Sisustus

SYKSY ON TÄÄLLÄ

Tuulinen lauantai alkaa kääntyä iltaan päin. Syksy on tullut ja se tosiaan tuntuu luissa ja ytimissä. En malta odottaa kirpakoita aamuja, syksyn tuoksuisia päiviä ja pian väriään vaihtavia lehtiä. Syksy tuo mukanaan monenlaista uutta, muun muassa nuoremman tyttäremme uudenlaisen arjen. Esikoulun aloittanut prinsessamme on kasvanut ison harppauksen elokuun aikana. Nyt sitä ollaan jo niin isoa tyttöä! 
Syksy on mielestäni kaunista aikaa. Hämärtyvät illat houkuttavat sytyttämään kynttilöitä sisälle ja ulos. Lyhdyt ovat jo kovassa käytössä ja enää säästelen jouluisempia juttuja myöhempään syksyyn ja alkutalveen. Olohuone on kokenut hieman tyhjentymistä, sillä tytöt tarvitsivat koulupöydän huoneeseensa. Niinpä ajattelin siirtää valkoisen pöydän sinne ja toin vastalahjaksi toisen PS-kaapin tänne alas. Haaveena olisi hankkia meille Bestån valkoinen taso, mutta ihan ensin täytyy ostaa uusi sohva. Tämä nykyinen nimittäin sanoi sopimuksensa irti ja istuintyynyjen tekstiilit hajosivat kiinnittimistä. 
Uutta sohvaa miettiessäni tulin sellaisen ongelman tai pikemminkin ajatuksen ääreen, että mistä muualta voisimme katsoa edullista sohvaa Ikean lisäksi. Ikeassa on vain 2 meille sopivaa vaihtoehtoa ja niistä miehelle sopii vain toinen. Aikaisemmin olemme myös katselleet kotiin kaikkea Anttilasta, mutta nyt kun putiikit sulkivat ovensa, mihin minä nyt suuntaan? Sohva on kallis hankinta ja juuri nyt tähän tarpeeseen emme halua käyttää suurta summaa. Muutto seuraavaan kotiin tulee kuitenkin nopeammin kuin arvaammekaan. Juuri siksi en kovin innoissani hanki tähän kotiin suurempia kalusteita, joihin sohva lukeutuu.
Tämä vuosia vanha Annon musta maljakko olisi kaivannut valkoista kaveria, mutta sepä jäi nyt ostamatta. Aika nopeasti nimittäin kaikki liikkeet tyhjenivät! Löysin itselleni parilla kympillä Nespresson kahvikoneen Lappeenrannan Anttilasta ja se oli kyllä onnekas sattuma. Aika monta muutakin juttua jäi ostamatta ja minulta vietiin jopa sormien välistä eräs juttu! Voitteko uskoa!? Kaiken lisäksi tällä henkilöllä oli vielä pokkaa jäädä kyselemään minulta viattomasti kaikkea ympäripyöreää, mihin en osannut tyrmistykseltäni sanoa mitään. No, kyse ei ollut mistään sen kummemmasta, mutta käytöstavat jäivät hieman mietityttämään. Missä sellaiset nykyään oikein ovat?
Uutta sohvaa siis katselemaan. Vähän toi maton puuttuminen kaihertaa, mutta raitamatto on vaan niin täydellinen ruokapöydän alle ettei sitä haluta siirtää. Harmaa matto puolestaan on jo juurtunut tyttöjen huoneeseen, joten eipä sitäkään alhaalla nähdä. Ehkä tämä on ihan jees ilman mattoakin?

Saatat myös pitää...