Sisustus

Saimaan suvessa

Kesäinen lämmin sää on valloittanut suuren osan Suomesta ja mahtavia kelejä on nautittu myös meilläpäin. Aurinkoa ja lämpöä ei puutu ja ihan parasta on tietenkin se, että illat ovat kuitenkin hiukan viileämpiä kuin hellelukemat. Aamuvirkut saavat raikasta ja vilpoista ilmaa ennen kuin aurinko alkaa porottamaan ikkunan pieliä. Ihana, lämmin ja pitkä kesä on täällä.
Olen paljasjalkainen lappeenrantalainen ja hyvin ylpeä siitä. Lappeenranta on ollut hyvä paikka viettää oma lapsuus ja nuoruus. Hyvät harrastusmahdollisuudet, ystävät ja koti ovat olleet elämän perusta. Nykyään asumme pääkaupunkiseudulla, joten nautin kovasti pienen kaupungin tunnelmasta ja tutuista paikoista aina siellä käydessä. Kaupungin keskusta on muuttunut jonkin verran, mutta silti osa vanhoista paikoista on säilynyt ja muistutta eletystä ajasta. Siellä asuu edelleen paljon sukulaisia, joten vierailemme kaupungissa aina silloin tällöin.
Viikonloppuna juhlimme ylioppilaita ja kaunis sää oli kuin piste i:n päälle!
Prinsessat jaksoivat ihmetellä kaikkea uutta ja sukulaisten paljoutta. Meidän juhlat ovat aina niin pienimuotoisia, että oli mukavaa, kun kerrankin oli suuremmat juhlat juhlittavana.
Isosiskolla on omien sanojensa mukaan ”Tuhkimon mekko” päällään.
Lappeenrannassa käydessämme poikkeamme myös (ainakin kesäisin) Linnoitukseen, mikä on vierailun arvoinen paikka. Muutama kuva Linnoituksesta:

Linnoituksen läpi kulkee vanha tie, joka vie toiselta puolelta satamaan. On jo perinne, että kesäisin rakennetaan hiekkaveistoset Lappeenrannan hiekkalinnaan. Aiheesta voit lukea lisää täältä
Paikka ei vielä ollut auki, mutta kurkistimme töiden valmistusta ja kaikenlaista hienoa näyttäisi olevan tänäkin vuonna esillä. Aikasempina vuosina sieltä on löytynyt myös karuselli sekä possujuna perheen pienimmille.

Satama on yksi paikka, mikä tuo minulle paljon hyviä kesämuistoja mieleen. Sataman pieni tori ja vetyjä myyvät satamakojut on jokakesäinen perinne, mitä ei voi ohittaa. Tämä ihmisten kohtaamispaikka tarjoaa hetken nauttia kesäisestä Lappeenrannasta ja toisinaan järjestettävät tapahtumat tuovat lisää iloista mieltä ja tunnelmaa.

Sataman leikkipuistossa oli piti piipahtaa myös! Pikkusisko kirmasi innoissaan pitkin puiston pihaa.
Paras taisi olla merirosvolaiva…?

Näitä liiloja kukkia näin monessa paikassa. Mitä lie nimeltään?

Tämänkertainen kierros päättyy tähän. Bongasin reissulla monta tienvarsikylttiä, arvatkaa monta niitä oli? Ehkä niistä vielä toisella kertaa lisää?
Näin kesäloman alkajaisiksi meidän terassikin valmistui parvekkeelle. Moni onkin jo kommentoinut, että kuvia ja juttua olisi kiva saada ja lupaan tuoda kuvia näytille vielä tällä viikolla. Jotain yllättävää siellä saattaa olla. 
Luulisi, että lomalla olisi enemminkin aikaa bloggailla, mutta tuntuu olevan sen verran paljon ohjelmaa että tulee välipäiviä. Kesäinen sää houkuttaa viettämään suurimman osan ajasta ulkona, joten arri di verci! (tai jotain sinen päin..)

