Matkustaminen Tyyli

Syksyinen Tukholma

Vietimme pitkän viikonlopun miehen kanssa kahdestaan Tukholmassa. Siellä järjestettiin yhteistyökumppanin toimesta tapahtuma, johon osallistuin bloggaajana. Samalla reissu oli ensimmäinen ulkomaille kohdistunut blogitapahtuma, johon osallistuin. Päivä oli todella kiinnostava ja sain paljon mielenkiintoista tietoa, josta on hyötyä muutenkin kaupan alalla.

Tilaisuuden järjesti Awin ja pääsin tapaamaan myös muita yhteistyökumppaneita. Paikalla oli puhumassa mielenkiintoisia esiintyjiä, jotka toivat paljon tietoa ja antoivat uusia näkökulmia pohtia tulevaisuuden markkinointia ja mainontaa. Oli kiinnostavaa nähdä, miten suuressa roolissa bloggaajat ovat yhtenä markkinointikanavana. Kun pohtii erilaista mainontaa, miten esimerkiksi lehtimainos tai sähköpostiin saapuva mainoskirje, miten ne eroavat bloggaajan luomasta mainonnasta? Erilaisilla tavoilla saavutetaan laajempi yleisö. Yksi näkökulma oli kuitenkin se, että entä jos ei kohdenneta mainontaa suoraan tietylle kohderyhmälle, vaan annetaan heidän löytää sinut. Käytännön esimerkkinä oli hyvä auton ostoon liittyvä ajatus. Haluaako yritys myydä hyvää autoa vain tietyn ikäisille, kohdennetulle sukupuolelle vai haluaako yritys myydä autoa mahdollisimman monelle kiinnostuneelle? Aivan mainioita näkökulmia, joita olisi pitänyt kuiskia nauhuriin sitä mukaa, kun niitä kuuli yleisön joukossa.

Puhujien välillä oli sopivasti taukoja, jolloin oli tarjolla virvokkeita ja mahdollisuus kontaktoitua. Kun yleisöltä kysyttiin, kuinka moni on saapunut Tukholma ulkopuolelta, tuntui että suurin osa nosti kätensä. Suomesta oli saapunut meidän lisäksi muitakin sekä monesta muusta Euroopan maasta. Melko hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään.

Tutustuimme uusiin ihmisiin ja se tässä oli ehkä parasta, sillä eri maista tulevat ihmiset tuovat kiinnostavia näkökulmia. Kaiken kaikkiaan päivä oli todella antoisa ja opimmepa käyttämään hyvin Tukholman taksisovellusta, jolla sai ostaa etukäteen määriteltyyn hintaan taksikyyti ja seuraamaan livenä auton saapumista ja matkaa.


Hotelli jossa yövyimme, oli aivan ihana. Tästä en tinkinyt, vaan odottelimme varausta viimeiseen iltaan ja kuin ihmeen kaupalla sivuille ilmestyi samalla tarjoushinta. Huone oli aivan ihastuttava, ja olisin kyllä viihtynyt siellä vaikka viikon verran. Aamiainen oli herkullinen, vaikka jotain vaihtelua siinä olisi viikonloppuna voinut olla.

Kaupunki itsessään oli vilkas ja sen kiertelyyn meillä oli aivan liian vähän aikaa. Olin niin uupunut, että jaksoimme tutustua vanhaan kaupunkiin vasta lähtöaamuna. Pikainen visiitti oli sekin kokemus ja opin, että olen hyvin sopeutuvainen nopeisiin muutoksiin ja todella kaikenlaista ehtii tehdä vaikka tunnissa! Hyppäsimme siis hetken mielijohteesta metroon, kun kerran liputkin olivat jo kourassa. Åhlensin viime hetken tuliaiset siis saivat jatkoa ja ehdimme pikaisesti kiertää vanhaa kaupunkia.

Takkivalinta oli lähinnä järjen sanelema ja käytännöllinen, vaikka se veikin minulta paljon tyylipisteitä. Tällä kertaa tämä kuitenkin kannatti, sillä tuulisuus oli puuskittaista ja kevyttoppatakissa ei tullut kuuma. Balmuirin huivi sopii täydellisesti tähän Espritin takkiin, joten ihan kelpo kaupunkiasu.

Matkustimme tällä kertaa hyvin pienellä varustuksella, eli vain käsimatkatavarat mukanamme. Ensimmäisen kerran pakkasin mukaan vain välttämättömimmän ja jätin varavaatteet pois. Hyvin toimi, mutta juurikaan tuliaisia ei mahtunut mukaan.

Tästä en kuitenkaan tingi. Suurempi laukku lennolle käsilaukuksi ja pienempi laukku kaupungille ja ravintolaan. Olisi ollut todellista rääkkiä harteille sekä selälle roudata tätä suurta laukkua kolme päivää ympäri kaupunkia.

Toinen erittäin fiksu veto oli ottaa mukaan kevyemmät ballerinat, joissa kävin aamiaisella ja pidin blogitapahtumassa. Lähtöaamuna oli haikeaa, kuten yleensä. Työn merkeissä reissaaminen on aina himpun verran raskaampaa eli aivan lomaksi tätä ei voinut sanoa. Sen verran pääsi kuitenkin irtautumaan arjesta, että hyvää teki. Nyt suunnittelemme jo uutta pitkää viikonloppua. Joulun alla olisi ihana lähteä kahdestaan johonkin muutamaksi päiväksi. Siinä samalla ehkä tehdä jouluostoksia ja tällä kertaa ison matkalaukun kera, eikö vain? Pari vaihtoehtoa on jo mietitty, lapset eivät suostu Pariisiin jostain syystä. Se jäänee tulevaisuuteen, katsotaan miten käy? Nyt täytyy paiskia töitä kunnolla, sitten loma tuntuu parhaimmalta.

 

Saatat myös pitää...