Sisustus

Suunnitelmia makuuhuoneen sisustukseen

Tyyny: Ikea, Nappula – kynttilänjalka: Iittala, Sängynpääty: Ikea, Jakkara: Kartell, Pussilakanat: Ikea, Happy Lights

Viikon alkajaisiksi ajattelin kertoa hieman päivitystä meidän tämän hetkisiin suunnitelmiin makuuhuoneen osalta. Kirjoittelin keväällä ajatuksistamme ja ne eivät ole juurikaan muuttuneet, ehkä hieman tarkentuneet. Makuuhuoneemme pinnat remontoitiin valmiiksi ennen muuttoa ja vain kattolistojen maalaus on kesken. Vaatesäilytysjärjestelmä on aiheuttanut päänvaivaa kerran jos toisenkin, sillä toinen makkari (mikä on meidän käytössä) on melkoisen pieni kooltaan, vain 2,9 x 2,8m. Huoneessa oli aikaisemmin pieni kapea kaappi sängynsuuntaisesti ja sen kokoluokka on ehdottomasti meidän käyttöön liian pieni. Kaappi olikin alkuperäinen ja purettiin pois, jotta tilalle saadaan parempi ja tilavampi säilytysjärjestelmä.
Makuuhuoneen vaatesäilytystä on pohdittu melko paljon ja pitkään. Koska säilytysjärjestelmä tulee olemaan kiinteä, täytyy kaikkien kalusteiden paikat pohtia tarkkaan sillä suuriin muutoksiin ei ole varaa. Sängyn paikka tulee pysymään samana, sillä sitä ei voi laittaa seinään kiinni patterin takia. Toisaalta ikkunan ja takaseinän väliin jäävä alue on niin kapea, että siihen ei mahdu riittävän suuri kaappi. Toisin sanoen meillä on suurinpiirtein paikat kalusteille ja loppu onkin sitten fiksausta. Miten saadaan mahtumaan yöpöydät ja valaimisimet? Maalataanko päätyseinää?
Meillä on tällä hetkellä Ikean Algot säilytysjärjestelmä makuuhuoneessa väliaikaisena ratkaisuna. Saimme sen noin satasella, joten se oli järkevä ratkaisu antamaan meille hengähdysaikaa pohdintatyöhön. Tässä talossa on riittänyt niin paljon ajateltavaa, suunniteltavaa ja rahanmenoa, että vaatesäilytys piti saada jotenkin toimimaan. Tila ei riitä meille, joten pysyväksi ratkaisuksi se ei käy. Kesä oli todella tärkeä tauko, vaikka alakertaa mies remontoikin. Keskittyminen eteiseen vei ajatukset pois muista asioista. Makuuhuoneen ja muiden tilojen suunnittelu on ollut luovalla tauolla ja nyt tuntuu siltä, että on energiaa saattaa työt pikkuhiljaa loppuun. Suunnitelma alkaa olla meillä jo melko selvä eli nyt hoidetaan asiat jossain järjestyksessä eteenpäin.
Tämänhetkisen suunnitelman mukaan meille asennetaan mieheni toimesta PAX – vaatesäilytysjärjestelmä, jota varten tein jo meille ostoslistaakin. Olen aivan hullaantunut sisusteisiin ja pehmeästi liukuviin laatikoihin, jotka on hankittu myös lastenhuoneeseen. Ovimalli on vielä pohdinnassa, mutta näillä puheilla jotain valkoista on tulossa.
Haluamme vaatteille riittävästi tilaa, joten päätimme ottaa suunnitelmaan leveämmän ja syvemmän runkomallin. Henkareille täytyy myös olla paljon tilaa, joten haluamme roikkuvat vaatteet perinteisesti sivuttain kaappiin. Lisäksi tahdon itselleni ulosvedettävän hyllylevyn, johon saa pehmeän lokerikon koruille sekä vöille. Kaappiin sijoitettavia valoja vielä mietitään, luulenpa että ne toisivat tietynlaista luksusta, jota tilaan kaivataan. Melko todennäköisesti kovin kummoisia valaisimia ei ole mahdollista saada mahtumaan, joten valot kaappiin voisi olla toimiva idea.
Yöpöydiksi pohdin meille mustia Kartellin jakkaroita niiden siron koon vuoksi. Tilaa jää todella vähän ja yksi vaihtoehto onkin laittaa molemmille valot suoraan seinään. Pallovalot odottavat vielä laatikossa, saa nähdä sopivatko ne tänne ollenkaan vai laitanko vasta jouluksi? Se, mitä tilaan haluan on ehdottomasti minimalism. Toivotaan, että se toteutuu! Miltäs kuulostaa, tuleeko liian ahdasta vai toimiiko pieni huone massiivisella kaapilla? Sänky on kuitenkin kapeaa 140cm mallia ja sängynpääty tulee pehmentämään ilmettä. Olen itse todella innoissani, enkä malta odottaa että pääsen kertomaan teille suunnitteilla olevasta olohuoneen säilytysjärjestelmästä. Sitäkin on mietitty jo vuosi ja nyt on lista valmis!
Illasta näyttä tulevan sateisen harmaa, joten nyt saa luvan kanssa rentoutua ja sytytellä kynttilöitä. Kuppi kuumaa ja sohvannurkkaan lukemaan jotain kivaa lehteä! Rentouttavaa iltaa!


Saatat myös pitää...

6 kommentti

  1. Mä juuri katsoin tuota 'kultaista' nappulaa Iittalan outletissa, mutta jostain syystä se aina jää kaupan hyllylle. Se on tosi kaunis <3

    1. Meillä on nuo nappulat molemmissa koossa ja tykkään tosi paljon! Ne sopii niin moneen paikkaan. 🙂

  2. Hyvin toimiva säilytysjärjestelmä todellakin palvelee! Itsellä olisi sama suunnitelma eteiseen ja jotenkin kummasti kierrän sitä kovasti! Hankalaa touhua saada toimiva järjestelmä liian pieneen tilaan ja vieläpä niin että se palvelisi mahdollisimman pitkään! Mukavalle näyttää makkarin tulevat hankinnat!

    1. Minäkin halusin paljon aikaa järjestelmän miettimiseen, sillä edelliseen kotiin tehtiin päätökset liian nopeasti ja kaduttiin niitä moneen otteeseen. Meillä on myös eteiseen tulossa saman sarjan kaappi, mutta se vaatii vielä pohtimista, kun naulakko on vaikea saada samaan välikköön. Toivottasti pääset suunnitelmissa eteenpäin! 🙂

  3. Kivoja suunnitelmia. Tuo nappula pomppas minunkin silmiin, ne on niin kauniita 🙂

    1. Kiitos! Nappulat on kauniita eri väreissä. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.