Sisustus

SISUSTUSSUUNNITELMIA VUODELLE 2017

Vuoden viimeiset päivät ovat käsillä ja olen siitä onnekas, että voin viettää lomaa kotona lasten kanssa. Pyykinpesua, siivoamista ja järjestelyä onkin kertynyt matkustelun lomassa ja iloisena totean, että kaikesta uskomattoman kivasta matkustelusta huolimatta kotonakin on hyvä olla! Koska vuosi alkaa olla lopuillaan, on hyvä aika kirjailla suunnitelmia ylös. Harrastan ihan oikeasti listojen tekoa vanhanaikaisesti ja niin hieno juttu kuin Pinterest ja tietokone onkin, niin pidän paljon perinteisestä lehtiöstä ja kynästä.
Aloitetaan sitten. Ensi vuodelle on listattu viimeistelyjuttuja sekä yläkerran vessan remontti. Siellä on tarkoitus maalata pinnat, vaihtaa allaskaluste sekä uusia peilikaappi. Ja vähän sisustaa! Tekstiilit olen ostanut pari vuotta sitten muuttaessa, joten ehkäpä vähän pyyhettä täytyy uusia. En tiedä vielä, laitanko pyyhetangon vai koukut. Lontoossa oli joka paikassa pyyhetankoja ja ajatus viehättää. Tällä hetkellä meillä on pyyhekoukut hanaa vastaavalla seinällä enkä tiedä mikä älynväläys se on ollut? Vessahan on siis juuri remontoitu edellisen myyjän toimesta juuri ennen kuin ostimme tämän asunnon.
Yläkerran pikkuvessassa on perusasiat kunnossa eli se kaipaa vain muutamien kalusteiden vaihtoa. Nykyinen peilikaappi on vanha ja huono säilytystilan suhteen. Olemme katselleet paria mallia ja luultavasti ostamme peilikaapin Ikeasta. Allaskaluste on oikeastaan syy, miksi olemme siirtäneet remppaa jo aika pitkään. Vessan syvyys kaapin kohdalta on niin pieni, ettei sopivaa mallia ole ollut tarjolla. Syvyys saa olla korkeintaan 40cm ja näitä on ollut hyvin vähän tarjolla. Hinnat ovat tonnista ylöspäin, joten arvannette ettemme ole aivan kevein perustein lähteneet kunnostamaan toimivaa vessaa. Yksi painava syy remppaan on se, että allas on asennettu lasten korkeudelle ja lyhyydestä huolimatta selkä kipeytyy, jos jatkuvasti pesee käsiä. Esimerkiksi käsipyykin peseminen tai hiusten värjäys ei onnistu täällä. Myös pyyhekoukut ovat hyvin mielenkiintoisessa paikassa eli keskellä tyhjää seinää, jota vastapäätä on käsienpesupaikka. Ei oikeastaan optimaalinen, mutta täyttää perustarpeet ja lisäksi värimaailma on kokovalkoinen, niin olen jaksanut katsella. Vessaan on tulossa pieni yllätys, mitä olen katsellut K-Raudassa jo pariinkin kertaan.
Yksi huone on vielä, jota ei ole sisustettu missään vaiheessa loppuun ja se on meidän makuuhuone. Olen viimein päättänyt, että nyt loppuu jahkailu ja tehdään asiat loppuun. Palasin alkuperäiseen suunnitelmaan hankkia meille Kartellin Ghost Stoolit pienessä koossa, kirkkaina. Kuvakollaasissa on kolme mieluisinta valaisinmallia, joista on todella vaikea päättää. Kaikki Kartellin pöytämalleja. Yksi mitä kaipaan todella paljon on kori tai paikka, minne laittaisi torkun tai koristetyynyt. Meinaan joskus tulla hulluksi, kun kuusi tyynyä pyörii ympäri huonetta kun pitäisi käydä nukkumaan tai aamulla kiirehtiä. (herään toisinaan ensin ja hämärässä on ikävä suunnistaa)
