Sisustus

Ruokakomeron vallankumous

Uuden kodin parhaista yllätyksistä yksi on ehdottomasti tämä pikkuvarasto keittiön yhteydessä. Tämä toimi aikaisemmin ilmeisesti jonkinlaisena vaatevarastona, sillä täällä oli vain vaatetanko ja ovi. Tiesin heti, että haluan tehdä tästä kopperosta ruokakomeron. Mies ei heti ollut mukana ajatuksessa, mutta onneksi ymmärsi tajunnanvirtaani. Tältä täällä näytti ennen remontin alkua:
Heti oikealla puolella sijaitsee meidän lämminvesivaraaja eli se lohkaisee neljänneksen tilasta. Paikka on tietenkin vakio, joten se määritteli suunnitelmien pohjan. Sanoisin, että lähtötilanteessa melko turhaa tilan käyttöä meidän perheelle. Tämä olisi voinut olla hyvä vaatehuone, mutta sijainti on ainakin meille vähintäänkin outo.
Nurkka on melko ahdas, joten hyllyt piti mitata aika tarkkaan ettei synny ahdistavaa kulmakaappi-efektiä. Jos en ole aikaisemmin maininnut, niin en ole keittiön kulmakaappien suuri ystävä. Sellainen olisi varmasti jotenkin mahtunut nykyiseen (tai tulevaan) keittiöön, mutta ei tullut. Liian vaikea käyttää ja laiskistuu sieltä mitään etsimään. Siis minä. Muista en tiedä.

Tänne laitettiin lähes koko seinän pituudelta hyllyjä Ikeasta ja yksi vetokori alimman hyllyn alle. Sain eilen järjesteltyä komeroa näiden tavaroiden osalta. En malttaisi millään odottaa, että saadaan tämäkin kokonaan valmiiksi. Keittiö tulee olemaan todella mieluinen, kun se valmistuu. Kokin työssä ehdin jo tottua kylmiöihin ja kuiva-ainevarastoon. Ihan mahtavaa, että sain pienen varaston omaankin kotiin! Mitä pidätte?

Saatat myös pitää...

10 kommentti

 1. Voi että, tuollaisen kun saisi <3

  1. Komero on kyllä kätevä ja uskon, että kun sitä pääsee enemmän käyttämään niin on korvaamaton apu tilan suhteen.

 2. Oih mikä ruokakomero.
  Meikäläinen aivan vihreä kateudesta. Itsekin olisi ruokakomeron tarpeessa mutta kun keittiö niin minimaalinen että.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  1. Tuo komero on kyllä pelastus, sillä sinne saa säilöön myös silityslaudan ja joulukoristeet. Keittiön kaappitila on ihan hyvä, mutta on mukava saada kaikki yhteen paikkaan. Paritalosta puuttuu kellarikomero, mihin ehti reilun 11 vuoden aikana kivasti tottua ja säilöä kaiken…
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

 3. Mäkin olen haaveillut ruokakomerosta, mutta rilaa ei ole. Toinen haave on Smegin jääkaappi. <3

  1. No voi harmi! Ehkä tuo toinen haave olisi helpommin toteutettavissa? <3

 4. Minäkin tykkäisin ruokakomerosta 🙂 Lapsuuteni kodissa oli ja anoppilassa on edelleen niin on se vaan kätevä säilytyspaikka 🙂
  Hyvää viikonloppua <3

  1. Kiva kuulla. Onhan se kätevä. Minunkin mummolassa on samanlainen, mutta vähän viileämpi eli toimii vielä paremmin. Joissain vanhoissa taloissa taitaa olla ruoka-/pikkukomero, mutta kovin yleinen ei ole uusissa? Harvemmin näitä olen itse nähnyt, tämä taisi olla ensimmäinen asunto ja aika paljon koteja on ehdittu katselemaan. 🙂

   Hyvää viikonloppua myös sinulle!

 5. Mä muutin meidän keittiön kummallisen suuren walk in- siivouskomeron suureksi ruokakomeroksi viime kesänä, enkä kertaakaan ole katunut. Kodinhoitohuoneeseen mahtui pesuaineet ja sälät pistin pois kokonaan.. Joka päivä komero ilahduttaa mua ja kaikki on kauniista saatavilla. Ikeasta ostettiin paljon seinähyllyjä ja komero maalattiin.

  1. Hienoa, että oli onnistunut muutos. Me mietittiin myös, että miten siivousaineiden kanssa käy, kun varsinaista siivouskaappia ei ole. Kaikelle on kuitenkin nyt löytynyt paikkansa ja luulen, että tästä se vielä muokkaantuu paremmaksi omiin tarpeisiin. Tuo sälän kertyminen muuten on jännä juttu. Sanoin juuri tänään miehelle, että kun kaikelle on paikkansa eikä ole "turhia" komeroita, niin ylimääräistä tavaraa ei pitäisi liikoja kertyä.
   Meilläkin on Ikean hyllyt, niistä oli hyvät valikoimat ja mitat sopivat. Tätäkin soppea mietittiin kyllä pari iltaa eli ei ihan tuosta vaan tehty.
   Mukava, kun kerroit omasta muutoksestasi!

Kommentointi ei ole käytössä.