Sisustus

SUUNNITELMIA VESSAN PINTAREMONTTIIN

Yläkerran vessan pintaremontti tulee ajankohtaiseksi ensi kuussa, mikäli kaikki menee suunnitellusti. Emme ole tehneet vielä mitään hankintoja tai varauksia, mutta ainakin osa kaavailluista asioista pitäisi pystyä tekemään aikataulussa. Meidän kodissa on remontoitu kylpyhuone ja molemmat vessat ennen tänne muuttoa. Kaikki valinnat eivät kuitenkaan ole menneet aivan nappiin, joten ajattelimme tehdä pientä pintafiksausta. 
Pintaremonttia on suunniteltu enemmän ja vähemmän muutostamme saakka ja onhan se piru vieköön ollut välillä rassaavaa kumartua pesemään käsiä lasten tasolle. Mieheni haaveilee maalaavansa lattiakaakelit ja aikoo selvittää mahdollisuudet lattian ehostukseen. Itse odotan enemmän uutta peilikaappia, valaistusta sekä allaskaappia. Pieni tila ei paljoa kaipaa, mutta kaiken tarpeellisen on mahduttava fiksusti. Juuri siksi ajattelin ostaa meille Ikean kaksiovisen peilikaapin, vaikka se täyttääkin seinätilaa aika paljon. Pientä muutakin säätöä on tulossa ja teen vielä ennen remonttia lähtötilanteesta postauksen.
Vasemmalla näet ideoitamme seinälle. Tilassahan on tehty vesieristystyöt ja periaatteessa maalaaminenkin riittäisi. Tahtoisin kuitenkin tuoda sitä jotain myös tänne, joten pohdiskelin ideoita. Yksi mahdollinen ajatus olisi laittaa liuskekivilaattaa tai kiviseinän – tyyppinen ratkaisu allaskaapin taustalle. Pidän kovasti ajatuksesta, mutta en ole vielä aivan varma, mitä on saatavilla. Yksi vahva ratkaisu on laittaa lasilevyt taustalle tai marmorilevy. Tämä on minun suosikkini. Marmorista tulisi myös pieni taso sekä hylly takaseinälle. Lasilevy on tällä hetkellä ykkösvaihtoehto, mutta kunnes pääsemme kurkkaamaan paikanpäälle valikoimia, voi olla mieli vielä muuttuu. Who knows?
Mietin jo hieman mattovaihtoehtojakin ja ostin Kodinykkösen loppumyynneistä kauniin vessanmaton, mutta se taitaa olla yläkertaan liian suuri. Lattialämmitys nimittäin hieman tulee jäljessä ja prakailee satunnaisesti. Not bad, but anyway. 
Kuvan allaskaappi on Ikeasta, mutta tarkempi malli tulee tässä. Arvatkaapa, onko tätä pienempää mallia odotettu jo melkein pari vuotta? No, meidän onneksi nyt niitä saa! Ja valkoisena, korkeakiiltoisena vielä.
Kuva: Ikea
Hanamalli on vielä auki, mutta mallia on katsottu jo toisaalta. Mitään superkallista en aio tilata, mutta Ikean hana ei kuulu pakettiin mukaan, niin on hyvä katsoa vaihtoehtoja muualtakin. Pideesuihkusta on käyty keskusteluja, mutta ollaan kallistumassa sellaiseen vaihtoehtoon ettei sellaista tule. Viereisessä huoneessa on kuitenkin pesutilat. Alakerran vessa on sitten toinen juttu.
Aikataulua on pohdittu niin, että toteuttaisimme remontin talviloman aikaan. Lapset ovat silloin lomalle ja itse en voi olla kotona. Miehellä sattuu olemaan vielä viikko lomaa (suunniteltu juuri talvilomaa ajatellen) ja mietittiin, että se olisi helppo tehdä silloin. Tarvitsemme työvoimaa putkitöihin, joten etukäteen täytyisi suunnitella ajankohta, jolloin voidaan olla paikanpäällä. Koska lomaan on vielä reilu kuukausi aikaa, niin ehdimme hyvin käydä suunnitelmat läpi ja hankkia tarvikkeet. Nyt vaan viemään suunnitelmat loppuun ja tsekkaamaan ajantasainen valikoima!

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Varmasti tulee ihanan raikas wc näillä pohdinnoilla! 🙂

    1. Toivotaan näin, tosi kiva päästä toteuttamaan tällainen remontti pitkästä aikaa!

  2. Hyvältä näyttää pläänit!

    1. Kiitos Hanna! Kuin myös, ihana seurata teidän suunnitelmia, kun meillä saattaa olla myös projektia tulossa lähivuosina.

Kommentointi ei ole käytössä.