Sängynpääty on sellainen, mikä tehdään taas itse. Olen miettinyt todella pitkään minkälaisen tahtoisin ja sain sellaisen kuningasidean, että katsotaan nyt tuleeko siitä mitään. Se on eräänlainen sovellus valkoisesta päädystä, missä on otettu idea ihan muusta. Ajattelin katsoa, voiko nämä kaksi asiaa yhdistää? Yksi tärkeä juttu, mikä on pitkään ollut ajatuksissa on kirjahylly. Suunnittelemme makkariin Ikean bestå-kaappia, johon saisi paljon kirjoja ja tasolle tuikkuja tai vastaavaa somistusta.
Tekstiilipuoli pysyy edelleen vaaleana ja jonkun kasvinkin olen aina tuonne kiikuttanut. Orkidea tai huonekuusi, mutta nyt näyttää siltä etten osaa enää pitää kumpaakaan hengissä. Onko se tämä jatkuva harmaa sää ulkona?
Olohuone on melkoisen hyvässä kunnossa, paitsi muutamaa valokuvaa lukuunottamatta. Hankimme tänä vuonna sen sohvan, mikä tänne piti alunperinkin hankkia ja väliaikaiskaluste saatiin uuteen kotiin. Sohvapöytä on seuraava hankinta, sillä haytray table ja marmoripöytä lähtevät myyntiin. Jos olet kiinnostunut, laita s-postia (osoite sivupalkissa). Olohuoneeseen tulee viimein verhotangot, kun ikkunaremontti on hoidettu alkuvuodesta ja nyt onkin hyvä aika etsiä jo verhoja valmiiksi. Aikaisemmassa postauksessa on enemmän pohdintaa sekä inspiskuvia.
Lisäksi olisi aika paljon viimeistelyhommaa eteistä myöten, joten ei tässä kyllä aika käy pitkäksi. Lontoon reissu teki meille niin hyvää, että ollaan suunnittelemassa jo toista reissua helmi- maaliskuulle. Lapset tekisi mieli viedä myös jonnekin, joten matkakassaan täytyy myös laittaa lantteja.
Pihajutuista en osaa sanoa vielä mitään. Viime kesä oli aika työntäyteinen, mutta jotain pientä vähintään täytyy laittaa. En laittaisi pahakseni, jos vaikka vähän nauttisi työn hedelmistä säiden salliessa.  Ei haittaa katsella vaikka sataisi, sillä nyt meillä on kaivettu koko talon sadevesiputket ja katolta valuva vesi menee suoraan putkia pitkin pois. Nämä on näitä elämän pieniä iloja.
Lopuksi vielä pieni mood board omasta tyylistä. Sisustus ja pukeutumistyyli kulkevat käsi kädessä eli niissä asioissa, joista itse pitää. Omasta pukeutumisesta voi joskus löytää inspiraatiota myös kodin ratkaisuihin. Toisinaan joistain asioista unelmoi vuosia, toiset toteutuvat nopeammin. Katsotaan, mitä ensi vuonna tapahtuu.
Kaiken kaikkiaan suunnitelmia tuntuu olevan aika paljon kotia ajatellen ja toivon, että seuraavasta vuodesta tulee yhtä mukava kuin kuluva. Haaveita ja unelmia on aina hyvä olla, että on jotain mitä kohti pyrkiä. 

Saatat myös pitää...

6 kommentti

 1. Olipa inspiroiva postaus ja kiva lukea suunnitelmista ensi vuodelle näin sisustusnäkökulmasta. Ihanaa suunnittelua ja toteutuksia sitten, kun niiden aika on! <3

  1. Kiva kuulla Jenni, näitä on ihan kiva tehdä aina itsellekin muistutukseksi. Ja mikä parasta, jos tästä on muillekin iloa ja inspistä! <3 Kiitos, suunnittelu on aina mukavaa.
   Mukavaa loppuvuotta!

 2. Nämä on niin kivoja postauksia! 😘
  Laitoin instan kaura yvtä hayn tarjotinpöydästä.
  Onnellista uutta vuotta teidän perheelle! 💖

  1. Kiva juttu, aina välillä mietin mitähän lukijat tykkäävät mood boardeista. Vastaan sulle pian instan kautta!
   Kiitos, ja onnea teidän uuteen vuoteen! <3

 3. Kiva tyyli sulla, tuo oma moodboard kiva, terkuin rosalitasvintagehome☺️

  1. Kiitos Irene! Täytyy tehdä näitä useamminkin, uusi vuosi on mitä mainion aika tehdä kartoitusta. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.