Sisustus

SISUSTUSHAAVEITA

Syvemmälle syksyyn sukeltaminen ja aikaisemmin tummuvat illat saavat käpertymään sohvan nurkkaukseen ja ottamaan hyvän asennon. Tabletilla on kätevää surffailla eri nettikaupoissa katselemassa uutuuksia tai suunnitella talven matkoja. Luen myös lehtiä ja kirjoja tabletin kautta, sillä tekstikokoa saa kätevästi suurennettua ja taustan valoisuutta voi myös säätää. Näin syksyisin tulee myös päivitettyä toivelistaa, joita on vuosien varrella jokunen kerääntynyt. 
Kotia ja sisustusta rakennetaan hartaasti ja pitkään – tuskin se on koskaan ”valmis” eli jotain pientä muutosta tai lisäystä on aina. Ja mikä olisi parempi tapa hillitä hankintoja, kuin haavelistan päivittäminen. Joskus se voi toimia toisinkin päin eli listalle päätyvät on saatava pian. Itselleni se on kuitenkin tapa katsoa, mitkä hieman kauempana käden ulottuvilla olevista hankinnoista pysyy siellä kerrasta toiseen. Näitä on sitten hauska katsoa myöhemmin ja pohtia, mikä on silloin ollut mieluisin. Toisaalta eräät haaveet ovat ja pysyvät. Näin on käynyt Iittalan sisustustakan kanssa, mitä en valitettavasti kuitenkaan löytänyt enää valikoimista. Toinen ikisuosikkini on Ateenan aamu – lasikoriste. Kuvasta löytyy muutakin tuttua, messinkinen kynttilänjalka meillä jo onkin kahdessa koossa, mutta se kolmas pysyy vielä listalla. Haaveilen myös suurimmasta Meno – kassista, keskikokoa oleva yksilö meiltä jo löytyykin kahdessa värissä. Yksi pitkäaikainen suosikki löytyy keskeltä kuvaa ja se on Eamesin Occasional table. Mieheni ei niin tajua tätä innostusta, mutta itse olen todella tykästynyt tähän pieneen sivupöytään juurikin kauniin muotoilun ja monikäyttöisyyden vuoksi. Ah, tämä haave tulee toteutumaan jonain päivänä. Se on selvä. Toinen perheen ihastus on Panton – tuoli, mikä on mieheni sanojen mukaan naisten tuoli. Ei ole kuulemma miehekäs ja on outo istua. Sitä parempi vaan, tässä olisi minulle se täydellinen työtuoli. Tämä on toinen unelma, mikä tulee vielä toteutumaan. Ennemmin tai myöhemmin. Loppu onkin sitten haaveilua. Ralph Lauren on oma suosikkini, mitä tulee kodin tekstiileihin ja pukeutumiseen – sävyt ja tyyli nappaa täysin mennessään. Eikä olisi yhtään pahitteeksi saada lisäystä Essence viinilasi kokoelmaan. Ihan kätevä lahjaidea, vai mitä?
Polyvore
Designin maailmaan siirryttäessä lienee selvää, että kyllä naisen tyylistä tunnistaa. En tiedä onko tämä outoa, mutta tuo kirkas, söpö pieni Kartellin pöytä on kummitellut mielessäni jo vuosia. Vuosia! Sitä on niin pyöritelty mielen sopukoissa ja mallailtu ympäri asuntoa. Olen aivan vakuuttunut, että se voisi olla meidän tuleva olohuoneen pöytä, jos saan Hayn valkoisen Tray-pöydän myytyä sopuhintaan. Näitä kirkkaita pöytiä sopisi vaikka kaksikin vierekkäin! Pari vaihtoehtoa löytyy myös kattovalaisinosastolta. Nyt voin kyllä olla rehellinen, nimittäin mieheni (eikä oikein kukaan muukaan tuttu) tajua, mitä ihmettä näen tässä valaisimessa. Itseasiassa aika paljonkin. Se on mielenkiintoinen, hieman erilainen ja takuuvarmasti erottuva! Mieheni mielestä viereinen, klassisen mallinen kattovalaisin on turvallisempi vaihtoehto ja mikä minä olen kieltämään? Kyllähän tässä on jo sahattu pari vuotta päätöksen kanssa ja pakko myöntää, että pitkä harkinta-aika on tässäkin suhteessa paikallaan. Erään kauniin design-valaisimen kanssahan kävi niin pöllösti, että minä typeränä naisena menin hankkimaan sen silloin, kun asuimme väliaikaisessa kodissa. Tässä kyseisessä asunnossa oli todella korkealla katto ja jotenkin se asia ei tullut ollenkaan mieleen. Kummallekaan meistä. Se siitä sitten. Lohdutukseksi ostin samantyylisen pöytävalaisimen kuin tuo mieheni ehdottaman yksilö. Se on kopio Kodin Ykkösestä ja tässä kohtaa on pakko olla rehellinen: pidän kopiosta enemmän kuin alkuperäisestä Bourgiesta sen pienemmän koon vuoksi.
Polyvore
Sellaista haaveilua tällä kertaa. Syksy alkaa olla jo tosissaan pitkällä, kun ulkonakin tuulee ja on pientä myräkkääkin ilmassa. Kohta on jo aika laittaa sesonkivalaistusta, piha näyttää ankealta ja pimeältä yhä aikaisemmin jo. Yläkerrassa loistaa jo Granitin musta valosarja mikä tuo hyvää tunnelmaa muuten ankeaan pimeyteen. Kynttilöitä unohtamatta nyt on täydellinen ilta ottaa rennosti, käydä saunassa ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Mukavaa iltaa!
Kuvat Polyvore 

Saatat myös pitää...

6 kommentti

  1. Kauniita kauniita haaveita! Ja kyllä vuosia kummitelleet haaveet ovat jo aika toteuttaa 😉 Ainakin on tullut harkittua riittävästi 😉 Mukavaa päivää!

    1. Kiitos Minttu! Näinhän se on, pitää lopettaa jahkailu. 😀

  2. kauniita, hyviä haaveita 😉 itseltäni löytyy monta samaa.. ja ei muuta kuin haaveista todeksi, hyvää viikonloppua! http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    1. Kiitos Tintti! 🙂 Juu, pikkuhiljaa hyvää tulee. Tosin usein kun ajattelen näin, niin ostohetken koittaessa tuote onkin jo poistunut myynnistä… Onneksi klassikot ovat ja pysyvät. 😉

  3. Ihania haaveita, ja jokunen sama haave löytyy täältäkin. Torkkupeitto olisi nyt kyllä ykkösenä listalla, sellaista tarvis etsiä. 🙂

    1. Kiitos Suffeliini! No sellaista vaan etsimään, nyt on ainakin hyvä aika 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.