Sisustus

Sitruspuu

Keittiö etenee pikkuhiljaa ja viikonloppuna saatiin tulostakin aikaan. Mieheni kävi ostamassa Ikeasta saarekkeen ja kokosimme sen perjantai-iltana yhdessä. Seuraavaksi yritettiin löytää sopivaa toimittajaa saarekkeen baarituoleista, mutta en löytänyt paikkaa, mistä olisi niitä heti saanut. Hintaakin niillä on enemmän, mitä muistin. Täytynee siis säästää vähän aikaa, ennen kuin tuhlaan niihin rahaa. Päätin jo kesällä, että haluan Kartellin baarituolit meille valkoisena. Sitä ennen saamme pärjätä Ikean alennustuoleilla, mitkä muuten on liian korkeat tähän. Jäi sitten mittaamatta oikea istuinkorkeus…
Keittiörintamalla vihertää jo. Vehreä sitruspuu ihastuttaa meidän uutta keittiötä. Lapset eivät millään tahtoneet uskoa, ettei se tee hedelmää tänä vuonna. Yritin valistaa heitä puun talvehtimisesta, mitä ei tänä vuonna ole päässyt tapahtumaan. Eli sitä, kun puu on huonelämpötilaa huomattavasti viileämmässä paikassa useamman kuukauden. Sain kattavat ohjeet puun hoitamiseksi, joilla se toivottavasti pysyy voimissaan meillä ja tekee hedelmää. Sitä odotellessa tytöt ovat bonganneet jokaikisen hedelmäisen puun ja jaksavat muistuttaa minua puun oikeanlaisesta hoitamisesta. Ehtii vielä äiti, ehtii vielä. Talvea on monta viikkoa jäljellä.
Välitilan laattaa ei ehditty katsomaan kauppohin, mutta sen sijaan päädyttiin katselemaan ideoita padilla. Tiedänpähän taas vähän paremmin, mistä mies ei todellakaan tykkää. Mielessäni alkaa olla jo hahmotelmia – variaatioita on niin monta ettei osaa päättää. Keittiöstä tulee moderni ja lämmin. Luonnonmateriaaleja sekä betonia. Tämä on ainoa paikka, missä ei tule olemaan juurikaan mitään vanhaa. Paitsi yksi pottulaatikko. Seuraavaksi pitäisi rientää kodinkonekaupoille.
Lastenhuone sen sijaan otti ison harppauksen eteenpäin eilen. Käytiin läpi pieneksi jääneitä lastenvaatteita. Halusin muutenkin järjestellä huonetta, kun mies oli apuna. Selkäni on aika huonona, eli en yksin uskalla alkaa urotekoihin. Saatiin pähkäiltyä kalusteiden paikat melko pitkälle ja siivottuakin. Tänään täytyy tehdä mittauksia ja illalla tai huomenna päästään ehkäpä ostamaan eräs kaluste, mikä on eräänlainen must-have juttu. Tein muutenkin pieniä tarvehankintoja lastenhuoneeseen ja ehkä päästään jo illalla kiinnittämään hyllyjä? Lastenhuoneesta on siis piakkoin tulossa postausta.

Saatat myös pitää...

5 kommentti

 1. Kaunis puu. Meillä oli vähän pienempi, mutta ei pysynyt hengissä. 🙁
  Kivat suunnitelmat, innolla odotan kuvia!
  Ps. Laitan sulle postia tänään.

  1. Kiitos Rouva V. No onpa harmi! Minulla on myös muutama puu lakastunut ja alkanut siitä kuihtua. Täytyy vaan toivoa, että on parempi paikka tässä kodissa puulle.
   Kiva juttu, jään odottamaan postia.

 2. Tuo saareke on kyllä kaunis!

  1. Niin on. Haaveilin siitä jonkin aikaa ja tähän kotiin se sopii todella hyvin.

 3. Onkin kiva nähdä sitten valmis keittiö! Tuo saareke on kyllä kiva ja varmasti käytännöllinen!

Kommentointi ei ole käytössä.