Sisustus

Ruokatilan raikastaminen

Minkälainen on hyvä ruokailutila? Määritelmiä on monia, kuin käyttäjiäkin. Sitä voidaan pitää paikkana tankata energiaa tai tilaisuutena kokoontua läheisten kanssa ainakin kerran päivässä ruokailemaan ja keskustelemaan. Se voi myös kestitä ystäviä ja tuttavia tai toimia muiden tarpeiden mukaan vaikka työskentelytilana. Itselleni ruokailutila on tärkeä ja oman laiskuuden takia ollut meillä hiukan laiminlyötynä tilana. Aikaisemmissa kodeissani (toista omaa kotia lukuunottamatta) pöydän paikka on aina ollut ikkunan ääressä. Kaikenlaista tähän olisi voinut laittaa, mutta niin kuin sanoin – omaa laiskuutta.
Seuraavassa kodissa ruokailupöytä tulee ikkunalliseen tilaan ja on muutenkin paljon avarampi. Kaikki (no ainakin lähes) elementit meiltä jo löytyykin sisustuksen suhteen ja nyt kaivataan enää vähän freesausta. Astioina toimii meillä alusta asti matkassa olleet Iittalan valkoiset Teemat ja uutena tulokkaana mietin muutaman harmaan ja tumman kulhon hankkimista. Origoa meillä on joskus ollut parin kupin verran, mutta sattuivat olemaan väärä väriä ja myin tuolloin pois. Nyt voisi olla ehkä aika hankkia paremmilla sävyillä.
Suuret elementit meillä onkin jo vanhasta takaa: pöytä ja tuolit. Kokosin hiukan pieniä sisustusjuttuja, joilla ilmettä saa helposti siihen omaan tyylisuuntaan. Tällä hetkellähän meidän ruokailutila on ollut melko eleetön ja vaisu. Design Letters mukeja olen ostanut jo viime talvena, mutta Marimekon mukit ovat vielä mielessä. 
Tässä ovat nyt vielä ne haaveet yhtenä kollaasina, mitä meiltä ei vielä löydy. Sisustustakka on ollut jo ikuisuuden toiveena, mutta sekään ei ole vaan toteutunut. Ehkäpä omaa laiskuutta, tai sitten se ei vaan ole sopinut aikaisempiin koteihin. Koivun värinen Vakka sopisi mielestäni hyvin ruokailutilaan tuomaan lämpöä. Servetit ja kynttilät sopisivat sinne mainiosti säilytykseen. Pieniä suuria haaveita siis uuden ruokailutilan suhteen.
Kuvat Polyvore

Saatat myös pitää...

5 kommentti

  1. Kivoja valintoja! Graafisia ja selkeitä linjoja.

    1. Kiitos Hanni. Selkeys on tärkeää tämän rankkausprojektin keskellä.

  2. Ihania suunnitelmia!!! Ihana katsella sun tekemiä kollaaseja, sulla on kun on niin upea maku 🙂

    1. Kiitos Laura, ihanasti sanottu! 🙂

  3. Mukavat valinnat! Odotan innolla, miten laitat uuden kodin <3

Kommentointi ei ole käytössä.