pienillä asioilla, kuten kausivaloilla, kynttilöillä, kukilla, tauluilla ja muilla pienillä sisustuselementeillä. Nostin sivupöydälle jokin aikaa sitten hankkimani mustat kehykset ja näihin on piakkoin tulossa täytettä. Postailen aiheesta lisää, kun saan ne kehyksiin.
Puunväri ja sesonkivalot tuovat heti toisenlaisen tunnelman. Tilaan saisi tummalla pöydällä syvemmän tunnelman, mutta sen löytäminen ei olekaan ollut ihan helppo juttu. Ruokapöytä saa siis vielä odottaa eli tulee vastaan kun tulee – jos on tullakseen. 
Piakkoin näette toisen sisustusprojektin, mitä meillä on kulisseissa työstetty. Aiheen takana on upea yhteistyöjuttu, josta kuulette viimeistään ensi viikolla lisää. Olen itse aivan tohkeissani, lopputulos on nimittäin parempi mitä uskoin!
Hyvää viikonloppua!

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Kauniin seesteinen tunnelma teillä! <3 Ihanaa viikonloppua! <3

    1. Kiitos Jenni! <3 Hyvää viikonloppua sinullekin!

  2. Onpa todella kaunista – selkeää ja ajatonta!

  3. Kaunista <3 Itse siirsin just samaiset tyynyt olohuoneeseen sohvalle. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.