Sisustus

Syksyä kotiin

Syksy on selvästi saapunut. Rakastan vuodenaikaa ja vaikka en sateista niin piittaa, niin välillä on mukavaa rentoutua tyynyjen keskellä pehmoisen viltin alla ja nauttia illan tunnelmasta kynttilänvalossa. Syksyn tullen huomaan kotimme sisustuksen muuttuvan kerroksellisemmaksi siinä mielessä, että tekstiilien määrä lisääntyy ja mustavalkoisuus saa sävyjä mukaan. Huomaan myös ajattelevani enemmän valaistusta ja mattoja, joilla tuoda sopivaa tunnelmaa kotiin. Ajattelinkin seuraavaksi pohtia uuden maton hankintaa, sillä lastenhuone kaipaisi jotain mattoa tulevaa talvea ajatellen. Vanhan talon lattia on vilakka ilman pakkastakin, joten kaipaisin sinne lämmikettä pienille varpaille. Yksi vaihtoehto on viedä olohuoneestamme harmaa Pandora-matto, mutta koululaisen mielestä se ei sovi sinne. Olen hiukan eri mieltä, sillä värinsä puolesta se olisi hyvä. Täytyy kuitenkin kuunnella myös lapsia, jotka huoneessa asuvat ja leikkivät. Ehkäpä otankin tämän innokkaamman mukaan nettikauppojen laajan valikoiman pariin. Kuka tietää mitä siitä vielä kehkeytyy? Olohuoneen mattoasiaa pidemmän aikaa pohdittuani tiedän tasan tarkkaan, minkälaisen maton haluaisin syksyn ja talven ajaksi. Tästä kerron vielä myöhemmin lisää.
Olohuoneemme kaipaisi nyt elävöittämistä eli toisin sanoen taidetta seinille. Olen ehdottomasti taiteen ystävä jo lapsesta saakka ja on vaikea kuvitella kotia ilman persoonaani kuvaavia esineitä tai silmää miellyttäviä tauluja. Rakastan mustavalkoisia kuvia etenkin niitä kuuluisia ja historiaan liittyviä. Kuvasin nuorena luontoa omaan tarpeeseeni eli jotain kaunista esille – ajatuksella. Sittemmin olen kuvannut myös lapsiani ja kaupunkimaisemia, joista osa on päätynyt kehyksiin saakka. Vuosia olemme pohtineet taiteen hankkimista kotiin ja ehkä meidän täytyisi yhdessä lähteä kiertelemään paikkoja. Ei se kotona ihmettelemällä parane on suoraan äitini suusta. Tämä on niin totta monessakin mielessä.
Syys saapui siis kotiinkin ja aihepiiri herättää heti monenlaisia ajatuksia. Pelkistetty koti kaipaakin yht’äkkiä jotain käärettä pakettiin. Lehtien kellastuessa huomaan haikailevani vehreää peikonlehteä kotiin. Iki-ihana huonekuusi on listalla seuraavana, vanhat lukijat tietävätkin jo epäonnisista yrityksistäni. Sitruspuu onneksi helpottaakin kaipuuta jonkin verran. Vetreässä kunnossa oleva puu saakin loistaa täällä niin pitkään, että pääsee talvehtimaan. Jos jotain nopeaa piristystä kaipaa, niin perjantain nojalla voi hakea kaupasta tuoreen kimpun kukkia ilahduttamaan. Se on viikonloppu nyt.
Nauttikaa ja rentoutukaa!

Saatat myös pitää...

12 kommentti

 1. Ihania seesteisiä kuvia ja mukavia syyspohdintoja. Ihanaa viikonloppua! <3

  1. Kiitos Jenni! <3 Ihanaa viikonloppua teillekin!

 2. Kaunista! Ei voi muuta sanoa.

  1. Kiitos Katja! <3

 3. Kyllä se syksy saa tulla, täälläkin lisäilty jo kynttilöitä ja valoja kotiin. Kauniita kuvia jälleen! <3

  1. Ihana kuulla, ihan mahtavaa että "saatiin" kesä hetkeksi, mutta mieli on jo niin syksyssä.
   Mukavaa viikonloppua! <3

 4. Minulle syksy on taas sellaista henkisen tsemppauksen aikaa, mieli meinaa väkisin miettiä niitä sateisia ajatuksia! Kynttilät ja viltit, villapaidat ja kaulaliinat, ruska ja luonto (ilman sateita) saavat ilostumaan ja nautskelemaan myös syksystä!

  1. Loppusyksy on minullekin vaikeaa aikaa, joten jotain extraa täytyy aina keksiä, ettei ihan masentavaksi menisi. Olisi hurjan mukava nähdä, viimeistään sitten syksymmällä, eikös niin? 🙂
   Ihanaa viikonloppua! <3

 5. Upeita tunnelmakuvia! <3
  Täälä juhlitaan venetsialaisia, eli mökkikauden päättäjäisiä. Ihana joka vuotinen perinne. Googlettamalla löytyy tietoa, jos et ole ennen kuullut. 🙂 Nyt olen valmiina ottamaan syksyn vastaan. <3

  1. Kiitos Rouva V! <3 Kivalta kuulostaa, täytyypä tutustua tarkemmin – mielenkiinto heräsi. 🙂 Ihana juttu, ilmakin alkaa olla jo syksyssä.

 6. Aivan upeita kuvia, mutta ei vielä syksyäääää ;))!

  1. Kiitos S! <3

Kommentointi ei ole käytössä.