Piha Puutarha

Syksyinen piha

Kärsivällinen odotus ja ahkerointi palkittiin hiljattain, kun pihamme viimein valmistui. Pitkä kuuma kesä ei ollut oikein otollinen uuden nurmikon kasvattamiseen ja rehellisesti sanottuna valmisnurmikon saatavuuskin vaihteli väheksymättä omaa jaksamista. Rankan vuoden jälkeen kaipasin ennen kaikkea lepoa, mutta myös rentoa ajanviettoa. Piha ei ollut ihanteellinen ilman vihertävää nurmikkoa, mutta suuren terassin ansiosta odotus ei tuntunut yhtä rankalta, kuin muutama vuosi takaperin kun rakensimme itse terassia. Silloin takapiha ei ollut ollenkaan käyttökunnossa pitkään aikaan.

Itse nurmen asentaminen ei ollut vaativa työ, kun pohja oli tehty kunnolla valmiiksi. Riittävään kasteluun tietysti täytyy varata aikaa sekä muutamat muut tekniset jutut, joihin mies voi itse vastata. Täytyy sanoa, että melko vähällä vaivalla saatiin upea lopputulos! Säät ovat edelleen vaihtelevat sateen ja lämmön sekaiset eli ihan hyvä.

Samalla laitettiin vähän pihavalaistusta kuntoon. Illat pimenevät yhä aikaisemmin ja tunnelmavalaistus täytyy olla kohdillaan. Haaveilen lisävaloista jo etupihallekin ja niiden laittaminen tulee pian ajankohtaiseksi.

Seuraavaksi etupiha täytyisi laittaa syyskuntoon. Lehtiä ei vielä ole tarvinnut haravoida, mutta kaikenlaista pientä kitkemistä ja laittamista on aina myös etupihan penkissä. Istutin lisää ruusuja juhannuksen jälkeen ja toivon, että tämä puska kestää talven ylitse. Tänä vuonna täytyy suojata kaikki puskat ja pienet puut paremmin. Ei pelkästään pakkanen ja jää vaan ne pienet pirulaiset jänikset! Ne järsivät aika monta oksaa viime talvena evääksi.

Ensi vuodeksi jäi jonkin verran maalaushommia, muuten on aika valmista ja ollaan saatu nauttia työn jäljestä. Vielä kun saisi remonttikamoja raijattua pois eli hoidettua viimeinen remonttisiivous, olisin aika tyytyväinen.

 

Saatat myös pitää...