Sisustus

Sisustuspohdintoja

Syyskuu on sisustuskuu.
Tai ainakin osittain.
Kokosin viikonloppuna kollaaseja ja valitsin niihin itselle mieluisia tuotteita ja esineitä. Haavelistaa ei ole tullut vähään aikaan päivitettyä, mutta siihenkin tuli nyt muutos. Uusi elämänvaihe tuo mukanaan monenlaisia asioita ja yksi on se, että on taas mahdolisuus pohtia enemmin mitä hankintoja haluaisi tehdä. Ylemmässä kuvassa on tämänhetkisiä haaveita, joista ainakin yksi on pian kotiutumassa meille. Pari on sellaista maybe ja loput uskaltaa haaveilla-juttuja. Näitä on niin kiva pyöritellä mielessä, kun hinnaltaa ovat sellaisia ettei niitä kuitenkaan hetken mielijohteesta tule hankittua. Pitkäaikaisena haaveena toki mahdollisia.
Iittalan Vakka on sellainen uusi ihastus, mille etsin parhaillaan kotoa paikkaa. Se olisi aivan ihanteellinen yöpöytänä (jos tilaa olisi) tai sitten olohuoneessa. Vakka on erittäin kaunis ja muotoilu miellyttää omaa silmää. Muut sisustuselementit on myös mieleeni, etenkin kynttilänjalka.
Olen ollut nuorena (ja vielä vähän edelleen) sellainen sisustaja, joka liian helposti sortuu kaikkeen pikkujuttuun. Kun onhan ne aika edullisia. Tai ainakin niin sitä luulee. Sitten kun tavaraa on kertynyt kiitettävästi ja suurin osa on raivattu piiloon, niin alkaa tosissaan miettiä inventaariota tehdessä, että mitä ihmettä on oikeastaan ajatellut? Onko tavarasta todella tapahtunut eräänlainen humaltuminen. Kyllä. Laskuhumalan olen todennut joka kerta. Nousuhumalan kieltänyt joka kerta. Olenkin avoimesti kertonut blogissani, että elämässämme on eletty jo pari vuotta (tulee juuri täyteen) Turhasta eroon – projektin parissa, minkä tarkoitus on opetella karsimaan elämästä tarpeeton tavara pois ja opetella suhtautumaan tavaraan uudella tavalla.
Olen oppinut ihan älyttömän paljon itsestäni ja käyttäytymisestä tämän projektin aikana (sehän jatkuu edelleen) ja vielä tänään huomasin autotallia siivotessa, että on sitä hamsterin vikaa edelleen. Helpottavaa on kuitenkin se, että se uuden ostaminen on melkoisen minimaalista entiseen verrattuna ja nykyään pohditaan tuotteen käyttöikää, -tarkoitusta sekä kierrätystä tarkemmin. Voin siis sanoa, että pieni itsetutkiskelu on ihan paikallaan aina silloin tällöin. Edelleen siis uutta tulee ostettua, mutta harkiten. Ja kaikesta ei tarvitse pitää koko ikäänsä vaan mielensä saa muuttaa. Itseni kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että jotain vanhaa täytyy sitten myydä eteenpäin, lahjoittaa tai laittaa muuten kiertoon. Myös lastenvaatteet lähtee myyntiin/lahjoitukseen heti jäädessään tarpeettomiksi. 
Sisustaminen on siitä haasteellista, että kaikkea ihanaa tulee koko ajan vastaan, mutta viime kädessä täytyy muistaa mitä itse haluaa ja miten sen kotiinsa saa mahtumaan. Oma sudenkuoppani on ollut kaikenmaailman piensisustustavarat, mutta nyt aika täyttää kuoppa ja ottaa hallinta itselle.
Vielä loppuun pari sanaa makuuhuoneesta. Meidän uusi makuuhuone ei kovin paljon vie budjettia, mutta uutta kotia ajatellen kokosin tähän hiukan haaveita ja ajatuksia.
Kattokruunu on ollut pitkään haaveissa ja sellainen saattaisi sopia ylelliseen makuuhuoneeseen tai ruokailuhuoneeseen. Yhdistettynä tuohon upeaan sänkyyn ja valkoiseen kiviseinään syntyisi upea tila, missä olisi rauhallinen tunnelma. Olen aina haaveillut leikkokukista myös makuuhuoneeseen, mutta toistaiseksi ei ole sellaiseen tarvetta. Tämänhetkinen valkoinen pelargonia hoitaa niiden virkaa.

(kuvat Polyvore)

Näissä mietteissä toivottelen kaikille
Hyvää syyskuun alkua ja työviikkoa!

Saatat myös pitää...

6 kommentti

 1. Upeita haaveita ja hieno projekti meneillään :). Olen itsekin huomannut samoja piirteitä piensisustustavaroiden kanssa. Hamstraan. Ja lopulta löydän ne kaapista unohdettuani ne sen hetken huuman jälkeen. Tähän asiaan on alkanut kiinnittämään kovasti huomiota tänä vuonna ja hyvä niin! Tsemppiä projektin jatkoon 🙂

  1. Kiitos JuttaEmilia. 🙂
   Minulta on vaatinut paljon, että olen voinut myöntää asian ja sen hyväksyminen on ollut iso askel. Aluksi sitä hiukan "vähätteli" mutta lopulta, kun pääsimem tosissaan urakan kimppuun ymmärsin sen todellisuuden ja nyt myöhemmin olen jopa ollut harmissani omasta käytöksestä.
   Kiitos sinulle kommentistasi ja kannustuksia myös sinulle!

 2. Ihania haaveita ja pohdintoja! Syksyllä on ihana sisustaa! <3
  Täälä on remppa hyvässä vauhdissa, olkkarikin on nyt valmis. Nyt siirrytään makkariin – seinien väri muuttuu sieläkin. 😉

  1. Kiitos Johanna. Niin on. <3
   Syksy on torkkujen, pehmoisten sukkien ja tunnelmoinnin aikaa.
   Ihana kuulla, että teillä remppa etenee. Jään innolla odottelemaan lopputulosta. 🙂

 3. Tosi kivoja haaveita! Tuo kiviseinä olisi aivan mieletön. Mä tykkään ja paljon!! :))

  Turhasta eroon on hyvä projekti ja samaa täällä harrastetaan. Tai no suurimman osan sain pois ennen kuin muutettiin. Huomaan onnekseni etten osta enää mitään turhaa vaan kaikki ostoksen harkitaan tarkoin!! Se on tosi kiva fiilis :))

  1. Elä muuta sano! Kiviseinä on pitkäaikainen haave, minkä toivon vielä joskus toteutuvan.
   Ja se on ihan totta – kun hankintoja pohtii tarkkaan, niistä ei tule huonoa omaatuntoa myöhemmin tai mieti, että miksihän tällaisenkin on ostanut. Ja se tunne on tosiaan hyvä.

Kommentointi ei ole käytössä.