Sisustus

Ruokailutilan suunnitelmia

Valkoinen ruokailutilamme kaipaa uutta pöytää, jota olemme etsineet jo yli vuoden ajan. Olen haaveillut upeasta pyöreästä vintage-pöydästä tai valkoisesta ja modernista pyöreästä pöydästä – turhaan. Meillä on olemassa budjettikin ja se on rajoittanut ruokapöydän hankintaa jonkin verran. Tällä hetkellä olemme kallistumassa kolmanteen suunnitelmaan, mikä on tehdä pöytä itse. Haluaisin mustan pöydän, koska tila on liian valkoinen. Haluan mustaa hillitysti, joten pöytä olisi toistaiseksi toinen tumma kaluste. Tuoleja emme ole vaihtamassa, vaan luultavasti hankimme yhden DSR:n lisää jotta pöydän ympärille olisi neljä samanlaista tuolia.

Tähän paikkaan on suunnitteilla sivupöytä samaisesta Bestå -sarjasta, josta hankimme olohuoneeseen säilytysjärjestelmän. Kävin katsomassa sivupöytää Ikeassa ja se on juuri sellainen mitä ajattelin. Oikeastaan parempi! Sivupöytää mietittiin jo vuosi sitten, mutta lopullinen sysäys oli viimeisimmät juhlat, joihin olisimme kaivanneet suurempaa laskutasoa. Koska ruokapöytä on kaukana keittiöstä, jonkinlainen taso on paitsi kätevä, myös esteettisessä mielessä hyvä. Taulujen laittoa ollaan myös mietitty jo ikuisuus (siltä se tuntuu) ja päätettiin sunnuntaina teettää valokuvistani muutama mustavalkoinen kuva seinälle. Kävin hakemassa yhden kehyksen Ikeasta ja näitä meiltä löytyy jo entuudestaankin muutama kappale. Pöydälle on myös tulossa kesällä hankkimani pöytävalaisin tai toisena vaihtoehtona on jalallinen valaisin. Pohditaan vielä vaihtoehtoja ja katsotaan rauhassa, mihin suuntaan tilan ilme menee.

Meillä oli vanhassa kodissa valokuvaseinä sohvan takana ja ollaan mietitty kovasti sellaista tännekin. Yksi vaihtoehto, mistä pidän itse paljon on sijoittaa valokuvat porraskäytävään. Siihen saisi rakennettua epäsymmetrisen kollaasin helposti ja kuvia olisi kiva katsella ohi mennessä. Toinen vaihtoehto on laittaa kuvia sohvan taakse olevaan Bestån päälle. Yksi vaihtoehto on vielä ruokailutilan seinustalle ja näitä pyöritellään nyt mielessä. Koti tuntuu jotenkin niin persoonattomalta ja valjulta, ennen kuin saan kuvia seinille.

Ruokailutilan matosta vielä sen verran, että meillä on nyt virallisesti yksi matto. Siis sellainen suurempi ja se on sijoitettu lastenhuoneeseen. Huone on muuten nyt hyvällä mallilla ja enää uupuu joitain juttuja seiniltä sekä rahi ja peili. Ja vaatekaapin ovet. Parin viikon päästä saattaa olla aikaa laatoittaa keittiön välitila, joten sekin homma hoituu alta pois. Ei kyllä lopu remppa meiltä ihan heti, toki sen jo varmaan arvasittekin. 
Ihanaista päivää!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Kuulostipas kivalta keittiön suunnitelmat, musta pyöreä pöytä sopii varmasti mainiosti noitten tuolien kanssa. Tsempit remppaan! 🙂 Kivaa viikkoa!

    1. Kiitos Sanna. 🙂 Mukavaa viikkoa myös sinne!

Kommentointi ei ole käytössä.