Sisustus

Suklaakakun ja vaniljakahvin lumoissa

Viikonloppuna herkuteltiin pitkästä aikaa maukkaalla kakulla. Mieheni täytti tänään vuosia, joten ajattelin kokeilla jotain uutta reseptiä, ja tästä tulikin kertaheitolla suosikki!
Yleensä kaipaan leivonnassa helppoja ohjeita, joihin löytyy myös kaapista aineksetkin.
Tämä on juuri sellainen, vaikka aluksi hiukan epäilin, kun ohje alkaa “sulata vesihauteessa…”.
Tämä oli minusta aika helppo ja sutjakka tehdä, gluteenittomaksi sai kun korvasi vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
Tässä on resepti sinullekin, joka kaipaat yhtä mehevää ja suklaista kakkua, kuin kahviloissa on usein tarjolla.
Suklaakakku
200g
taloussuklaata

200g
margariiia

4 kananmunaa

2dl sokeria

4 rkl
kaakaojauhetta

1,5dl jauhoja

1tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

150g
taloussuklaata

1 dl kermaa

1 rkl
margariinia

Ohje

2.    Sulata
vesihauteessa margariini ja suklaa, jäähdytä seos.

3.    Vatkaa munat ja sokeri
vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähdytetty suklaa-rasvaseos.

4.    Siivilöi kaakaojauhe
jauhojen sekaan ja sekoiteta kuivat aineet keskenään.

5.    Lisää jauhoseos taikinan sekaan ja sekoita kevyesti.

6.    Levitetä taikina tasaisesti
vuokaan ja paista uunissa alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45
minuuttia.

7.    Valmista kuorrute.

8.    Kuumenna kerma kattilassa, ÄLÄ KEITÄ. Lisää sekaan
suklaa-margariiniseos. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.

9.    Anna jäähtyä ja
kuorruta kakku.

 

Tähän sopii hyvin kaveriksi vaniljakahvi, mitä tein myös viikonloppuna.

Tiedättehän, kun kaipaa jotain makeaa, mutta karkit ei oikein enää kuulu “ruokavalioon”.
Vastaus on makukahvi. Saimme jouluna lahjaksi muutaman pienen pullon makusiirappeja ja näitä on tullut kokeiltua muutaman kerran. Kakun kanssa tarjoiltua kanelikermaa sopii laittaa myös tähän herkkuun.

Herkutellen uuteen viikkoon! ♡
Mia

Saatat myös pitää...

13 kommentti

  1. Oi nam! 🙂 Kyllä vaikutti herkulliselta reseptiltä 🙂 Tuota voisin kokeilla kuinka onnistuu tehdä kananmunattomana (miehelle), olen ostanut kananmunan korvaavaa jauhetta ja se on ollut aika hyvä juttu 🙂

    Juuri eilen tilasin viimein myös nuita ihania pillejä, on ollut listalla ja aina unohtunut. 🙂

    1. En voi kuin suositella! On aikas herkullista..
      Tosin unohdin ohjeesta mainita, että täytin kakun vadelmahillolla, väliin sopisi hyvin myös lakka.

  2. Kylläpäs näyttää herkulliselta, pitäisiköhän kokeilla?

    1. Kokeile ihmeessä, makeannälkä ainakin talttuu yhdestä palasta. 😉

  3. Ihanan näköistä! Mä niin rakastan suklaata. 🙂

  4. Lurps, mahtavan näköistä kakkua!
    Kiitos ohjeesta 🙂
    Makoisaa viikon jatkoa!

  5. Nam, näyttääpäs hyvältä! 🙂 En olekkaan pitkään aikaan muistanut enää noita makusiirappeja, kiva muistutus. 🙂 Pitääkin seuraavan kerran ostaa jotain kivaa makua, kun sellaisen törmää. Tosin kaikki makusiirapit eivät ole hyviä. Tuo Pentikin ilmeisesti on?

  6. Nam, tätä täytyy testata, suklaakakut on mun herkkua. 🙂

  7. Herkullisia kuvia! NAM, mikä kakku 🙂

  8. Näyttääpä herkulliselle! 😛 Pakko ottaa ohje ylös ja koittaa tehdä!

    Aurinkoista viikkoa ♥

  9. Oi että, kiitos ohjeesta!! Vietämme ensi viikolla hääpäiväämme ystäviemme kanssa ja JUURI mietin hyvää gluteenitonta kakkuohjetta. Kiitos!!

  10. Anonyymi says:

    Moikka. Meinasin kokeilla tätä kakkua viikonloppuna, mutta mietin minkä kokoinen vuoka olisi hyvä. Muistatko minkä kokoiseen itse teit? Kiitos.:)

    1. Hei, kakku on tehty ihan normikokoiseen vuokaan, olisiko halkaisijaltaan noin 20 cm.
      Jos olet paistanut kakkupohjia (sokerikakkuja) niin käytä suurin piirtein samankokoista vuokaa, kuin käyttäisit kakkupohjallekin. Toivottavasti tästä oli edes vähän apua!

Kommentointi ei ole käytössä.