Sisustus

Sweet Apple Pie

Jos jokin leivonnainen pitäisi valita, niin mun ehdoton bravuuri ja lempiherkku on omenapiirakka!
Se tuli jo testattua esikoisen raskausaikana.
Tämä omppupiirakka on leivottu uudella reseptillä ja osoittautui ehdottomasti suosikkien kärkeen.
Taikina on gluteeniton ja munaton, myös maidoton ja todella helppo tehdä!
Täytteeseen valikoitui kananmunaa ja maitoa, mutta ne voi halutessaan korvata toisenlaisella täytteellä.

 
Omenapiirakka
(gluteeniton)
Pohja:
(gluteeniton, maidoton, munaton)
100g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2,8 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl kylmää vettä
Laita tehosekoittimeen kaikki kuivat aineet ja pieniksi paloiksi pilkottu margariini.
Sekoita, kunnes taikina on murumaista.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti, älä vatkaa ettei taikina sitkeydy.
Laita jääkaappiin viilenemään ja anna jäähtyä hetki.
Kauli taikina ohueksi levyksi, taikinata riittää yhteen normaalikokoiseen piirasvuokaan.
(käytin Pentikin vuokaa ja jäi vielä ylitse taikinaa)

Pohjasta tulee ohut ja sileä. Leikkaa lastalla ylimenevä osa pois ja painele reunoja, kun olet levittänyt täytteen.
Täyte:
2-3 omenaa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kuori ja pilko omenat, asettele pohjan päälle.
Sekoita kermaviili, muna ja sokerit kulhossa ja kaada täyte omenoiden päälle vuokaan.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia keskitasolla.
Maidotonta täytettä ei ole juuri nyt mielessä omenoista, mutta mustikoista saa hyvän täytteen, kun lisää niihin sekaan perunajauhoja ja sokeria:
1,5 dl mustikoita
1,5 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera!
Kaikki herkuttelemaan!
♥ Mia

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Kiitos tästä ihanasta ohjeesta, munatonta ohjetta tarvitsenkin kun mieheni ei saa sitä syödä 🙂 Ja jos kerta tämä sellaisena hyvin onnistuu niin on oikein iso ilo 🙂

    Mukavaa tiistaita! 🙂

    1. Ole hyvä!
      Täytteestä voi jättää kananmunan pois, mutta kermaviili saattaa lohkeilla sitten enemmin. 🙂

      Kaulinnassa kannattaa käyttää vielä leivonta-alustaa tai muovikelmua. Kelmun avulla taikinan saa helposti vuuan päälle kiepautettua.

    2. Hei kiitos tosi paljon 🙂 Olen netistä metsästellyt munattomia ja ne ollut enemmän ja vähemmän kehnoja, se kun kumminkin niin oleellinen on. Mutta tosi hienoa jos tämän kanssa onnistun 🙂

    3. Ole hyvä! Tämä on aika simppeli ohje, ekalla kerralla onnistuin. Täytteen kanssa saa olla tarkka, ettei tule liikaa. Ohut pohja ja reunat kypsyvät aika nopeasti.

      Toivottavasti maistuu piiras!

Kommentointi ei ole käytössä.