Saatat myös pitää...

23 kommentti

 1. On kyllä ihania nämä kesäiset tunelmat blogeissa ympäri Suomen. Näyttää hienolta Lappeenranta! 🙂

  1. Mukava kuulla Maiu! 🙂

 2. Oih kauniita kuvia ja noi teidän tyttöjen mekot on aivan ihanat 🙂

  1. Kiitos Jonna! 🙂 Nuo mekot on kyllä niin kivat, että ihan harmittaa se, että pian ne taas jää pieneksi..

 3. Melkein kuin olisimme päässeet mukaasi Lappeenrantaan 🙂 Minusta se on todella mukava kesäkaupunki. Ties vaikka poikkeaisimme siellä kesällä…

  1. Kiva kuulla. 🙂 Lappeenranta on todella kaunis kesäkaupunki ja siellä on monta paikkaa, missä kannattaa poiketa.

 4. Ihastuttavia kuvia!! Ja tosi kiva nähdä kuvia missä myös sinä olet! Lisää näitä!
  Kauniita kesäpäiviä sinne! <3

  1. Kiitos naana! <3 Toiveesi on kuultu. 😉
   Upeita kesäpäiviä myös sinne! <3

 5. No niin, nyt olikin tutut maisemat. 🙂 Meidän naapuri kaupungista. Tuolla satamassa tulee käytyä melkein joka viikko kesällä kahvilla. 🙂
  Tällaisia kirjoituksia on mukava lukea, kun niissä on tuttuja maisemia. Uutta tietoa sekin, että olet täältä kotoisin. 🙂

  1. Mukava kuulla, täytyypä pistää korvan taakse. Poikkeamme melko varmasti vielä hiekkalinnoja ihastelemassa, joten ehkäpä kirjoittelen vielä aiheesta lisää?

   Eikö satama olekin mukava paikka? Ainakin satamakojujen pannukahvit maistuvat kerta toisensa jälkeen. 🙂

  2. Tänään käytiin taasen satamassa. Mukavasti oli ihmisiä liikkeellä, vaikka taivas oli hieman sadetta uhkaava. 🙂
   Pannukahvit maistuvat kyllä toisenlaiselle kuin suodatinkahvit. Kamera jäi kotiin, mutta täytyy nyt joku kerta muistaa itsekkin kuvia räpsiä tuolta ja blogiin laittaa. 🙂

 6. Aivan ihania kesäisiä kuvia!! Mä JUST eilen näin noita kukkia ja mietin, että mitähän ne on!!! NIIN KAUNIITA!!! Tuun kurkkimaan, josko joku sinun lukijoista tietäisi!! :))

  1. Kiitos! 🙂 Hiukan alempaa kun katsot, niin löytyy vastaus. Ihania ovat kukat! <3

 7. Ihania kesäkuvia! Tuollapäin suomea en olekaan koskaan käynyt, mutta toivottavasti tämä asia joskus toteutuu.

  1. Kiitos Marru! Ehdottomasti suosittelen kurvailemaan joskus itään päin. Siellä on monen monta nättiä kesäpaikkaa, missä kannattaa poiketa. Pieniä ja tunnelmallisia sisustuspuoteja löytyy myös pikkukaupungeista, joissa on kiva kierrellä ajan ratoksi.

 8. Kauniita kuvia, iloista lomaa 🙂

  1. Kiitos Eija! 🙂

 9. Inspiroivia ja kauniita kuvia ja mainioita rajauksia!

  1. Kiitos Routalempi! 🙂

 10. Oi että mitä tunnelmia!! <3

  1. Kiitos Jenna!<3

 11. Anonyymi says:

  Hei! Nuo kukat ovat sipulikukkia, laukka nimeltään. Syksyllä maahan ja seuraavana kesänä nauttimaan. Terkuin Johanna

  1. Paljon kiitoksia tiedosta Johanna! Sipulikukat eivät ole itselle kovin tuttuja, mutta täytyypä perehtyä. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.